sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Finantare nerambursabila in afaceri Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Freshmint 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 11-November 11

Scris 03 January 2012 - 02:02 PM

Vezi postareaAntreprenordesucces, la 17 November 2011 - 04:50 PM, a spus:

Am o idee de afacere si as vrea sa incep finantarea acesteia prin accesarea de fonduri europene nerambursabile, insa am auzit o multitudne de pareri si opinii, unele avantajoase unele mai putin. Ati putea sa mi dati cateva argumente pro si contra in vederea accesarii de fonduri nerambursabile?

Sper sa vin in ajutor cu acest articol - Incepand cu luna ianuarie 2012, IMM-urile pot depune proiecte pentru sistemele de comert electronic si alte solutii on-line pentru afaceri

Lucrand in implementarea acestor tipuri de proiecte, pot spune ca fondurile te ajuta, insa trebuie sa ai puterea financiara de sustinere a proiectului, deoarece se lucreaza pe principiul inainte cheltui, apoi primesti. Depinde si de complexitatea proiectului, de afacere. Daca este un proiect mic, atunci se poate lucra si fara un consultant in domeniu, insa presupune un efort maricel, mai ales in ceea ce priveste documentarea in prealabil si sustinerea lui pe parcurs.
Daca ai anumite intrebari, le poti posta aici si voi incerca sa te ajut in ce masura pot.

P.S.: exista ghiduri in care se explica destul de bine criteriile de eligibilitatea pentru fiecare tip de program.
Mula bafta!
0

#12 Utilizator offline   AndreiRN 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-November 11

Scris 03 January 2012 - 07:49 PM

Acest mod de finantare este doar un fel de furt legalizat.
Este imoral si ar trebui sa fie si ilegal dar .......
Te folosesti de bani pe care altul ia muncit si nu ai de gand sa-i dai inapoi.
Este un lucru rusinos si eu as elimina din cercul meu astfel de oameni.
0

#13 Utilizator offline   Simona Simone 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 25-November 11

Scris 06 January 2012 - 07:58 PM

Pentru finantare in cazul IMM-urilor trebuie sa te informezi despre conditiile de eligibilitate, una fiind sa aiba profit pe ultimii 3 ani. Suma maxima oferita este 200000 euro si este oferita doar pe anumite coduri CAEN, nu toate afacerile desi sunt IMM sunt eligibile. Trebuie sa te informezi asupra axei prioritare 4, domeniul de inteventie 4.3. Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor. Pe internet se gaseste Ghidul solicitantului pe diferite axe..acolo se gasesc conditiile de eligibilitate, obligatiile ulterioare a solicitantului etc.

Cat despre inceperea unei afaceri bazandu-te doar pe fonduri europene 100% este foarte greu...cum a spus si Freshmint iti trebuie capital pentru a asigura bunul mers al afacerii. In principal cheltui o suma de bani din buzunarul tau, faci documentatia pentru a primi banii care i-ai cheltuit( foarte stufoasa by the way ) peste trei luni in general ii primesti daca statul roman dispune de bani..daca nu astepti si mai mult..si tot asa.
Freshmint poate sa ma corecteze in caz ca ma insel..dar din cate imi aduc aminte afacerea va fi sub stricta supraveghere a comisiei ce se ocupa cu fonduri structurale pentru 3 ani..afacerea ta trebuie sa dea ceva inapoi, sa creeze locuri de munca etc.

Plus ca batalia pentru fonduri este foarte mare...trebuie sa ai un plan de afacere foarte bine pus la punct, cat mai viabila...ideile de afaceri sunt usor de gandit dar cand sunt puse in practica nu mai sunt asa extraordinare..
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Sistemele de afiliere Beam74  2 1.261
Hot Topic (New) Sisteme de plata pe internet Black CAT  60 24.030
Replici noi Bauturi Alcoolice pe internet...
... ce pareri aveti?
domedia  5 4.749
Replici noi Romania Advertise
Publicitate,Anunturi, Pixeli
Romania Advertise  4 4.824
Replici noi Deschidere magazin online de it&c... johnyk_vl  2 2.764