LikeThisPoppy, la 09 November 2011 - 10:52 AM, a spus:
Foarte frumos ai spus despre faptul ca experientele pot fi intelese pe masura receptivitatii noastre la intelesurile pe care ni le ofera. Nu pot fi decat de acord.
"am realizat ca a stabili teluri inseamna a da startul dezamagirilor si luptelor inutile. "
Nu-mi place ce aud aici!
Simt o dezamagire, o atitudine resemnata, defetista!
Cand scopurile importante sunt blocate de adversitati, putem alege intre doua atitudini: cea de renuntare, de autosabotaj, cea lipsita de vlaga, si atitudinea proactiva, constructiva, in care ne adaptam mijloacele in mod echilibrat la situatia din teren pentru a atinge obiective realiste.
"altfel nu vad sensul de a lupta contra valului."
De ce sa lupti contra valului, cand te poti lasa purtat de el?

Un inotator incercat se va folosi de curenti si de jocul cu energia valurilor, pentru a-si economisi energia.
"Ca sa te primenesti sufleteste si mental tre sa ai capacitatea de a te autoadapta mereu la societate, la noile curente aparute"
Exista un stres tehnologic, un stres al timpurilor moderne (Chaplin s-a prins de asta inca de pe vremea filmului sau Modern Times). Mai ales azi schimbarile sociale sunt foarte rapide (trenduri, mode, curente de gandire, conflict de civilizatii, aculturatii). Uitati-va la ce stres ne supus softistii: de cate ori apare un nou Photoshop sau un nou Windows le schimba meniurile si comenzile, numai asa, ca sa ne deruteze si sa fim nevoiti sa le cumparam manualele de utilizare. Din an in an ne supun la stresul de a ne adapta la jocul lor mercantil, sub pretexul ca au scos o versiune imbunatatita. A fi mereu la curent cu prezentul poate fi solicitant.
Si aici avem libertatea de a filtra, de a alege ceea ce ni se potriveste.
Desi autoactualizarea poate insemna si adaptarea la anumite aspecte sociale, ea trebuie sa fie si adaptata nevoilor noastre, pe care e bine sa nu le sacrificam doar pentru insertia sociala.
"Ah, emotiile! Eu, personal, daca as putea m-as descotorosi complet de ele, pastrand doar efectele pozitive din fiecare si raspunsul pe care il dau acestea la provocarile vietii."
Aici e o tematica vasta. Emotiile sunt sarea si piperul vietii. Ele ne fac umani (ma refer la emotiile rafinate, nu la cele primitive, asa cum sunt sigur ca si tu la acestea te-ai referit).
Emotiile, alaturi de etica, deschiderea continua spre nou, fac parte din autoactualizare, sunt o parte esentiala a sufletului (imi place termenul asta mai mult decat cel de psihic).
Maslow vorbea de experientele de varf, in care omul simte o viziune largita a vietii, sentimentul de a fi puternic si vulnerabil simultan, mirarea, extazul si veneratia in fata lumii, starea de pierdere in timp si spatiu si de deschidere de orizonturi spirituale, convingerea ca experientele transforma si intaresc.
Nu cred ca poti pastra efectele lor pozitive, descotorosindu-te de ele.
Eu aud aici o dorinta a ta de a le clarifica, de a le tempera fara a le dilua, de a le pune la treaba.
Atunci ele isi implinesc menirea.
Ai mai citit in ultima vreme carti in romana despre inteligenta emotionala? Eu simt ca ti-ar fi de folos!
Poppy, imi place cum marsaluiesti!

Al Micu, la 09 November 2011 - 11:20 AM, a spus:
am descoperit un mp3 pentru relaxare.
dureaza 15 minute si totul consta in a-ti imagina ca iti face cineva masaj la picioare, maini, corp, cap, etc
dupa alea 15 minute ma simt atat de greu incat imi este lene sa ma mai "trezesc".
cand sunt obosit e posibil sa atipesc.
Faina treaba, dar nu e mai bine sa ti se faca masaj in real time?

Ma gandesc cateodata sa ma insor cu o maseuza.

Cred ca are legatura cu preferinta bebelusului pentru atingeri, contact tactil, atasament.