sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Romani din Germania cum ne simtim in Germania Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   dookoo 

• Garoafa
  • PipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-October 11

Scris 25 October 2011 - 12:39 PM

Am gasit subiectul Diaspora pe forumul roportal si am urmarit subiectele topicurilor si am observat ca nu este unul strict si pentru romanii din Germania.Si eu sunt aici(chiar daca pe 1 noiembrie ma voi intoarce acasa,am mai fost si in ultimii doi ani si voi veni si anul viitor) de accea m-am decis sa deschid eu acest topic.Sunt foarte multi romani in Germania la lucru,chiar in fiecare colt al ei.Am fost peste tot in Germania(in afara fostei RDG) si am dat peste romani.Chiar si aici pe insula asta din Marea Nordului unde sunt acum am dat de romani.Sunt curios cum va simtiti aici,departe de casa,de familie,de prieteni,de Romania.Si ce parere aveti de traiul de aici,de oamenii care va inconjoara?

P.S.: Astept sa vad daca aici pe roportal intra si alti romani aflati in Germania la lucru,sau de ce nu,romani care au fost deja aici si nu vor sa revina,sau care vor reveni.
0

#2 Utilizator offline   fast_motion 

• let me put my poems in you
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-February 08

Scris 25 October 2011 - 07:52 PM

am fost o data pana in hamburg doar in trecere si nu am vazut prea mult, am trecut si prin flensburg si mi-au placut preturile acolo la alcool si tigari. supermarketurile sunt de vizitat in orasele mici... vreau sa ma duc un weekend in bremen anu asta sau toamna viitoare...
0

#3 Utilizator offline   Black Elk 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-February 11

Scris 25 October 2011 - 08:12 PM

Am trait in Germania(Munchen und Hamburg)cam 4 ani jumate.Ich wurde zu einem deutschen Fraulein geheiratet.Dar in final nu ne-am mai inteles si am divortat iar eu m-am reintors in California(sunt cetatean American).Pot sa spun ca nu mi-a placut deloc in Germania dar am ales sa ma mut si sa traiesc acolo deoarce am iubit-o pe meine ex destul incat sa renunt la totul in USA si deci sa merg intr-o tara a carei limba nu o stiam de fel.Am invatat-o insa fiind obligat sa merg 6 luni la cursuri speciale altfel the krauts nu mi-ar fi dat viza de sedere acolo,nu conta ca eram deja casatorit cu o cetateanca Germana.

Pe scurt,a fost o experienta OK din punctul de vedere al legaturii mele de dragoste dar altfel,social nu am agreat nemtii deloc.Am cunoscut cativa de treaba si nu cu batul bagat in cur si fara simtul umorului cum sunt vasta majoritate.Vorbesc de nemtii 100% nu imigranti din Turcia si Rusia ori Romania.Fiind American am fost insa privit uneori fie cu admiratie(in special de imigranti)fie cu oftica mai ales de nemtii ..puri sange care au o mare antipatie fata de Americani si din porecla de"cowboys" nu-i scoate.Iar eu cum nu stiam nemteste ca lumea le amestecam cu engleza si nu le convenea sa..vorbeasca ei in engleza cu toate ca o cunosc toti ff bine !!!Este o raca veche...la fel cum este si cu Franta ce are aceleasi opinii si dispret si oftica fata de Americani.

In fine,chestia e ca personal nu am avut de-a face cu ei decat la cumparaturi si in vizite deoarece nu am lucrat o secunda pt. nici un neamt acolo ci mereu numai pt USA si deci eram platit in $ depusi in contul meu de la Stadtsparkasse si acolo schimbati automat in Euro=am pierdut mult la cursurile de exchange...cam in jur de 20,000$ pe an!!!Care in USA sunt totusi o suma!!!

Cam asta a fost experienta mea Germana pe scurt.De intors acolo..NICIODATA!!!

