Pisica vagaboanda cum poate fi domesticita
Scris 02 October 2011 - 07:42 PM
E speriata rau de oameni pt ca aici sunt destui golani si chiar si copii mici care dau suturi pisicilor vagaboande.
Am mai incercat asta cu o matza de genul acum ani de zile si nu a mers,ma zgaria rau si fara motiv. Poate nu am stiut cum sa procedez.
Exista vreo sansa de a o apropia vreodata, de a o baga in casa fara sa prezinte un pericol?
Multumesc anticipat.
Scris 02 October 2011 - 07:45 PM
Scris 02 October 2011 - 07:50 PM
Scris 02 October 2011 - 07:53 PM
Arata cam asa:
Fisiere atasate
-
tabby_white_cat_with_black_spots-t2.jpg (24.78K)
Number of downloads: 12
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 02 October 2011 - 07:57 PM
Scris 02 October 2011 - 07:56 PM
Pisica de care vorbesti, e deja matura probabil, are un caracter format, pe care doar greu il vei mai putea schimba. E adaptata vietii dure, e obisnuita cu libertatea, si cel mai important lucru, e sperioasa, si asta ii apara blana! Teoretic, daca o inveti ca oamenii sunt buni si dau mancare ii faci un deserviciu. Ea e oricum obisnuita sa vaneze si sa caute mancare prin tomberoane. Luand-o la tine, nu va fi niciodata nici blanda. Mai bine nu o mai hraniti si lasati-o sa se descurce cu prea bine stie ea deja!
Scris 02 October 2011 - 07:57 PM
ia-o usor, in timp....este posibil sa fie plecat de acasa sau abandonata.
nu-ti recomand sa pui mana pe ea decat cand va vrea ea; n-ai vrea sa stii de ce-s in stare pisicile incoltite.
Scris 02 October 2011 - 08:10 PM
Nu_vreau, la 02 October 2011 - 07:56 PM, a spus:
In mare asa este, dar ne-am atasat de ea, ca vine intruna, si nu putem sa nu o hranim daca vine la geam si miauna de foame.
Am avut multe pisici de-a lungul anilor si niciuna nu si-a pierdut abilitatea sau interesul de a vana; e in natura lor.
Oricum, la capitolul incredere a facut progrese mari, desi incet; era mult mai fricoasa inainte.
Nu as tine-o niciodata inchisa in casa; avem curte, ar putea sa stea oricat afara, sa plece unde vrea si sa vina inapoi.
buleala, la 02 October 2011 - 07:57 PM, a spus:
Da, cred ca asta e singura solutie.
Stiu de ce sunt in stare pisicile, am vazut odata la stiri un caz in care una era atat de agresiva si periculoasa incat persoana care o avea in grija a trebuit sa sune dupa ajutor.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 02 October 2011 - 08:07 PM
Scris 02 October 2011 - 08:14 PM
...cu rabdare scoti un bun animal de casa dintr-o pisica salbaticita.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
kingofyoursoul | 197 | 15.816 |
|
Ajutor!Pisicile mele se bat! | Naeema | 15 | 6.669 |
|
Pisici persane | ra48 | 2 | 8.532 |
|