i0an, la 06 October 2011 - 06:36 AM, a spus:
Adica sa merg la Reiki gradul I ?
L-am explorat pe "interior" in toate felurile, nimic, degeaba, frectie, deaia ma gandesc sa incerc si asta.
Am constatat ca sunt oameni care au putere, cum de au ajuns la asta, numai prin filiatie oare?
Cineva, un initiat, mi-a zis ca probabilitatea de a primi o initiere de la un om initiat e foarte foarte mica deoarece nu se intalneste oferta lui cu nivelul tau, numai entitati spirituale (netrupesti) iti pot transmite o initiere.
Un alt initiat mi-a spus ca se poate transmite si de la un om initiat la un om discipol.
Nu ma gandeam neaparat in gradul 1,2 etc. Ma gandeam doar ca Reiki poate ajuta. Poate gasesti pe cineva sa te trateze, cateva sedinte sa vezi cum te simti. Nu tu sa iti faci singur, cel putin la inceput.
Deasemenea exista carti despre Reiki. Sincer eu nu prea cred in initierile astia unde ti se cer o caruta de bani. Am vrut sa aflu mai multe, si primul lucru ce l-am aflat despre Reiki e ca ti se cer bani pentru initiere.
Apoi am cautat ceva carti si am gasit pe Amazon ( in engleza ) si mai sunt si ceva titluri ce le poti gasi gratis pe torente. Eu asa as incerca sa invat. De fapt am ajuns exact la punctul in care vreau sa citesc cateva carti bune despre reiki, si sa compar cu ceea ce fac eu intuitiv, din invatat singura. Sa integrez in sistemul meu tehnici noi, daca se poate.
Puterea asta de care vorbesti, e
in fiecare. Nu se obtine din afara. Cea mai usoara cale e sa o obtii din interior, si abia dupa poti jongla si cu ce e afara. Pentru asta trebuie un corp curatat de toxine, meditatie, hatha yoga, rugaciune linistita si pasionala in acelasi timp ( stii vorba apele linistite is adanci.. ceva de genu ), pasiune intensa pentru divinul cosmic.
Vei simti singur cum se desfac energiile in tine, si incep sa circule, dupa cateva luni de cautari si experimentari.
Dar trebuie neaparat sa ai corpul cat mai pur, iar ceea ce vrei sa faci sa fie in scopuri cat mai pure. Adica nu pentru castig personal, nu pentru manipulare, nu pentru lauda, nu pentru putere. Si deasemenea sa nu le faci nerabdator, nerabdarea nu merge aici. Cu cat mai multa nerabdare ai, cu atat bati pasul pe loc.
Eu practic o forma personala de masaj shiatzu, atingeri ce ghideaza energiile, tratez in acelasi timp si informatiile karmice, mentale, informatiile de emotie stocate in subconstient si incerc sa le eliberez. Am invatat asta singura si pe masura ce practic pe propriul corp invat tot mai mult. Corpul e ca o harta, are trasee energetice, si ele se releva singure cui vrea sa invete ( sa le simta ) mai mult.
Chestia e ca eu imi simt propria energie, si prin corp si prin coloana... S-a intamplat natural, acu mai multi ani si de atunci, e parte din viata mea. De aceea stiu pe unde sa apas daca am blocaje energetice, stiu ce sa fac ca sa imi usurez suferinta, simt ce fel de respiratie imi trebuie si chiar sa obtin vindecare, daca nu totala, cel putin partiala ( am o efectiune cronica serioasa )
Iti recomand sa incepi sa citesti intai mai multe carti ( Osho, Lazarev, carti despre isihasm, Sri Auribindo, Mama ) si dupa o vreme dupa ce informatiile se aseaza, incet incet sa experimentezi. De asemenea dieta sanatoasa, rugaciune, program sanatos de viata, psihologie cognitiva ( psihologia cognitiva e super tare, se ocupa de constructiile mentale deficitare si inlocuirea lor cu altele benefice ), meditatie etc.. Si numai dupa ce o sa simti energiile, daca o sa mai fie nevoie, numai atunci poti trece la manipularea lor cu masaj, atingeri, pase energetice, si reiki daca gasesti o carte buna de unde sa inveti. Dar incet, incet, sa nu incurci mai mult decat sa descurci...
* chiar daca cartile au informatii contradictorii, nu conteaza, fiecare carte are un nivel de informatie care poate ajuta. 'Stocheaza' cartile in fisiere diferite in creierul tau. Cu vremea se vor forma conexiuni interesante si intre informatiile aparent contradictorii
Aceasta postare a fost editata de Tipareth: 06 October 2011 - 10:24 AM