Auf Wiedersehen :)
0

#4 Utilizator offline   dookoo 

• Garoafa
  • PipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 October 2011 - 09:11 PM

Vezi postareafast_motion, la 25 October 2011 - 07:52 PM, a spus:

am fost o data pana in hamburg doar in trecere si nu am vazut prea mult, am trecut si prin flensburg si mi-au placut preturile acolo la alcool si tigari. supermarketurile sunt de vizitat in orasele mici... vreau sa ma duc un weekend in bremen anu asta sau toamna viitoare...

ti-au placut preturile la tigari? interesant....aici pachetul de tigari cu 22 de fire in el costa 5 euro,in tara il iei la jumatate de pret pe cel cu 20 de fire,aici cel cu 20 de fire e 4,5 euro

si ca sa te ajut cu preturile la celelalte produse te sfatuiesc sa mergi in Netto,acolo sunt cele mai ieftine,iar in REWE cele mai scumpe

Vezi postareaBlack Elk, la 25 October 2011 - 08:12 PM, a spus:

Am trait in Germania(Munchen und Hamburg)cam 4 ani jumate.Ich wurde zu einem deutschen Fraulein geheiratet.Dar in final nu ne-am mai inteles si am divortat iar eu m-am reintors in California(sunt cetatean American).Pot sa spun ca nu mi-a placut deloc in Germania dar am ales sa ma mut si sa traiesc acolo deoarce am iubit-o pe meine ex destul incat sa renunt la totul in USA si deci sa merg intr-o tara a carei limba nu o stiam de fel.Am invatat-o insa fiind obligat sa merg 6 luni la cursuri speciale altfel the krauts nu mi-ar fi dat viza de sedere acolo,nu conta ca eram deja casatorit cu o cetateanca Germana.

Pe scurt,a fost o experienta OK din punctul de vedere al legaturii mele de dragoste dar altfel,social nu am agreat nemtii deloc.Am cunoscut cativa de treaba si nu cu batul bagat in cur si fara simtul umorului cum sunt vasta majoritate.Vorbesc de nemtii 100% nu imigranti din Turcia si Rusia ori Romania.Fiind American am fost insa privit uneori fie cu admiratie(in special de imigranti)fie cu oftica mai ales de nemtii ..puri sange care au o mare antipatie fata de Americani si din porecla de"cowboys" nu-i scoate.Iar eu cum nu stiam nemteste ca lumea le amestecam cu engleza si nu le convenea sa..vorbeasca ei in engleza cu toate ca o cunosc toti ff bine !!!Este o raca veche...la fel cum este si cu Franta ce are aceleasi opinii si dispret si oftica fata de Americani.

In fine,chestia e ca personal nu am avut de-a face cu ei decat la cumparaturi si in vizite deoarece nu am lucrat o secunda pt. nici un neamt acolo ci mereu numai pt USA si deci eram platit in $ depusi in contul meu de la Stadtsparkasse si acolo schimbati automat in Euro=am pierdut mult la cursurile de exchange...cam in jur de 20,000$ pe an!!!Care in USA sunt totusi o suma!!!

Cam asta a fost experienta mea Germana pe scurt.De intors acolo..NICIODATA!!!

Auf Wiedersehen :)

da nemtii sunt cei mai reci oameni de pe pamant dupa parerea mea,si nu au nici o simpatie pentru americani....te inseli intr-o privinta insa,acea ca majoritatea dintre ei nu stiu engleza,iar cei care stiu,nu le place sa o foloseasca,si ramane o parte minora care o stiu si o mai folosesc daca e nevoie

Aceasta postare a fost editata de dookoo: 25 October 2011 - 09:06 PM

0

#5 Utilizator offline   Black Elk 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 October 2011 - 11:02 PM

da nemtii sunt cei mai reci oameni de pe pamant dupa parerea mea,si nu au nici o simpatie pentru americani....te inseli intr-o privinta insa,acea ca majoritatea dintre ei nu stiu engleza,iar cei care stiu,nu le place sa o foloseasca,si ramane o parte minora care o stiu si o mai folosesc daca e nevoie
[/quote]

Eu am avut experiente numai cu nemti care stiau engleza destul de bine chiar.Unii chiar casierite la Plus sau Rewe.Dar altii refuzau sa vorbeasca cu toate ca stiau..In fine,a fost in destinul meu sa ajung acolo dar sincer vorbind,niciodata dar absolut niciodata nu m-am gandit sau imaginat macar ca voi ajunge sa...traiesc acolo!!!! :blink:
0

#6 Utilizator offline   dookoo 

• Garoafa
  • PipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 October 2011 - 11:07 PM

Vezi postareaBlack Elk, la 25 October 2011 - 11:02 PM, a spus:

Eu am avut experiente numai cu nemti care stiau engleza destul de bine chiar.Unii chiar casierite la Plus sau Rewe.Dar altii refuzau sa vorbeasca cu toate ca stiau..In fine,a fost in destinul meu sa ajung acolo dar sincer vorbind,niciodata dar absolut niciodata nu m-am gandit sau imaginat macar ca voi ajunge sa...traiesc acolo!!!! :blink:

faptul ca ai trait aici un timp te face sa simti o parere de rau,un regret?

