Cand vede alta pisica (la geam sau la usa de la terasa) face ca toti dracii. Se apuca sa urle in asa hal incat mi se face pielea gainii cand il aud. Am intrebat veterinarul despre care pare sa fie problema pisicii mele, si mi sa spus ca felinele sunt animale teritoriale si singuratice care nu traiesc in comun, cu exceptia leului. Asta stiam deja, dar sunt multe case unde 2-3 pisici sau mai multe traiesc impreuna fara sa se sfasie una pe alta. Mi sa mai spus ca motanul meu are personalitate de alfa male si de aia e asa intolerant cu alte pisici.
Motanul meu actual, a trait timp de 10 ani cu un alta pisica ce mi-a murit acum cativa ani. Sa inteles bine cu ea, pentru mult timp, erau ca fratii cum s-ar spune, dar intr-o buna zi motanului meu i sa pus pata asa deodata si nu la mai suportat pe celalat. Se ascundea sub pat si urla la el cat il tineau plamanii. De joaca sau de dormit impreuna nici nu se mai punea problema.
Acum a ramas numai el singurel, de cand a murit celalalt si se lafaie in atentia noastra. Nu mai trebuie sa imparta nimic cu alta pisica, dar problema e ca el e foarte atasat de noi si face scandal cand il lasam singur. Ne-am gandit sa adoptam alt pisicel mititel ca sa-i tina de companie, sa se joace impreuna precum facea cu celalalt inainte.
Intrebarea mea este : Oare o sa se obisnuiasca cu pisicelul ? Ma gandesc ca daca adopt un pui mic, poate motanul meu nu o sa se simta amenintat de noul venit si poate dupa cateva zile il va accepta si se vor imprieteni. Ce ziceti sa fac pasul asta sau sa renunt ?
Motanul meu e foarte activ, ii place sa se joace, e foarte comunicativ, chiar si la varsta lui de 13 ani. Nu e genul care sa poata sa stea singur in casa ore in sir si sa motzaie precum fac pisicile de obicei si cand noi nu suntem acasa e jale pentru el.
Ce sa fac ? Credeti ca va fi ok cu alt pisicel ? Se va obisnui ?
Apropo, acesta este inculpatul actual
Capture.JPG (36.07K)
Number of downloads: 19
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 02 October 2011 - 09:07 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS