LikeThisPoppy, la 13 November 2011 - 12:49 PM, a spus:
Sfatul meu e sa nu faci afirmatii despre ceea ce nu poti demonstra.

Pot demonstra foarte usor ca religiile bat campii.

Si ca sunt doar manipulari, proiectii, deliruri.
Ce poate fi Dumnezeu ? Ceva care se ocupa cu moralitatea oamenilor ? Dar stai asa, morala e relativa, arbitrara, e doar un set de valori dupa care un individ isi conduce viata ca sa fie impacat cu el insusi. Ce rol ar avea vreo entitate superioara in toata povestea asta ?
De ce ar crea oameni doar ca sa-i conduca de parca sunt niste furnici ?
Dumnezeu poti numi doar un fel de concept abstract, care in niciun caz nu poate fi cunoscut prin prisma religiei, care e politica pentru naivi. Dumnezeu nu se poate ocupa cu ceva atat de banal, ca morala sau virtutea/pacatul. Pacat e ceea ce vor unii sa fie pacat, toate sistemele de referinta sunt subiective. Sexul e un pacat ? E ceva dat de natura. Doar rusinea, proasta educatie, prejudecatile oamenilor de-atunci, au transformat asta in rusine. Uite unde a ajuns lumea in prezent, cate suferinte, violente, conflicte, complexe de inferioritate a adus religia. De ce toate astea ? Pentru un zeu nebun care se joaca cu creatia sa de parca ar fi un copil narcisist. Cine are nevoie de un asa zeu ? Doar cei care sunt atat de speriati de viata, ca pana si sufletul lor si-l vad conditionat de "sef", "seful" fiind doar o imagine proiectata, a parintilor care le-au subminat autoritatea odata.
Nu vad decat teama si limitare in aceasta gandire.
Dumnezeu e ceva de dincolo de denumire, catalogare, si nu se ocupa cu lucruri relative, nefacand parte din lumea fenomenala care e subiectiva si e suma experientelor acumulate de observator, experiente de altfel,
limitate.
LikeThisPoppy, la 13 November 2011 - 12:56 PM, a spus:
Nu. Cel putin nu asa cum isi doreste fiecare. Mie El imi demonstreaza mereu pentru ca pot si vreau sa vad. Altii vad contrariul.
Sunt de-acord cu asta, cauti in ideea de Dumnezeu un sprijin sufletesc, un scop. Cat timp esti un om echilibrat si ok, nu e nimic rau in asta. Problema intervine la aia care cred ca s-au nascut in pacat, ca detin adevarul absolut, etc.