sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Tot ce pot face ELE...EI fac mai bine...? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 11 November 2011 - 03:24 AM

Intrebari despre ale caror raspunsuri sau explicatii sunt foarte foarte curioasa si banui ca nu sunt singura.

Opinie sociala: Femeia e cea cu gatitul. Bucataria si gastronomia este mediul ei.
Intrebare : Cum se face ca cei mai buni bucatari, cei mai de succes si faima bucatari sunt barbati. Si nu numai cei faimosi ci si cei din majoritatea bucatariilor din comert. Sunt barbati. Why ?

Opinie sociala: Femeia e aia cu imbracamintea, moda, accesoriile, gateala, etc.
Intrebare: Cum se face ca cei mai de succes si ca majoritatea stilistilor de moda din lume, sunt barbati ? Apropo, nu toti sunt gay aka in touch cu feminitatea din ei.

Cum se face ca cei mai buni stilisti de par si image consultants sunt barbati ?

Nu ar trebui ca moda si gatitul (mancarii) sa fie domenii in care femeile exceleaza pe piata ? Atunci cum se face ca chiar si aceste doua chestii atat de tipic feminine, barbatii ne-au suflat gloria ? Jobul de secretara cu fusta mini, picioare de nu se mai termina si tunel de vant intre urechi se exclude.

Fara sa ajungem iar la un razboi virtual intre femei si barbati....mai exista ceva pe lumea asta unde femeile au dominatie si unde nu vine vreun Sfantu Penis sa le taie macaroana succesului cu al sau talent parca un pic mai bun ?

The million dollar question: Cum se face ca in plan profesional barbatii exceleaza in domenii unde femeia e diva dar in plan personal ? :think:

Acasa femeia este bucatareasca desavarsita sau ea este cea care in majoritatea instantelor sta la aragaz. La restaurantul Cutare de 4 sau 5 stele, bucatarul Sef de faima este un barbat. Rareori o femeie.

Acasa femeia are o garderoba uluitoare. Se imbraca, se gateste, e la moda, e sexy. Garderoba in procent de 90% designed de un barbat. Unii ar argumenta ca barbatul stie mai bine ce-i sta bine femeii. Whatever. Chestia e ca si hainele sau accesoriile de barbati, tot de barbati sunt "proiectate". Moda necesita un simt al esteticului pe care femeia il are inascut. Deci care e impedimentul ei incat nu este dominanta in industria modei ? Si sa nu va aud pe astia cu invazia gayilor ca luati bataie.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 11 November 2011 - 03:46 AM

1

#2 Utilizator offline   nu vreau 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-September 11

Scris 11 November 2011 - 05:23 AM

Ce cuvant apare in comun in toate intrebarile tale? - "a face" Barbatului ii e dat sa exceleze in "a face", femeii, in "a simti". Asta nu e totusi restrictiv, femeia face si ea lucruri, iar barbatul simte si el lucruri. Chiar si in universul barbatilor, sau al femeilor, abilitatile nu sunt uniform distribuite. Dar tinant cont de toate datele problemei, pana la urma cam asa iese cum ai spus tu mai sus.

Alt apect pe care il remarc, e ca este profund minimizata in societate importanta faptului de a simti. Conteaza doar ce faci. Daca faci, castigi BANI, daca "doar" simti, mori de foame. Astea toate, sunt ciudatenii particularitati ale societatii umane. Prin prisma acestor lucruri, femeia pare ca face mai putin.

Nu trebuie minimizat nici alt aspect. Femeia compenseaza altundeva, ea poate da nastere; practic a facut o populatie intreaga, din trupul ei. Si asta e "facut", destul...
5

#3 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 16 November 2011 - 01:25 AM

Vezi postareaNaeema, la 11 November 2011 - 03:24 AM, a spus:

Fara sa ajungem iar la un razboi virtual intre femei si barbati....mai exista ceva pe lumea asta unde femeile au dominatie si unde nu vine vreun Sfantu Penis sa le taie macaroana succesului cu al sau talent parca un pic mai bun ?

Desigur.La crosetat :lol:

Eu lucrez intr-un domeniu care in Ro se considera al barbatilor.Nu am auzit niciodata la locul de munca plangeri sau discutii cum ca X e mai bun ca mine si cu toata modestia pot spune ca nici nu am colegi(barbati)mai buni decat mine.
Dar recunosc deschis:locul meu nu este la aragaz,decat sa gatesc,mai bine schimb o priza sau conduc 1000 km intr-o zi. :)
1

#4 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 16 November 2011 - 04:53 AM

The million dollar question: Cum se face ca in plan profesional barbatii exceleaza in domenii unde femeia e diva dar in plan personal ? :think:

