De ce il injur pe Dumnezeu? hula impotriva lui Dumnezeu
Scris 21 October 2011 - 10:01 AM
Scris 21 October 2011 - 10:04 AM
Scris 21 October 2011 - 10:13 AM
S.R., la 21 October 2011 - 10:04 AM, a spus:
Tocmai vroiam sa deschid un topic cu acelasi subiect. Nu-i inteleg pe cei care il injura pe Dumnezeu...adica am auzit, nu de genul "tu-ti mnezeii" ci chiar injuratura adresata direct lui dumnezeu. Mi se pare ceva normal sa crezi sau sa nu crezi in dumnezeu...dar sa-l injuri? De ce? Unde-i logica?
Scris 21 October 2011 - 10:20 AM
Aseneth, la 21 October 2011 - 10:18 AM, a spus:
Pai cred, ca altfel l-ar ignora. Cred dar probabil se simt si asa de capul lor... Pai nimeni nu se gandeste la un benefit atunci cand injura, doar se descarca, mai goleste din refulari. Cine stie ce experiente de viata i-a facut pe ei sa il urasca pe D-zeu. Cam acelasi lucru fac cei care-si injura stapanii...Stiu ca depind de el, dar ura e prea mare.
Aceasta postare a fost editata de Typhon: 21 October 2011 - 10:22 AM
Scris 21 October 2011 - 10:23 AM
Typhon, la 21 October 2011 - 10:20 AM, a spus:
Pai uite aseara am auzit pe cineva injurandu-l pe Iisus cu niste cuvinte rar auzite de cele mai infecte urechi , pentru ca a luat Steaua gol. Bineinteles, Iisus era de vina pentru ca Becalli donase atat de multi bani la biserica, iar el nerecunoscatoru nu-i ajutase pe stelisti. Probabil pare de ras la prima vedere, dar nu este, pentru ca nu e prima oara.
Aceasta postare a fost editata de Aseneth: 21 October 2011 - 10:24 AM
Scris 21 October 2011 - 10:24 AM
Aseneth, la 21 October 2011 - 10:13 AM, a spus:
Nu e nicio logica, persoanele care fac asta au frustrari sau traume acumulate in timp, zavorate in subconstient. Pe masura ce avanseaza in varsta sau in urma unor intamplari care actioneaza ca niste chei de cod pentru anumite actiuni retaliatorii ale subconstientului, acesta isi deschide usor, usor usile, in functie de cate coduri sunt introduse. Atunci se dezlantuie iadul. Persoana incepe prin a-l injura pe Dumnezeu care este presupus a avea un statut superior, insa din partea caruia respectivul stie ca nu va pati nimic - agresorii (fostii copii traumatizati) se tem foarte tare pentru integritatea lor. Mai tarziu agresiunile de acest tip pot degenera, revarsandu-se asupra copiilor, care iarasi nu se pot apara, fiind mult mai mici si mai slabi, desi ei sunt entitati palpabile. Pe aceasta linie, agresorul cu pricina va continua cu batranii, care sunt prea lenti si slabi ca sa se poata apara, apoi cu persoanele care sufera de ceva afectiuni fizice ce le impiedica serios miscarea, eventual ii tine imobilizati la pat. E ca un program care se executa, dar descoperirea lui la timp il poate impiedica sa isi atinga tinta. Descoperirea inseamna drumul la psihoterapeut (cel putin in teorie, ca-n practica n-am incercat). Persoana afectata de aceste probleme isi va executa programul in functie de cheile-cod pe care le va primi. Daca nu le primeste, poate ramane doar la stadiul de a-l injura pe Dumnezeu si atat, fara a avansa la agresat copii, batrani sau infirmi. Bineinteles, ce afirm este speculativ, nu sunt psiholog si nu pretind ca detin vreun adevar sau ca stabilesc un diagnostic avizat, doar imi spun o parere care sper sa nu imi fie luata in nume de rau.
Scris 21 October 2011 - 04:24 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
De ce are nevoie Dumnezeu de soldati ?
Cu cin' se bate ? Nu e atotputernic ? |
S.R. | 36 | 2.676 |
|
Cati dintre voi sunt ortodocsi
si cati ati ales sa fiti ortodocsi |
Cupydon_blu | 197 | 10.730 |
|
cine-l influenteza pe om sa faca rau ? |
nelu28 | 393 | 34.053 |
|
|
nightwish | 55 | 4.625 |
|
Raspunsurile crestinismului la ceea ce sustin ateii si necrestinii | laursan3 | 0 | 922 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS