25 Decembrie,data la care s-a nascut Isus Cristos?
Scris 03 November 2011 - 12:54 PM
Scris 03 November 2011 - 07:01 PM
Se pare ca 25 Decembrie nu are nici in clin nici in maneca cu data lui de nastere.
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 03 November 2011 - 07:02 PM
Scris 03 November 2011 - 07:10 PM
Jingle bells jingle bells jingle aaaaaalllllllll the wayyyyyyyyy
Scris 03 November 2011 - 11:16 PM
Naeema, la 03 November 2011 - 07:01 PM, a spus:
Se pare ca 25 Decembrie nu are nici in clin nici in maneca cu data lui de nastere.
Irod a murit in anul 4 IEN.iar Isus avea cel putin 2 sau 3 ani cind a murit Irod.
Dupa relatarea lui Luca Duhul Sfint a vizitat-o pe Maria in luna Elul luna a sasea a anului ebraic.
Asta ar fi cam luna Septembrie.
Deci luna nasterii ar fi cam Aprilie Mai.
Luna Pesachului la evrei,asa ca nu i mirare ca nu se mai gaseau case de inchiriat in jurul Ierusalimului, din cauza pelerinilor de Pesach.
Ci t priveste data de 25 Decebbrie asta este paginism curat.
Vedeti si in Cartea Macabeilor.La 25 Decen\mbrie antioh cel Mare a jertfit porci pe altarul de la Ierusalim si a facut un mare carnaval in cinstea zeilor.
Aceasta este o sarbatoare cu muuuult mai veche decit crestinismul.
Scris 04 November 2011 - 11:36 AM
Scris 17 November 2011 - 04:44 PM
Scris 17 November 2011 - 07:37 PM
Subaalina, la 17 November 2011 - 04:44 PM, a spus:
Majoritatea crestinilor vrei sa zici.
Si ce anume sa se mai discute ? S-a mentionat deja ca data respectiva nu este data de nastere a lui Isus si in ciuda acestui fapt crestinismul se incapataneaza sa o sarbatoreasca, iar unii chiar cred ca Isus s-a nascut in Decembrie pe 25. Cei care nu cred in data asta, tin sarbatoarea din traditie, ca asa au vazut in familie si asa e obiceiul, nu din motive religioase ci pentru ca se aduna familia, petrec, mananca , bea, fac schimb de cadouri.
Am, omis ceva ? Cam ce mai e de discutat ?
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 17 November 2011 - 07:43 PM
Scris 17 November 2011 - 10:36 PM
Subaalina, la 04 November 2011 - 11:36 AM, a spus:
E sigur ca a murit in 14 Nisan insa nu e chiar asa de sigur.
Si ce nu e sigur inca daca a avut 33 ani si jumatate.
Cine poate justifica acest lucru?
Sa nu mi spui ca pe baza[ proorociilor lui Daniel ca o sa cazi in groapa.
Adu o dovada oarecare ,concludenta.
Eu i ti dau o linie ajutataoare.In luna a sasea sa dus ingerul Gavril la o fecioara din Nazaret etc,
Ia vezi deci cam cind ar trebui sa fi fost nasterea.Atunci ai raspuns si la casele de odihna de ce erau ocupate si ,si la pastorii de pe cimp.sau la miei avind in vedere ca timpul lor este primavara.
Pe linga asta majoratul de 13 ani si la dat tot la un Pesach.
Ca scrie acolo ca era de 12 anida si el are drepate ori ca nu stia ca la 13 ani se face majoratul ori a confundat cu majoratul fetelor ,ori ca a a vut 12 ani la plecare la Ierusalim si a a vut 13 la intoarcere.
Avimd in vedere ca la Ierusalim se statea peste o sa[ptamina la sarbatori.
Si mai sint si alte argumente.
Scris 18 November 2011 - 04:52 PM
haym herman, la 17 November 2011 - 10:36 PM, a spus:
Si ce nu e sigur inca daca a avut 33 ani si jumatate.
Cine poate justifica acest lucru?
Sa nu mi spui ca pe baza[ proorociilor lui Daniel ca o sa cazi in groapa.
Adu o dovada oarecare ,concludenta.
Eu i ti dau o linie ajutataoare.In luna a sasea sa dus ingerul Gavril la o fecioara din Nazaret etc,
Ia vezi deci cam cind ar trebui sa fi fost nasterea.Atunci ai raspuns si la casele de odihna de ce erau ocupate si ,si la pastorii de pe cimp.sau la miei avind in vedere ca timpul lor este primavara.
Pe linga asta majoratul de 13 ani si la dat tot la un Pesach.
Ca scrie acolo ca era de 12 anida si el are drepate ori ca nu stia ca la 13 ani se face majoratul ori a confundat cu majoratul fetelor ,ori ca a a vut 12 ani la plecare la Ierusalim si a a vut 13 la intoarcere.
Avimd in vedere ca la Ierusalim se statea peste o sa[ptamina la sarbatori.
Si mai sint si alte argumente.
" În zilele acelea, Cezar August a dat un decret ca toată lumea să se înregistreze ... Şi toţi oamenii se duceau să se înregistreze, fiecare în oraşul lui. Luca 2:1-3.Acesta era motivul pentru care erau casele ocupate.Erau multi km de parcurs ,chiar si Iosif cu Maria aveau de parcurs aproximativ 150 km,pe care nu-i faceai usor pe vremea aceea ,cu mijloacele de transport de atunci.
Isus nu sa nascut primavara sub nici o forma.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Omul
Perspectiva crestina |
cioanas | 85 | 16.693 |
|
Arhanghelul Mihail si Iisus Christos au fost manifestari ale lui Dumnezeu pe Pamant? | mihaela1 | 34 | 8.966 |
|
Daca Constantin cel Mare adopta Arianismul?
Consecinte. |
rimpoce | 49 | 12.957 |
|
Maleahi 3:1-3 | dulgherul | 61 | 3.339 |
|
Si cateva intrebari grele... |
octav.c | 234 | 14.083 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS