sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Alimentatie sanatoasa = alimentatie preponderent alcalina Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Coragate 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 10-November 11

Scris 10 November 2011 - 08:42 AM

As dori sa discutam mai in amanunt despre cum influenteaza alimentati pH-ul sangelui. Acest pH este, consider eu, indicatorul nr 1 al preventiei in sanatate. In acest sens redau mai jos un articol al dr Robert Young, microbiolog de talie mondiala, intemeietorul Noii Biologii a Sanatatii, care m-a convins sa scriu un articol pe aceasta tema pe situl www.viatatasanatoasa.com, care sper sa apara saptamana viitoare. Pana atunci sper sa ma ajutati prin comentariile dv. Va multumesc!
“pH-ul neutru este in dreptul cifrei 7.0, sub 7.0 este un pH acid, iar ce se ridica deasupra inseamna un mediu alcalin. Un pH acid deriva din urmatoarele, o dieta in mare parte formata din ingrediente acide (mancare gatita, lactate si produsele animale), stress emotional, toxicitate mare in corp sau orice alt proces care impiedica oxigenarea cat si alimentarea cu nutrienti necesari celulelor. Corpul va incerca sa compenseze mediul acid folosing minerale alcaline. Daca dieta noastra nu contine destule minerale pentru compensare, acizii nu vor face decat sa creeze blocuri acide in celule.
Mediul acesta acid va duce la urmatoarele cauze: va scadea abilitatea corpului de absorbire a mineralelor si a altor nutrientil, energia produsa in celule va scadea abilitatea de a repara celule distruse se va miscora, celulele predispuse la tumori se vor dezvolta, vulnerabilitatea la boli va creste. Sangele cu pH-ul doar de 6.9, care este doar putin acid, poate duce la coma si moarte.
Motivele acestui pH acid in societatea umana in general (adaugata de la mine fiindca se referea doar la americani), se datoreaza dietei formata din produse acide precum, carne, oua si lactate si foarte slaba in produse alcaline precum, vegetale crude si apa alcalina. Pe deasupra noi consumam produse procesate precum faina alba, zahar, sucuri acidulate si cafea. Folosim prea multe medicamente care predispun formarea mediului acid; folosim indulcitori chimici artificiali, ca NutraSweet, Equal, Aspartame, care sunt otravitoare si foarte acide in corp.
Unul din cel mai potrivit lucru care-l putem face pentru corectare, este sa ne curatam dieta si stilul de viata. Pentru mentinerea sanatatii, dieta trebuie sa contina 60% mancaruri alcaline si 40% mancaruri acide. Pentru restaurea sanatatii pierdute, procentul trebuie sa fie 80% produse alcaline si doar 20% acide. Produsele alkaline sunt, vegetalele verzi intrand aici si frunzele comestibile, mazarea, fasolea si lintea, plantele aromate, nuci si seminte, si marea parte din fructe care vor fi enumerate mai jos. Produsele acide cum am mai spus, sunt carnea, pestele, lactate si oua, bauturile racoritoare, cafeaua, tutunul, ciocolata, gemurile de orice fel, cerealele rafinate, parte din legume, etc.”
0

#2 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 10 November 2011 - 10:50 AM

ei da, dar vezi tu ... societatea e astfel construita incat sa mancam aiurea, sa ne imbolnavim si sa le platim "lor" o gramada de bani cand ajungem la doctori/spitale/asigurari de sanatate etc
0

#3 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 10 November 2011 - 11:16 AM

Vezi postareaCoragate, la 10 November 2011 - 08:42 AM, a spus:

Motivele acestui pH acid in societatea umana in general (adaugata de la mine fiindca se referea doar la americani

Fi sigur ca si in ROmania sint la fel de multi care sufera cu Guta, asa se numeste boala creata de foarte mult Acid Urig in sange sau Gaut pe americaneste ca acolo lumea bea mult mai multa alcool decat oriunde pe planeta si slanina este alimentul #1 pe masa!!!
Suferi cu boala asta sau vrei sa ne mai dai idei si retete pentru suferinzi ca ar prinde bine, recomandatii ce n-ai voie de mancat se publica peste tot, doar ce se poate manca si cum se recunoaste o mancare alcalina sau cum se deosebeste de cea acida, despre asta nu se discuta, scrie niciunde!!!!

din america, cu drag ....
0

#4 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 10 November 2011 - 11:41 AM

