sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Tuse productiva - tuse seaca Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Mariana_02 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 29-September 11

Scris 15 November 2011 - 09:25 AM

Vezi postareaBillie_0700, la 14 November 2011 - 03:47 PM, a spus:

Vad ca s-a inversunat lumea foarte tare pe acest topic :)
Ce-i drept...e de actualitate...ca doar raceala si tusea sunt in plin sezon acum.
Dar daca tot este vorba despre tuse, medicamente si farmaciste...sa va spun si eu o intamplare din care puteti trage concluzia singure.
Avand si eu o tuse productiva si stiind din experienta ca imi va trece cu Fluimucil 600 (pentru ca am mai luat in trecut)- asta ca sa raspund si la intrebarea lui Mariana_02 - m-am dus la farmacie si am zis ca vreau un medicament pentru tuse productiva, cum ar fi Fluimucil...sau altceva daca n-au.
Farmacista atunci a zis "Ah pai...puteti sa luati X (n-am retinut numele)...ca e bun pentru orice fel de tuse".
Si-atunci...putin nedumerita intreb daca nu au Fluimucil 600.
"Ba da...sigur...daca vreti din ala..."
Ideea principala e ca am stiut ce am, am stiut si ce sa cer...m-am oferit sa cumpar altceva in eventualitatea in care nu aveau ce vroiam eu...si ea s-a oferit sa imi dea un medicament de 3 ori mai scump care ar fi remediat ceva ce eu nu aveam...

Si in alta ordine de idei...Fluimucil, asa ieftin cum e el, e foarte bun. Pentru mine, cel putin...

Hehe, stiu cum e billie, e ca in filmele mute uneori. Tu ceri varza, ei iti dau capra.
Am luat pana la urma fluimucil, dupa 5 zile eram ca noua, tusea aia ma terminase. Partea buna a fost ca o pastila pe zi intr-un pahar cu apa, si tratamentul era gata pe ziua respectiva, ma saturasem de tratamente cu 3 feluri de pastile, la ore fixe.
Sunt de acord cu tine, "asa ieftin cum e", a functionat.
Sanatate tuturor si sa nu ne mai viziteze racelile toamna/iarna asta!
0

#12 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 15 November 2011 - 09:55 AM

Ele clar ca vor sa-si vanda ce e mai scump, sa faca si un target etc. Dar nus unt toate asa. Si sa nu exageram cu tusea asta uscata si productiva ca nu e un capat de tara si nu se moare de la un sirop dat pt tusea uscata cand tu ai productiva.
0

#13 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 30-March 05

Scris 15 November 2011 - 10:22 AM

Concluzia principala e ca, daca tot te duci la farmacie cu capul in traista, a se citi fara reteta, macar sa stii ce unde te doare si ce ceri, informatii minime, de baza.

#14 Utilizator offline   January 

• The Righteous Death Of Love
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-April 07

Scris 24 December 2011 - 04:28 PM

Vezi postareaMalina_13, la 26 October 2011 - 02:05 PM, a spus:

Buna tuturor!
Ultima intamplare legata de sanatate si de medicamente m-a facut sa-mi dau seama cat de important e sa stim simptomele, si sa le tratam cum trebuie.
M-a prins o raceala acum vreo 2 saptamani, nu i-am dat prea mare importanta, am mers la farmacie, unde am cerut niste pastile pentru raceala, la modul general. Fara sa fiu intrebata detalii despre manifestare, mi s-au recomandat niste pastile/siropuri, pe care le-am luat cam o saptamana.
Problema a aparut cand tusea a devenit din ce in ce mai puternica, nu mai puteam dormi noaptea, simteam o presiune in piept, si m-am ingrjorat. Asa ca am fost la medic, unde am aflat ca farmacista imi daduse sirop Paxeladine pentru tuse seaca, desi eu aveam tuse productiva!! Medicul mi-a recomandat atunci FLUIMUCIL 600 efervescent, care am inteles ca-i un fel de ACC, si, ce sa vezi, dupa 2 zile tusea a disparut.
Morala pentru mine a fost ca nu-i de joaca cu medicamentele, pentru ca am inteles ca puteam sa intru in alte complicatii daca as fi continuat sa iau sirop pentru tuse uscata, desi eu expectoram.
Sanatate tuturor!

E si normal, farmacista ar fi trebuit sa te intrebe: tuse seaca sau tuse productiva? In orice caz, tu nu i-ai spus ca tusesti (exista si cazuri in care esti racit si nu tusesti), deci nu vad de ce ai blama-o atat pe farmacista.
Antitusivele din gama Paxeladine si nu numai, opiaceele antitusive si dextrometorfanul sunt recomandate in tusea seaca sau in tusea tuberculosului. Evident ca in cazul tusei productive tu tre' sa elimini nu sa tii in tine si sunt recomandate expectorantele.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Vaccinul antigripal sarah12  1 1.885
Replici noi Inca un medicament care te face sinucigas