sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Enigma Otiliei sa citim printre randuri... Evaluare topic: - - - - -

#31 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 02 October 2011 - 09:08 PM

Vezi postareabuleala, la 02 October 2011 - 08:05 PM, a spus:

ceva de genul asta mi s-a parut si mie a fi; sa-l tina departe de un anumit mod de viata.

Exact ce zice si Cristi. Otilia nu era interesata de intelectuali ci de avere.
3

#32 Utilizator offline   Cristi din prahova 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-April 08

Scris 03 October 2011 - 08:33 AM

Vezi postareabuleala, la 02 October 2011 - 08:10 PM, a spus:

si din punctul meu de vedere otilia este cea care face sacrificiul.

si personajul care trebuie admirat.

Unde vezi tu ca face sacrificiu?
Eu nu vad nimic admirabil la acest personaj.
A.ma rog,ca autorul intentioneaza sa zugraveasca in mintea cititorului un personaj
demn de toata admiratia,asta e alta poveste.Dar,privit prin prisma realitatii obiective,
personajul Otilia isi pierde automat aura inocenta si angelica cu care este invaluit de catre autor.G.Calinescu fotografiaza f. bine realitatea dar in acelasi timp pare putin naiv,desi inclin sa cred ca nu e asa.Spun ca pare naiv deoarece,dupa toate aparentele el credea in binecunoscuta scuza patetica pe care fetele o folosesc si astazi, atunci cand refuza un baiat,si anume, "esti prea bun pt mine,nu te merit".Otilia ii repeta de nenumarate ori lui Felix, "tu ai un viitor maret,eu doar te tin pe loc".Cam pe la sfarsitul romanului,in ultima seara pe care Felix o mai petrece cu Otilia,Otilia vine in camera lui Felix si ii spune; "vreau sa dorm si eu in patul unui baiat,sa vad cum e"Prin aceasta,probabil ca autorul doreste sa sugereze cititorului ca Otilia si Pascalopol nu s-au atins unul de altul cat timp au stat in Paris.Cu alte cuvinte,Calinescu intentioneaza sa creeze un personaj feminin desavarsit,fara pata.Totusi,se contrazice singur,sau poate ca intentionat face lucrul asta,lasandu-i pe cititorii cei mai perspicace sa citeasca printre randuri.

Ce mi-a placut mie cel mai mult e ca surprinde perfect comportamentul tipic feminin...
In orice caz,dupa parerea mea,e un roman de mana a doua.Nu vad de ce tot il baga astia in programa scolara.

Aceasta postare a fost editata de Cristi din prahova: 03 October 2011 - 08:36 AM

0

#33 Utilizator offline   **Alex** 

• Get lost!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-February 07

Scris 03 October 2011 - 08:36 AM

A dracu de admirata Otilica asta din carte, ca daca era real woman la masa cu voi intr-o carciuma, apareati pe ropo si-o mancati de cacat 3 saptamani la rand
1

#34 Utilizator offline   Cristi din prahova 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 03 October 2011 - 08:39 AM

Vezi postarea**Alex**, la 03 October 2011 - 08:36 AM, a spus:

A dracu de admirata Otilica asta din carte, ca daca era real woman la masa cu voi intr-o carciuma, apareati pe ropo si-o mancati de cacat 3 saptamani la rand

Poate o mancau aia care propovaduiesc iubirea cu sufletul,noi astia,adeptii iubirii cu trupul,
n-am fi avut nicio treaba cu ea.:lol:
0

#35 Utilizator offline   **Alex** 

• Get lost!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 13-February 07

Scris 03 October 2011 - 08:56 AM

Vezi postareaCristi din prahova, la 03 October 2011 - 08:39 AM, a spus:

Poate o mancau aia care propovaduiesc iubirea cu sufletul,noi astia,adeptii iubirii cu trupul,
n-am fi avut nicio treaba cu ea.:lol:

bullshit!
ai fi avut de fiecare data cand ai fi pus mana pe ea
0

#36 Utilizator offline   S.R. 

• Steaua Nordului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-August 08

Scris 09 October 2011 - 07:10 AM

Ce treaba are mana cu sufletu' ? Sau e pe principiul ochii vad, inima cere, mana are putere ?
0

#37 Utilizator offline   Cristi din prahova 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 October 2011 - 07:20 AM

Atingerea are putere.
0

#38 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 28 November 2011 - 04:56 PM

Vezi postareaCristi din prahova, la 03 October 2011 - 08:33 AM, a spus:

Ce mi-a placut mie cel mai mult e ca surprinde perfect comportamentul tipic feminin...

In orice caz, dupa parerea mea,e un roman de mana a doua. Nu vad de ce tot il baga astia in programa scolara.

Intr-adevar, personajul Otilia lui Calinescu este o mica "interesata", una care vrea si cu dansa-ntr-ansa si cu sufeltul in rai. Isi cunoaste interesul si deci stie ca, pentru a avea o viata misto, trebuie sa se lipeasca de unul cu bani. Pe de alta parte, are si tentatia de a iubi "pur" pe unul, respectiv Felix.

Insa este eronat sa tragi concluzia ca ala este comportamentul tipic feminin. Exista pe putin cateva zeci de comportamente tipice feminine si mii de variante rezultate din combinarea primelor.

Nici concluzia ta legata de valoarea romanului nu tine suta la suta. Desi nu este o capodopera, este un roman bun. Iar prezenta lui in programa se explica prin faptul ca exemplifica romanul realist, curent care ne arata ca lumea nu este alcatuita numai din fapte bune si chestii inaltatoare, ca mizeria exista in realitate si ca femeile pot fi si ingeri si curve in acelasi timp.
5

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) A fi tu insati(uti )