Sari la conținut
Forum Roportal
Cazzone

Palme transpirate

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Salut tutoror, vreau sa va spun ca am o mica problema. De la un timp, am observat ca imi transpira palmele o.O , fara sa fac absolut nici un efort, de exemplu stau in clasa la ore si ma uit pe pereti, si ma trezesc cu mainile transpirate, sau si in acest moment, cand scriu acest topic, am palmele transpirate. Imi este jena de exemplu vreau sa dau mana cu cineva, si ma trezesc cu mana transpirata.

Ma gandeam, ma daca as fi stresat, sau probleme cu obezitatea, dar nu am asa ceva, si nici stresat nu sunt.

Are cineva o solutie..? chiar daca ma spal des pe maini, tot degeaba..deci cum spuneam, daca cineva a mai intalnit asa ceva, sau are vreo solutie, va rog sa imi spuneti :D .

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Singurele cauze la care ma pot gandi sunt :

 

-stres, emotii, stare de agitatie psihica, oboseala

-febra in cursul unor infectii acute, infectii cronice (tuberculoza) sau alte boli febrile (reumatice, hematologice, leucemii, neoplasme etc.

 

-dezechilibre endocrine sau metabolice: hipertiroidism, rahitism la copii, diabet zaharat, hipoglicemie, intoxicatii etc.

-diverse sindroame : colica renala, colica biliara, angina pectorala etc. (dar astea sunt dureroase)

- infectii dermatologice.

 

Mai poate fi pus si pe seama unor tulburari neuro-vegetative, cand nu se stie cauza exacta.

 

Cel mai probabil imi pare a fi hipertiroidism. Esti un tip energic ? Ai metabolism rapid ? Daca da, asta e cel mai sigur.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai probabil imi pare a fi hipertiroidism. Esti un tip energic ? Ai metabolism rapid ? Daca da, asta e cel mai sigur.

Da, sunt putin cam agitat nu prea am stare :D deci daca am ceea ce spuneti, ce as putea face?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te poti duce la un endocrinolog sa-ti calculeze RMB (rata metabolismului bazal). Sunt cateva conditii de indeplinit, cam dure. Gen sa nu consumi proteine cu 3 zile inainte, sa nu faci efort deosebit, sa nu fi mancat nimic cu 12 ore inaintea testului, etc. Conditiile astea vor ti le va spune doctorul la momentul respectiv.

 

Corelat cu asta, se pot face si niste analize ale hormonilor tiroidieni, tiroxina in general, dar si TRH, TSH, depinde unde considera ei ca ar fi o problema.

 

Pe baza acestor demersuri ei iti pot spune daca e sau nu hipertiroidism. E bine sa afli din vreme, ca sa nu apara complicatii mai tarziu, asta bineinteles, daca e cazul.

 

Daca nu mai ai si alte simptome deranjante, nu stiu daca e cazul sa faci o vizita urgenta la medic, totusi, pentru linistea ta, poti sa incerci, nu strica un consult la un endocrinolog. Poti incerca si la medicul de familie, pentru analizele de hormoni, si consider ca e mai bine sa faci asa, pentru inceput.

 

Daca analizele dau ceva anormal pentru unul din hormonii T4/TSH/TRH, e cazul sa consulti mai departe endocrinologul. Daca analizele sunt ok, eu zic ca poti sa stai linistit, dar desigur, poti face investigatii mai departe daca doresti.

 

P.S. Analizele e totusi bine sa le faci. Si pentru hormoni, si pentru glicemie, nu se stie niciodata. E bine sa le faci oricum, chiar daca nu ai nimic vizibil.

Editat de Typhon
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×