Finnian, la 10 October 2011 - 01:50 PM, a spus:
Asa stiam si eu, ca e ceva extrem de grav, ca in mod normal nu se poate face una-doua, doar cu semnatura si stampila unui primar. Desi in Romania se poate orice. Era o singura foaie de hartie, cateva paragrafe.
Nu e chiar asa,nu se poate. Ca s-au putut face multe si inca se mai fac este adevarat. Dar despre ceea ce spui tu, nu. Nici un om intreg la minte nu ar face asa ceva,risca prea multa puscarie, si nu se merita. Apoi,asta implica si complicitatea a prea multe persoane, deci iese din discutie.
Finnian, la 10 October 2011 - 01:50 PM, a spus:
Pai asta e si problema - procesul nu a avut luc niciodata, ancheta nici atat.
Ambele nume, al meu si al surorii mele, erau trecute acolo, desi numai eu am locuit la bunici, cu sora mea nu au avut nici o treaba, decat pentru foarte scurta vreme. Actul asta a fost facut cand aveam 9 ani, poate 8, nu mai stiu; la putin timp am plecat si eu de acolo si m-am dus acasa. Ca intentiile bunicului meu fusesera altele, asta e partea a doua.
Ancheta si procesul nu au avut loc, din mai multe motive. Odata ca eram mari (8-9 si 10-11 ani)si ne-am fi amintit asa ceva. In al doilea rand, relatiile dintre parinti si bunici au ramas cordiale multi ani, in ciuda tuturor lucrurilor. Dar cel mai important este ca nu aveau ce sa gaseasca in neregula, prin orice ancheta, pentru a impune o asemenea masura. Era o familie normala, cu o situatie financiara nu grozava dar fara lipsuri care sa pericliteze dezvoltarea unor copii. Amandoi lucrau, se ocupau de sora mea; nu era un copil neglijat. Abuzul exista, dar pentru ca ne-am nascut intr-o generatie ghinionista din acest punct de vedere, dar asta era situatia pentru toti copiii de varsta noastra (or fi fost si exceptii dar in general asa era, cu bataie, insulte gratuite samd). Pe vremea respectiva nici nu era ilegal sa-ti bati copiii din cate stiu, decat poate daca ajungeau intr-o stare grava. Aceea era ''normalitatea'' vremii, desi atat de absurda. Deci motive sa scoata pe cineva din acea familie nu ar fi fost. Nici in cazul meu nu se putea spune ca au fost complet absenti, ca mai mergeam pe acasa si mai veneau sa ma vada.
Nu are cum sa nu fi existat un proces. Poate, spun asa, ca o parere, s-a recurs la acesta solutie pentru a va proteja pe voi. Banuiesc ca lucrurile s-au intamplat inainte de revolutie,deci s-ar fiputut intampla lucruri ce v-ar fi daunat voua in viitor. Persecutii politice,arestari, invinuiri, cine stie. Se putea intampla orice la aceea vreme.
Aseneth, la 10 October 2011 - 02:03 PM, a spus:
Nu neaparat. Stiu cazuri in care fete nemaritate au nascut si au dat copiii spre adoptie rudelor.Inainte de orice, au trebuit sa semneze actul cum ca sunt de acord cu decaderea lor din drepturile parintesti.
Ete scartz! Asa stiu si eu, iti povestesc ore intregi de cat de inventiv este romanul in materie de adoptii ilegale.
Iar acele fete au semnat o renuntare la drepturile parintesti, si nu o decadere. Cu toate ca poate avea acelasi inteles, sunt lucruri total diferite.

Cat si faptele!
Aseneth, la 10 October 2011 - 02:03 PM, a spus:
Stiu un caz la mine in familie , cu un individ care avand acces la anumite stampile importante, si-a stampilat cateva hartii in alb, pentru a face mai apoi niste acte false cu care sa santajeze niste proaste. Nu spun ca e cazul si aici, dar never say never ....
Asta nu e nimic, sa vezi cand ti se vinde casa si tu gasesti pe altul in ea, cand te intorci de la mare.

Culmea, legea considerand ca cel din casa are prioritate in fata ta.
Finnian, la 10 October 2011 - 04:19 PM, a spus:
Cred ca e vorba de un orgoliu exacerbat, sa te crezi buricul pamantului. Nu a suportat ca eu sa fac altceva decat si-a propus pentru ca eram ''opera'' lui, ''productia'' lui, cu care se laudase tuturor, asumandu-si de pilda meritul pentru ca aveam rezultate bune la scoala.
Nu e orgoliu, este frustrarea de ordin social. Nemultumirea ca nu a reusit sa faca ceea ce ar fi vrut. Acesti oameni de aceea le controleaza vietile altora, fiindca traiesc prin ei.
Si sunt multi asa, foarte multi. Si ii mai intalnesti si la tot pasul.