Sari la conținut
Forum Roportal
Reinv

Cum se explica cand iti merge totul rau...fara explicatii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

De vreo 2 luni imi merge foarte prost, din rau in mai rau, nimic nu se leaga, oamenii apropiati ma ocolesc, ma evita, la serviciu vin numai clienti prost dispusi, pusi pe cearta, carora cu greu le fac lucrarile. Sotul ma cearta mereu, ma invinuieste de tot felul de lucruri neadevarate, sunt foarte suparata si ingrijorata. Am facut multe datorii, am ramas in urma cu platile, parca a venit o furtuna si a spulberat totul.

Tin sa precizez ca am mai avut astfel de probleme, in fiecare primavara si toamna de cand m-am casatorit cu sotul meu, adica de vreo 5 ani. Soacra mea nu m-a vrut si suntem in relatii foarte reci.

Imi poate explica cineva daca exista o explicatie logica sau ce alceva ar putea fi, cum as putea sa ma apar, sa aduc pacea in casa mea si sporul pe care l-am pierdut?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De ce ai ales aria de religie? La ce te gandesti? La farmece?

 

Eu cred ca totul se rezuma la Dumnezeu. Iar ce nu se explica logic in cazul meu poate fi vorba de altceva. Pot fi si farmece.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
<br>De vreo 2 luni imi merge foarte prost, din rau in mai rau, nimic nu se leaga, oamenii apropiati ma ocolesc, ma evita, la serviciu vin numai clienti prost dispusi, pusi pe cearta, carora cu greu le fac lucrarile. Sotul ma cearta mereu, ma invinuieste de tot felul de lucruri neadevarate, sunt foarte suparata si ingrijorata. Am facut multe datorii, am ramas in urma cu platile, parca a venit o furtuna si a spulberat totul. Tin sa precizez ca am mai avut astfel de probleme, in fiecare primavara si toamna de cand m-am casatorit cu sotul meu, adica de vreo 5 ani. Soacra mea nu m-a vrut si suntem in relatii foarte reci. Imi poate explica cineva daca exista o explicatie logica sau ce alceva ar putea fi, cum as putea sa ma apar, sa aduc pacea in casa mea si sporul pe care l-am pierdut?

 

Da, toate astea au explicatii logice. Cateodata trecem prin perioade grele in viata, perioade cand greutatile parca s-au vorbit sa tabere pe noi toate odata, perioade unde grijile ne pun capac zi de zi, perioade cand suntem extrem de vulnerabili din toate punctele de vedere dar mai ales emotional si mental. In aceste momemente avem tendinta sa credem ca absolut tot universul s-a pornit impotriva noastra si orice neajuns, orice necaz, orice situatie este magnificata in mintea noastra. Uneori ni se nazare si chestii care nu sunt asa precum le percepem noi a fi. De exemplu la tine cu chestia despre oamenii apropiati care ti se pare ca te ocoloesc. Chiar crezi ca sa produs asa o schimbare in toti cei care te cunosc si-ti sunt apropiati, incat au inceput sa te ocoleasca toti laolalta ? Sau asa vezi tu lucrurile prin prisma fatalista si negativa, datorita starii in care te afli actualmente ?

 

Hai sa-ti marturisesc ceva. Si eu am trecut prin situatie emotionala si mentala similara cu cea prin care treci tu acum. Doar motivele difera. Sincer, iti spun ca si eu gandeam la fel. Ajunsesem chiar pana sa cred ca nici macar pisicile mele nu mai vroiau sa fie in preajma mea. Iti poti inchipui ? Nu stiu daca e ras sau de compatimit faza asta. Acum in retrospect imi permit sa fac haz, dar atunci aveam o perceptie extrem de denaturata cu privire la absolut orice din viata si mediul meu. Asta datorita depresiei (de care te asigur ca esti si tu afectata intr-o oarecare masura) grijilor, greutatilor, etc. De asemenea mi-a zis mie cineva odata ca daca emani energie negativa, toti cei din jurul tau vor avea tendinta sa reciprocizeze chiar si neintentionat cu aceiasi negativitate si pesimism. Totodata eu cred ca la tine acum e si chestia de a vedea paharul jumate gol, in loc de jumate plin. Logic, e extrem de improbabil ca absolut toti cei cunoscuti sau apropiati sa te ocoleasca, de parca au fi luat o decizie colectiva, e improbabil ca toti clientii de la servici sa fie mereu prosti dispusi. Este posibil ca tu actualmente sa vezi doar negativul in jurul tau ?

 

Cat despre sfaturi, daca esti o persoana religioasa sau superstitioasa, nu am ce sfaturi sa-ti dau in cazul acela. Las pe altii sa se avante cu idei. Daca nu esti una din persoanele care cred ca i s-au facut vraji si din astea, atunci incearca sa rezolvi pas cu pas cate o problema din viata ta. Prima data stai jos si discuta cu sotul tau. Daca nu simti ca poti face asta, atunci cu vreo prietena. E imposibil sa nu ai pe nimeni caruia te poti destainui putin. Daca ai, atunci vorbeste cu acea persoana. Poate o perspectiva obiectiva din afara te va ajuta sa vezi lucrurile altfel.Daca esti adepta tratamentelor medicale, mergi la un medic psihiatru, discuta cu el despre ce simti si ce gandesti si lasa-l sa-ti prescrie un tratament pentru depresie. Sunt convinsa ca esti depresata din cauza circumstantelor actuale, si depresia are uratul obicei sa mai faca si armasari din tantari. Nu zic ca toate grijile tale sunt tantari, dar poate unele perceptii sunt. Despre datorii nu stiu ce sa zic. Nu sunt consultant financiar si nu ma pricep sa-ti dau vreun sfat ca sa scapi de ele.

