Alimentatie sanatoasa = alimentatie preponderent alcalina
Scris 10 November 2011 - 08:42 AM
“pH-ul neutru este in dreptul cifrei 7.0, sub 7.0 este un pH acid, iar ce se ridica deasupra inseamna un mediu alcalin. Un pH acid deriva din urmatoarele, o dieta in mare parte formata din ingrediente acide (mancare gatita, lactate si produsele animale), stress emotional, toxicitate mare in corp sau orice alt proces care impiedica oxigenarea cat si alimentarea cu nutrienti necesari celulelor. Corpul va incerca sa compenseze mediul acid folosing minerale alcaline. Daca dieta noastra nu contine destule minerale pentru compensare, acizii nu vor face decat sa creeze blocuri acide in celule.
Mediul acesta acid va duce la urmatoarele cauze: va scadea abilitatea corpului de absorbire a mineralelor si a altor nutrientil, energia produsa in celule va scadea abilitatea de a repara celule distruse se va miscora, celulele predispuse la tumori se vor dezvolta, vulnerabilitatea la boli va creste. Sangele cu pH-ul doar de 6.9, care este doar putin acid, poate duce la coma si moarte.
Motivele acestui pH acid in societatea umana in general (adaugata de la mine fiindca se referea doar la americani), se datoreaza dietei formata din produse acide precum, carne, oua si lactate si foarte slaba in produse alcaline precum, vegetale crude si apa alcalina. Pe deasupra noi consumam produse procesate precum faina alba, zahar, sucuri acidulate si cafea. Folosim prea multe medicamente care predispun formarea mediului acid; folosim indulcitori chimici artificiali, ca NutraSweet, Equal, Aspartame, care sunt otravitoare si foarte acide in corp.
Unul din cel mai potrivit lucru care-l putem face pentru corectare, este sa ne curatam dieta si stilul de viata. Pentru mentinerea sanatatii, dieta trebuie sa contina 60% mancaruri alcaline si 40% mancaruri acide. Pentru restaurea sanatatii pierdute, procentul trebuie sa fie 80% produse alcaline si doar 20% acide. Produsele alkaline sunt, vegetalele verzi intrand aici si frunzele comestibile, mazarea, fasolea si lintea, plantele aromate, nuci si seminte, si marea parte din fructe care vor fi enumerate mai jos. Produsele acide cum am mai spus, sunt carnea, pestele, lactate si oua, bauturile racoritoare, cafeaua, tutunul, ciocolata, gemurile de orice fel, cerealele rafinate, parte din legume, etc.”
Scris 10 November 2011 - 10:50 AM
Scris 10 November 2011 - 11:16 AM
Coragate, la 10 November 2011 - 08:42 AM, a spus:
Fi sigur ca si in ROmania sint la fel de multi care sufera cu Guta, asa se numeste boala creata de foarte mult Acid Urig in sange sau Gaut pe americaneste ca acolo lumea bea mult mai multa alcool decat oriunde pe planeta si slanina este alimentul #1 pe masa!!!
Suferi cu boala asta sau vrei sa ne mai dai idei si retete pentru suferinzi ca ar prinde bine, recomandatii ce n-ai voie de mancat se publica peste tot, doar ce se poate manca si cum se recunoaste o mancare alcalina sau cum se deosebeste de cea acida, despre asta nu se discuta, scrie niciunde!!!!
din america, cu drag ....
Scris 10 November 2011 - 11:41 AM
Cred ca explicatia este alta....dar n-o stiu
Chestia cu 60 % / 40% este hilara : depinde de cat de acide (sau generatoare de aciditate)sunt cele 40 de procente greutate de mancare
Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 10 November 2011 - 11:44 AM
Scris 11 November 2011 - 07:09 AM
The Unknown, la 10 November 2011 - 12:27 PM, a spus:
Imi pare rau ca nu am fost suficient de explicit. Ceea ce vroiam sa afirm era faptul ca la o asemenea aciditate stomacala orice mancare bazica isi pierde "bazicitatea" prin neutralizare.
In plus de ce molecula de acid clorhidric extrem mult mai mica decat cele ale acide organice nu trece prin mucoasa stomacala in timp ce aceste a trec.
Eu nu neg necesitatea mentineri unui pH bazic al sangelui -de cca 7,2-7,3 cat este el-dar cred ca procesul este mult mai complicat decat o impartire a alimentelor in bazice si acide.
Scris 11 November 2011 - 09:40 AM
VEMANS, la 11 November 2011 - 07:09 AM, a spus:
Daca singele este prea acid, e mult acid urig in sange din care se depun cristale de calciu pe oase la incheieturi in special la picioare, pe osul care se intinde din degetul mare spre sus si are o extremitate in interior, cand te doare de n-ai mai intilnit asa ceva, afli ca ai si boala Guta, netratabila inca pe planeta asta!!! Se ofera niste tablete de luat o viata intreaga, adica cat a mai ramas
Scris 22 November 2011 - 06:24 PM
Da, este adevarat ca avem prea multe toxine in organism si pt asta eu folosesc ceai din flori de soc sau fructele de soc zdrobite si adaugate in must.
Socul are puterea de detoxificare foarte mare.
Cei ce nu beau suficient lichid au un organism mai toxic.
Cand urina este fara culoare atunci poti spune ca bei suficient lichid.
Scris 22 November 2011 - 07:47 PM
AndreiRN, la 22 November 2011 - 06:24 PM, a spus:
Da, este adevarat ca avem prea multe toxine in organism si pt asta eu folosesc ceai din flori de soc sau fructele de soc zdrobite si adaugate in must.
Socul are puterea de detoxificare foarte mare.
Cei ce nu beau suficient lichid au un organism mai toxic.
Cand urina este fara culoare atunci poti spune ca bei suficient lichid.
Asta e scopul tau in viata, sa ai urina curata? mananca mititei get beget si n-o sa mai ai nevoie de socata.
Scris 22 November 2011 - 10:04 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Marul lupului | smm | 7 | 18.212 |
|
Cancer de Pancreas operat | Emialecs2008 | 2 | 1.555 |
|
Caderea parului - se poate trata?
Calvitia - topic combinat |