sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Este botezul copiilor mici o invatatura biblica? Evaluare topic: - - - - -

#71 Utilizator offline   _Undying_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-December 09

Scris 15 December 2011 - 06:33 PM

Vezi postareahans, la 04 December 2011 - 11:15 PM, a spus:

Asadar, botezul nounascutilor este nul, tocmai prin aceasta definitie.

Cum sa fie nul ca doar nou nascutii nu incalca cele zece porunci asa cum fac pocaitii adulti.
0

#72 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 15 December 2011 - 09:57 PM

Vezi postarea_Undying_, la 15 December 2011 - 06:33 PM, a spus:

Cum sa fie nul ca doar nou nascutii nu incalca cele zece porunci asa cum fac pocaitii adulti.

Neincalcandu-le, botezul le este inutil. Adica - asa cum iti spuneam - e nul. :yes:

Adultii le incalca, si de aceea botezul e pentru adulti.
Cu alte cuvinte, "nu cei sanatosi[nou-nascutii fara pacat in opinia ta] au nevoie de doctor, ci cei bolnavi[pocaitii care incalca cele 10 porunci, in opinia ta] ".
0

#73 Utilizator offline   Csc 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 07-June 11

Scris 17 December 2011 - 02:13 AM

Vezi postareahans, la 12 December 2011 - 03:09 PM, a spus:

VEMANS, raspunde-mi la o intrebare, te rog: cine a fondat crestinismul? Nu cumva Isus?

Isus a fondat crestinismul ???.... :rot: :lol2: ...

Botezul la copii mici este de fapt ASUMAREA parintilor ca isi va creste crestineste odrasla....iar acest copil cind o sa fie mare si o sa VREA se va duce el insusi la biserica sa marturiseasca credinta in isus si sa se boteze......apropo hans.....tu ca fan a lui isus , te-ai botezat in ultima vreme ?....mai citeste si tu biblia din cind in cind in loc sa scrii avioane pe aici :plane:
0

#74 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 17 December 2011 - 05:39 AM

Vezi postareaCsc, la 17 December 2011 - 02:13 AM, a spus:

Isus a fondat crestinismul ???.... :rot: :lol2: ...

Desigur. Prin cei 12 apostoli ai Sai.
Daca pui la indoiala asta, maine poimaine o sa vi si o sa incerci sa ne spui cum ca Moise ar fi fost varul lui Bohomet... :-
Hai...joc de glezna. :D

Vezi postareaCsc, la 17 December 2011 - 02:13 AM, a spus:

Botezul la copii mici este de fapt ASUMAREA parintilor......

Bla, bla,bla...Asadar, botezul la copiii mici=ASUMAREA nustiucui, e o mare balarie. Si nu are nici o treaba cu botezul biblic,ci cel mult cu circumcizia expirata. :pardon:
0

#75 Utilizator offline   Csc 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 07-June 11

Scris 18 December 2011 - 12:27 PM

Vezi postareahans, la 17 December 2011 - 05:39 AM, a spus:

Desigur. Prin cei 12 apostoli ai Sai.

Pai mai hans, apostolii lui nici nu stiau ce inseamna numele de crestin ( ca e din greaca :o: ) , si eu nu prea cred ca se numeau unsii lui isus..... de fapt noua secta pe care o intemeiasera nu avea un nume ci ei se considerau mai mult ucenici lui isus si invatau noi adepti despre invataturile lui isus . Evrei inainte il numeau pe Iisus "nazariteanul" ,deoarece venea din nazaret iar pe aposolii lor deasemenea nazaritieni .....si in zilele de azi evreii ii numesc pe crestini Notzrim ( poti sa il intrebi pe prietenul tau haim)... Dupa aia a venit SAUL care asta a spus ca numai el a primit evanghelia EPISTOLA CATRE GALETENI 1:11-14....si care a facut ce a vrut el cu religia fara sa se consulte NICIODATA si cu apostoli din ierusalim EPISTOLA CATRE GALETENI 1:17.....mai tirziu aceasta secta a ajuns si prin grecia de unde i-au numit crestini....deci nu are nici o legatura noua religie a lui isus cu numele pe care greci i l-au dat adeptilor lui....ci a fost decit un joc de cuvinte.....

Vezi postareahans, la 17 December 2011 - 05:39 AM, a spus:

Bla, bla,bla...Asadar, botezul la copiii mici=ASUMAREA nustiucui, e o mare balarie. Si nu are nici o treaba cu botezul biblic,ci cel mult cu circumcizia expirata. :pardon:

Ai dreptate ca nu are nici o legatura cu botezul biblic, dar vezi tu ca vremurile se schimba si parintii decid ca sa-si duca odrasla in lacasul lor sfint si sa jure in fata dumnezeului lor ca il va creste dupa religia lor ....vezi tu mai hans ca in casa parintilor tai joci dupa legile lor....iar cind ai sa te muti in casa ta , copii tai vor juca dupa NOILE legi ale tale .
0

#76 Utilizator offline   il servo 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-October 06

Scris 08 January 2012 - 01:09 PM

Vezi postareaSubaalina, la 03 November 2011 - 11:23 AM, a spus:

Gasim oare in biblie macar un exemplu din care sa deducem ca trebuie sa botezam copiilasii abia nascuti?

Cu siguranta botezarea copiilor nu este sustinuta biblic (inca nu s-au gasit probe)deoarece botezul este raspunsul afirmativ al omului la propunerea unui nou legamant din partea lui Dumnezeu. Este imposibil ca un copil, fie si de cativa anisori, sa poata da un raspuns de o asa mare valoare la varste atat de timpurii.
Interesant si grav este ca botezarea copiilor, motivata atunci prin curatirea de pacatul mostenit, a inceput in perioada Romei papale, a acelei Rome care pretindea ca papa (vescovul roman) este o continuitate a apostolatului lui Petru, desi Petru in intaia sa epistola cap 4 vers.21 zice: "...si anume botezul, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui Dumnezeu, prin invierea lui Isus Hristos,..."

Cand vei merge la judecata finala si vei incerca sa te aperi scuzandute ca nu ai crezut, tocmai acest post te va condamna zicandu-ti in constiinta ta: "care va sa zica pt pocaiti sunt valabile cele zece porunci dar pt nu ?" :skull:

corectie: pt tine nu?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Inchinaciunea este menita cui ?
Domnului sau Idoliilor ?
Master_  27 4.261
Hot Topic (New) De ce Iisus nu a raspuns la īntrebarea lui Pilat ?...
...Ce este Adevarul ?
GeoFiloRo  197 15.703
Hot Topic (New) Moartea spirituala si renasterea catherinedeneuve  22 3.521
Hot Topic (New) Toate lucrurile create in sase zile ? Ce fel de zile ? Island River  493 28.592
Poll (No New) Chestionar:    Este divinitatea imorala ? Fornever  133 9.860