 

Eu cred ca totul se rezuma la Dumnezeu. Iar ce nu se explica logic in cazul meu poate fi vorba de altceva. Pot fi si farmece.

Daca asa sta treaba, atunci desconsidera absolut tot ce ti-am scis mai sus. Mi-am pierdut timpul degeaba. Mai bine stateam in banca mea.rolleyes.gif

Editat de Naeema
  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu cred ca totul se rezuma la Dumnezeu. Iar ce nu se explica logic in cazul meu poate fi vorba de altceva. Pot fi si farmece.

 

Aham, nu-i asa ca-i usor sa dam vina pe Dumnezeu de cate ori nu ne merge ceva?

Cand ne merge bine, de ce nu mergem pe forumuri sa spunem : ''sunt atat de fericita, totul este perfect, Dumnezeu e de vina pt asta!'' :think:

 

Pana ajungi sa stai de vb cu Dumnezeu si sa-l intrebi ce si cum, asculta parerea si sfaturile din postarea de mai sus.. :yes:

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sotul ma cearta mereu, ma invinuieste de tot felul de lucruri neadevarate, sunt foarte suparata si ingrijorata.

 

 

Asta ar fi singurul motiv real de frustrare sau ingrijorare. Restul sunt bazaconii. Sa te duci sa faci matanii sau mantre sau ce vrei tu ca nu faci parte din cei cca 800.000 de someri din Romania.

 

Esti absolut sigura ca acele lucruri de care iti zice sotul tau sunt neadevarate? Uite, mie mi se intampla cand eram mai tanara si nelinistita, cand ma suparam, sa ridic tonul. Cand ma linisteam si mi se spunea ca am tipat, nu recunosteam nimic, pentru ca mie chiar nu mi se parea ca am tipat.

 

Si de ce folosesti expresia "sotul ma cearta"? Esti copil mic? e mai mare decat tine cu 40 de ani si-si permite sa te certe? Nu sunteti adulti? Puteti avea discutii contradictorii, sau iti poate aduce acuze, nu sa te certe.

Editat de Aseneth
  • Upvote 5

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

cred ca toti am fost sus , apoi jos...cand suntem sus uitam ca putem fi jos, curios ca doar cand suntem jos ne dam seama ca am fost sus ,nu cautam din vina cui suntem sus dar cautam vinovati cand dam cu fundul de pamant....priveste inspre tine, acum traiesti efectele alegerilor si deciziilor tale..e doar o lectie de viata...

  • Upvote 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc frumos pentru raspuns. Nu cred ca sunt depresiva, poate doar ingrijorata, intrucat sunt genul de luptatoare, nu ma plang, doar incerc sa inteleg daca ce mi se intampla e normal sau anormal. Adica prea multe coincidente, prea s-au adunat toate deodata. Iar referitor la oamenii care ma ocolesc, ma refeream in primul rand la nasa mea, care fara nici un motiv nu-mi mai raspunde la telefon si ma evita. Eu tind sa cred ca soacra mea, care a venit la actele noastre, tunand si fulgerand, are un amestec. Cum va explicati ca toti care au fost prezenti si ne-au sustinut, e vorba de vreo 10 perechi, toti s-au despartit si au avut numai probleme. Toti deodata? Oameni cu relatii de ani de zile, cu copii... Nasii nostri au suferit pierderea singurului copil,dupa ce ne-au cununat. Poate nu stiti ce femeie rea e soacra mea si mama ei. In plus, brusc, din saraca cum era a ajuns bogata, iar eu am inceput sa am numai probleme.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Multumesc frumos pentru raspuns. Nu cred ca sunt depresiva, poate doar ingrijorata, intrucat sunt genul de  luptatoare, nu ma plang, doar incerc sa inteleg daca ce mi se intampla e normal sau anormal. Adica prea multe coincidente, prea s-au adunat toate deodata. Iar referitor la oamenii care ma ocolesc, ma refeream in primul rand la nasa mea, care fara nici un motiv nu-mi mai raspunde la telefon si ma evita. Eu tind sa cred ca soacra mea, care a venit la actele noastre, tunand si fulgerand, are un amestec. Cum va explicati ca toti care au fost prezenti si ne-au sustinut, e vorba de vreo 10 perechi, toti s-au despartit si au avut numai probleme. Toti deodata? Oameni cu relatii de ani de zile, cu copii... Nasii nostri au suferit pierderea singurului copil,dupa ce ne-au cununat. Poate nu stiti ce femeie rea e soacra mea si mama ei. In plus, brusc, din saraca cum era a ajuns bogata, iar eu am inceput sa am numai probleme.

1. Deci inafara de nasa ta cati alti dintre cunoscuti te ocolesc ? 1, 2, 3....10 ?

2. Nimeni nu rupe contactul cu cineva fara motiv. Ca nu stii tu motivul sau ca o fi valid ori nu, asta este alta poveste.

3. Nu am inteles ce ai vrut sa spui prin " soacra a venit la actele noastre ". Ce acte ?

4. Zece perechi de oameni s-au despartit toti deodata ? Mai sa fie.

5. Sunt curioasa cum ajunge cineva din sarac bogat BRUSC. Sa-mi dea si mie reteta aia. :lol:

Editat de Naeema
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×