Aceasta postare a fost editata de dookoo: 25 October 2011 - 11:09 PM

0

#7 Utilizator offline   Black Elk 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 25 October 2011 - 11:15 PM

Vezi postareadookoo, la 25 October 2011 - 11:07 PM, a spus:

faptul ca ai trait aici un timp te face sa simti o parere de rau,un regret?

Deloc.Nimic.Nici o oarecare parere de rau.Inca mai am 2 prieteni(de origini romane plecati de prin 1982)dar ..ne vedem si vorbim pe Skype :)In rest,cu meine ex la fel,in relatii f bune si tot pe Skype.Nu duc dorul deloc si cum am zis nu mai ma intorc acolo deloc,nici in vizita macar :)
0

#8 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 26 October 2011 - 10:04 AM

Vezi postareadookoo, la 25 October 2011 - 12:39 PM, a spus:

Si ce parere aveti de traiul de aici,de oamenii care va inconjoara? de ce nu,romani care au fost deja aici si nu vor sa revina, sau care vor reveni.

Cum ne simtim in Germania???

Eu ma simt excelent de cate ori trec pe acolo!!! Am si rude si prieteni foarte multi acolo si chiar daca n-as avea pe nimeni, imi place sa ma opresc in oricare oras. Ador mancarea, nu toata dar selectez eu de acolo ce-mi place si ce poftesc, fac cumparaturi, mergem in localuri mereu dar gatim si acasa sa ne satisfacem placerile gastronomice mai aparte si specifice, avem un timp minunat mereu. Mai apar si mici incidente nu provocate de mine dar mereu sint care se simt mai destepti. Pe cine cunosc eu toti si-au cumparat sau si-au construit case/vile deci nu duc un trai greu sau complicat, au si afaceri. Cunoscand limba germana, n-am treaba cu oamenii ca stiu sa le raspund chiar mai mult decat credeau ca vor aude de la un strain!!! Ceea ce nu-mi place ca in localuri susotesc, eu nu ma simt bine
asa si nu le imit din nici un punct de vedere!!! Abia astept sa merg iar pe acolo!!!
0

#9 Utilizator offline   AndreiRN 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-November 11

Scris 23 December 2011 - 06:50 PM

Nu stiu alti dar eu am fost placut tratat in germania in putinele ocazi cand am fost pe acolo.
In tinerete cand am facut cu autostopul prin Germania mi s-au parut foarte prietenosi si dornici sa ajute. Mult mai prietenosi decat francezi.
Acum cativa ani am facut sarbatorile de iarna la o familie in germania si au fost deosebit de atenti si primitori.
Au calitate in tot ce fac si corectitudine.
Aici cunosc cativa de origine germana si ii admir pt profesionalism si corectitudine.
0

#10 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 23 December 2011 - 07:33 PM

Am locuit in Germania o perioada, inainte de 1997. Pe atunci mi-a placut. Acum nu stiu cum e atmosfera acolo. Din putinele vizite pe care le fac la parinti din cand, nu prea pot sa-mi dau seama.
Ce pot spune despre nemtii cu care am interactionat eu in toti acei ani : oameni cu mult bun simt, corecti, prietenosi, ospitabili, sociali. Da, or fi unii dintre ei mai reci de felul lor si poate fara sa vrea nu vor vedea niciodata pe un auslender ca pe unul de al lor, dar asta fiind spus, mie mi-au lasat o impresie buna. Desigur nu pot aplica asta la modul general din moment ce nu am cunoscut tot poporul german.

Ce-mi place la nemti este faptul ca atunci cand e de munca se munceste si atunci cand e de petrecere se petrece. Nu sunt confuzi intre cele doua ca popoarele mediteraneene sau estice. Si se stie ca atunci cand se apuca neamtul sa faca ceva, apai face si face bine. :lol:
Altceva ce mi-a placut extraordinar de mult este modul cum te saluta cand intri intr-un restaurant sau local. Asa o urare inimoasa de buna ziua sau buna seara, te intampina, spusa cu un zambet caruia nu i se poate gasi defect, incat chiar crezi ca sunt nemaipomenit de bucurosi ca te afli in localul lor. Iar serviciile sunt de o calitate incantatoare.

M-as mai intoarce sa traiesc acolo ? Nu. Motivele nu conteza.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 23 December 2011 - 07:39 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Dubai
teme combinate
mihaibeciu  19 34.055