Este botezul copiilor mici o invatatura biblica?
Scris 03 November 2011 - 11:23 AM
Scris 03 November 2011 - 10:42 PM
Scris 04 November 2011 - 11:06 AM
Scris 07 November 2011 - 04:50 PM
Isus a dat exemplul botezului crestin - acel "un singur botez" - la maturitate, cand cu propria gura subiectul poate motiva alegerea facuta. Nu exista nici o declaratie a lui Isus sau a apostolilor prin care sa ni se spuna ca indivizii trebuie botezati cu de-a sila in stadiul de nounascuti.Mai mult, nu exista in intreg NT nici un episod in care vreun nou nascut sau vreun copil fara discernamant sa fi fost botezat prin acel "singur botez" crestin apostolic.
Scris 07 November 2011 - 04:53 PM
Scris 09 November 2011 - 02:07 PM
In primele secole ale epocii creştine se efectua botezul adulţilor prin cufundare completă, apoi s-a trecut la botezul prin cufundarea parţială a adulţilor şi cufundarea totală a copiilor, iar, īn final, s-a ajuns la stropirea nou-născuţilor.
Din pacate cu timpul se pierde din vedere punctul de vedere a lui Dumnezeu cu privire la anumite subiecte,iar oamenii fac ce le convine sau ce e mai comod pentru ei,cautand tot felul de scuze pentru deciziile lor.
Scris 09 November 2011 - 02:21 PM
Consider că orice om ar trebui să aibă libertatea de a-și crea propriile convingeri religioase, iar acestea se pot contura doar la maturitate.
Scris 10 November 2011 - 06:52 AM
hans, la 07 November 2011 - 04:50 PM, a spus:
Isus a dat exemplul botezului crestin - acel "un singur botez" - la maturitate, cand cu propria gura subiectul poate motiva alegerea facuta. Nu exista nici o declaratie a lui Isus sau a apostolilor prin care sa ni se spuna ca indivizii trebuie botezati cu de-a sila in stadiul de nounascuti.Mai mult, nu exista in intreg NT nici un episod in care vreun nou nascut sau vreun copil fara discernamant sa fi fost botezat prin acel "singur botez" crestin apostolic.
Isus a mai dat un exemplu cand s-a botezat : cel care te boteaza trebuie sa fie var primar cu tine , altfel n-are nicio valoare
Pentru documentare suplimentara http://www.azsromani...g/HLL/Cap11.htm
Scris 10 November 2011 - 03:01 PM
VEMANS, la 10 November 2011 - 06:52 AM, a spus:
Vezi cuvīntarea lui Petru adresată iudeilor din anul 33 e.n., cīnd el a explicat numeroase aspecte ale rolului lui Isus şi al spiritului sfīnt īn viaţa credincioşilor botezaţi. Īn urma cuvīntării sale au fost botezaţi aprox 3000 de oameni. Fapte 2:14-42.Cu siguranta Petru si ceilalti apostoli nu erau vrei primari cu toti cei 3000 de oameni,si nici nu putem crede ca acestia si-au chemat veri primari sa-i boteze,veri care poate nici nu erau de acord cu botezul lor.Si totusi Dumnezeu a aprobat botezul acelor oameni
Scris 10 November 2011 - 07:16 PM
VEMANS, la 10 November 2011 - 06:52 AM, a spus:
...speculatii ateiste...
Unde prin Biblie ai vazut tu ca Isus ii spune lui Ioan: vere, hai si boteaza-Ma?
Esti obosit, si pe deasupra si prost informat. Ca sa nu zic nimic de studiile tale biblice...
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
ori poate.... |
Equilibrium Girl | 229 | 6.117 |
|
De fapt mai multe... |
octav.c | 204 | 12.233 |
|
Dumnezeu ne pune sa alegem dintre scenarii karmice? | VictorN | 68 | 6.114 |