Intrucat nu am pregatire in domeniu nu contest spusele "americanului"...Am insa o nedumerire: in stomac avem acid clorhidric pentru a face digerarea mancarii(Gastric acid is a digestive fluid, formed in the stomach. It has a pH of 1 to 2 and is composed of hydrochloric acid (HCl) (around 0.5%, or 5000 parts per million), and large quantities of potassium chloride (KCl) and sodium chloride (NaCl).) . Singurele "mai acide" mai sunt doar vreo 3-4 acizi anorganici , aciditatea data de substantele organice ingurgitate fiind , de regula, mult mai mica decat cea din stomac .
Cred ca explicatia este alta....dar n-o stiu :stars:
Chestia cu 60 % / 40% este hilara : depinde de cat de acide (sau generatoare de aciditate)sunt cele 40 de procente greutate de mancare

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 10 November 2011 - 11:44 AM

1

#5 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 10 November 2011 - 12:27 PM

Vezi postareaVEMANS, la 10 November 2011 - 11:41 AM, a spus:

Intrucat nu am pregatire in domeniu ... in stomac avem acid

Nu trebuie sa ai nici o pregatire, din analiza sangelui iese aciditatea asta de pH, nu din acidul din stomac.
0

#6 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 11 November 2011 - 07:09 AM

Vezi postareaThe Unknown, la 10 November 2011 - 12:27 PM, a spus:

Nu trebuie sa ai nici o pregatire, din analiza sangelui iese aciditatea asta de pH, nu din acidul din stomac.

Imi pare rau ca nu am fost suficient de explicit. Ceea ce vroiam sa afirm era faptul ca la o asemenea aciditate stomacala orice mancare bazica isi pierde "bazicitatea" prin neutralizare.
In plus de ce molecula de acid clorhidric extrem mult mai mica decat cele ale acide organice nu trece prin mucoasa stomacala in timp ce aceste a trec.
Eu nu neg necesitatea mentineri unui pH bazic al sangelui -de cca 7,2-7,3 cat este el-dar cred ca procesul este mult mai complicat decat o impartire a alimentelor in bazice si acide.
0

#7 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 November 2011 - 09:40 AM

Vezi postareaVEMANS, la 11 November 2011 - 07:09 AM, a spus:

Eu nu neg necesitatea mentineri unui pH bazic al sangelui -de cca 7,2-7,3 cat este el-dar cred ca procesul este mult mai complicat decat o impartire a alimentelor in bazice si acide.

Daca singele este prea acid, e mult acid urig in sange din care se depun cristale de calciu pe oase la incheieturi in special la picioare, pe osul care se intinde din degetul mare spre sus si are o extremitate in interior, cand te doare de n-ai mai intilnit asa ceva, afli ca ai si boala Guta, netratabila inca pe planeta asta!!! Se ofera niste tablete de luat o viata intreaga, adica cat a mai ramas :-))) care distrug sistemul imun si nu este cazul de acceptat asa ceva!!! cand si aerul va fi dureros atit de inhalat cat si de suportat sa se atinga de acel os in flacari, etc.
0

#8 Utilizator offline   AndreiRN 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-November 11

Scris 22 November 2011 - 06:24 PM

Otetul de mere este un medicament foarte puternic atat pt potasiul de care ducem lipsa cat si pt acidul acetic care subtiaza sangele si il curata.
Da, este adevarat ca avem prea multe toxine in organism si pt asta eu folosesc ceai din flori de soc sau fructele de soc zdrobite si adaugate in must.
Socul are puterea de detoxificare foarte mare.
Cei ce nu beau suficient lichid au un organism mai toxic.
Cand urina este fara culoare atunci poti spune ca bei suficient lichid.
0

#9 Utilizator offline   _Undying_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-December 09

Scris 22 November 2011 - 07:47 PM

Vezi postareaAndreiRN, la 22 November 2011 - 06:24 PM, a spus:

Otetul de mere este un medicament foarte puternic atat pt potasiul de care ducem lipsa cat si pt acidul acetic care subtiaza sangele si il curata.
Da, este adevarat ca avem prea multe toxine in organism si pt asta eu folosesc ceai din flori de soc sau fructele de soc zdrobite si adaugate in must.
Socul are puterea de detoxificare foarte mare.
Cei ce nu beau suficient lichid au un organism mai toxic.
Cand urina este fara culoare atunci poti spune ca bei suficient lichid.

Asta e scopul tau in viata, sa ai urina curata? mananca mititei get beget si n-o sa mai ai nevoie de socata.
0

#10 Utilizator offline   no-mind no-thought 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-January 09

Scris 22 November 2011 - 10:04 PM

Adopta o dieta cruda vegana si iti va ajuta sanatatea enorm. Cauta pe google depre "raw vegan".
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Marul lupului smm  7 18.212
Replici noi Cancer de Pancreas operat Emialecs2008  2 1.555
Hot Topic (New) Caderea parului - se poate trata?
Calvitia - topic combinat
beggar  32 10.813
Replici noi Doctor homeopat
... diabet
treispe  9 11.459
Replici noi Produse naturale
cele mai bune
djvio  6 3.929