Este vorba despre promovare selectiva din anumite interese. Ingineria sociala care slefuieste mintile oamenilor azi (pana devin netede precum catifeaua) consta in a promova numai anumite stiluri de viata la care femeile sa aspire. Profesiile de care amintesti nu sunt trecute pe aceasta ''lista''. Gatitul, si menajul in general, sunt lucruri despre care feministele (si barbatii din spatele lor, care le manipuleaza) urla ca sunt injositoare sau anoste. Femeia nu trebuie sa isi mai doreasca sa exceleze in asemenea domenii, de aceea ele nu sunt promovate ca o alegere optima prin role models de sex feminin. Trebuie in schimb incurajata sa arunce totul de pe ea, sa viseze la celebritate prin aspectul ei samd. Fireste, in plan personal realitatea e cu totul alta inca, de aceea se fac eforturi pentru a destabiliza femeia asa incat sa nu isi mai cunoasca aptitudinile naturale si sa le respinga.

Acasa femeia are o garderoba uluitoare. Se imbraca, se gateste, e la moda, e sexy. Garderoba in procent de 90% designed de un barbat. Unii ar argumenta ca barbatul stie mai bine ce-i sta bine femeii. Whatever. Chestia e ca si hainele sau accesoriile de barbati, tot de barbati sunt "proiectate". Moda necesita un simt al esteticului pe care femeia il are inascut. Deci care e impedimentul ei incat nu este dominanta in industria modei ?

Aici raspunsul e acelasi si anume ingineria sociala. Pentru a schimba modul in care femeia se percepe pe sine si modul in care o percepe barbatul. Moda e foarte importanta in sensul asta; mereu a fost. Femeii doar i se da iluzia ca poate ajunge sa ''conduca lumea'' (prin exemple de madame dezaxate din politica mai ales), dar in realitate este influentata de barbati in toate aspectele vietii ei, pana si imbracamintea. Cine a vrut sa vada femeia expunandu-si toate cele in fiecare zi, a convins-o ca doar asa este emancipata si a creat industria modei de astazi. Acesti asa-zisi experti (validati de cine, ma rog?) hotarasc trend-urile perioadelor urmatoare si nu sunt contestati, sunt urmati ca ciobanii de catre turma. De amorul artei, cica, pentru ca sunt coplesiti de talent si vor sa si-l reverse asupra tuturor. In realitate, nu ei sunt validati de estetica a ceea ce creeaza ci invers - femeile poarta anumite modele de haine pentru ca sunt creatia lui cutarica. Si accepta sa arate asa cum a vurt acel cutarica. Deci sunt conduse; exista o fascinatie pentru numele mari, mai puternica decat intrebarea oare chiar ar trebui sa port asa ceva?... Imaginea e un aspect destul de important din viata oricui, isi pune amprenta asupra personalitatii, asa ca e extrem de util ca industria modei sa se afle pe mainile cui trebuie. Prin moda se pot modifica reactiile primite de femeie din partea barbatilor, iar ea la randul ei isi va schimba perceptia asupra barbatilor din cauza acelor reactii.
Omul a fost studiat de milenii si la nivel inalt se stie foarte bine cum ii functioneaza tartacuta. De exemplu, femeia se imbraca foarte sumar pentru ca e la moda. Considera ca purtand o rochie marca X, nu poate da gres, este stilata din cale afara. Barbatii nu vad eticheta pe care ea pune atata pret, vad tatzele si fundul. O fluiera pe strada, o iau drept femeie usoara, desi nu e. Ea ii considera pe toti niste magari desi intentionat le-a atras privirile cautand aprecierea lor. Concluzia, la scara larga, toate femeile e curve/ toti barbatii e porci, perceptii false alimentate de aceasta expunere inutila.
Si asa se alimenteaza razboiul sexelor, care face atata paguba. :pardon:
1

#5 Utilizator offline   AndreiRN 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-November 11

Scris 16 November 2011 - 09:03 PM

Raportul artistic este raspunsul intrebarilor tale.
In bucatarie uni barbati se exprima artistic si prin asta ating limite neasteptate pe cand femeia doar prepara hrana.
Daca observi atent vei vedea o mare lipsa a femeilor in lumea artistica.
Si acum imi vei da x exemple de femei "artiste" la care eu iti voi raspunde ca sunt puse pe un pedestal pt atractia loe sexuala sau pt motive politice si economice.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Feminismul versus ...ce?!
sa cautam impreuna un sinonim;corespondentul masculin
Ghijoi  462 21.193
Hot Topic (New) drepturile femeilor si drepturile barbatilor PourMoi  121 9.056
Hot Topic (New) Atasamente Ce vor femeile de la un barbat? * * * * * Sicilia  257 5.352
Hot Topic (New) Uneori ciocolata e mai buna decat un BARBAT roportal  241 35.459
Replici noi Despre dragoste si burlacie!
:)
crystyann  17 11.401