sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Moldova nu va intra în Europa din cauza Mitropoliei oficialilor nu le place influienţa bisericii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   basarabu 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 24-May 08

Scris 22 September 2011 - 08:32 AM

Cred că rolul oricărei religii ar fi să ajute omul să preţuiască acest minunat dar divin: viaţa. Să facă ca enoriaşii să simtă că există perspectivă, că în faţă e un viitor luminos. Şi Moldovenii îşi doresc acest lucru vrând să intre în Europa. Dar cele scrise pe http://bloguvern.md/archives/303 şterg orice urmă de speranţă.
0

#2 Utilizator offline   basarabu 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 23 September 2011 - 09:32 AM

După discuţiile cu prietenii din UE, am ajuns la concluzia că poate e mai bine aşa. "Fugi de dracu şi dai peste tată-său..."
0

#3 Utilizator offline   basarabu 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 23 September 2011 - 06:29 PM

Ministerul Justiției, deşi este un convins susținător al dreptului cetățenilor la manifestații și libera exprimare, consideră contraproductive acțiunile unor organizații neguvernamentale, reunite sub egida unei Alianțe a Asociațiilor Ortodoxe.
„Ministerul Justiției se arată îngrijorat de nota ultimativă în care este formulat demersul acestei Asociații, precum și modul lipsit de scrupule în care liderii acesteia încearcă să forțeze mâna autorilor acestor documente, elaborate în conformitate cu Constituția, normele legale naționale și standardele internaționale, în interesul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”, se menţionează într-un comunicat al instituţiei.
„Astfel, liderii Alianței Asociațiilor Ortodoxe își atribuie un mandat inexistent din partea Bisericii Ortodoxe din Moldova, ca instituție, și a majorității absolute a cetățenilor, care sunt într-adevăr creștini-ortodocși. Iar pentru a obține susținerea lor, ei nu ezită să apeleze la întreg arsenalul de trucuri propagandistice, împrumutate din perioada sovietică, sau clișee istoriografice, intens mediatizate în perioada guvernării anterioare, manipulând cu trecutul istoric, sentimentul de dragoste pentru familie sau alte valori tradiționale societății din Republica Moldova. Tocmai în acest fel am devenit, de repetate ori în ultima vreme, martori ai unor manifestații zgomotoase, pătrunse adesea de o profundă intoleranță la adresa tuturor celor de alte convingeri religioase, origini etnice”, se mai arată în comunicat.
Reamintim că Alianţa Asociaţiilor Ortodoxe din Moldova s-a adunat astăzi în fața Catedralei Mitropolitană din Chişinău pentru a-şi exprima dezacordul faţă de adoptarea Legii antidiscriminare şi înregistrării altor culte în Moldova. Ulterior aceștia au mers până la str. 31 August 1989, unde au blocat traficul și au pichetat reprezentanța ONU și clădirea Ministerului Justiției (MJ).
Septembrie 23, 2011 - 14:25 http://www.24h.md/ro...moldova--36905/

Aceasta postare a fost editata de basarabu: 23 September 2011 - 06:30 PM

0

#4 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 25 September 2011 - 01:26 PM

Cum bine se vede si din cele prezentate de tine, ortodoxia a fost dintotdeauna un instrument de indobitocire si o frana in calea civilizatiei oricarei societati. Pana nici miscarea Reformei, acel fenomen cu o putere incredibila care a zguduit, a fisurat si a produs schimbarea ideologiei si a modului de raportare la societate a mult mai puternicei Biserici Catolice, nu a avut nici un efect in ortodoxie. As compara-o cu o lovitura de ciocan intr-o anvelopa umflata beton. Reculul e incredibil, si se apropie de 100% din forta impactului. De ce? Pentru ca efectul de indobitocire a populatiei este unul extrem de drastic in ortodoxie.
Asta se intampla si astazi. Dupa cum bine au subliniat tot mai multi eruditi ai vremurilor noastre - vezi N. Djuvara, Sau R. Teodorescu - ortodoxia continua sa ramana o frana in calea progresului, a civilizatiei.
Ceea ce mi se pare interesant este ca, desi Ortodoxia este o concubina a Cezarului[platita din banii acestuia, si oferindu-i-se favoruri de neinteles fata de orice alta organizatie religioasa sau ong], totusi aceasta provoaca multe spasme sociale indreptate impotriva concubinului sau. Au fost cazurile cu cartile de identitate, cardurile bancare, pasapoartele biometrice, carduri de sanatate,...culminand cu atitudinea anti-UE.
Totusi e de remarcat ca la nivel inalt, in ortodoxie NU sunt sustinute astfel de atitudini antisociale. Totusi, interesant e ca sunt tolerate la nivelul contactului intre cler[popi,calugari in special] si credinciosi.
Asteptam cu nerabdare aparitia Statelor Unite ale Europei. In acel moment, concubina Cezarului va fi mai mult ca sigur pusa in locul cuvenit.Dupa parerea tot mai multora, la RecycleBin. ;)
1

#5 Utilizator offline   basarabu 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 01 October 2011 - 07:56 PM

Partea bună e că v-a dispărea curând, dacă e adevărat ce scrie aici http://cecrezi.info/...t=49&p=198#p198
0

#6 Utilizator offline   Mario di Bril 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 22-October 11

Scris 23 October 2011 - 01:39 AM

Vezi postareahans, la 25 September 2011 - 01:26 PM, a spus:

Cum bine se vede si din cele prezentate de tine, ortodoxia a fost dintotdeauna un instrument de indobitocire si o frana in calea civilizatiei oricarei societati. Pana nici miscarea Reformei, acel fenomen cu o putere incredibila care a zguduit, a fisurat si a produs schimbarea ideologiei si a modului de raportare la societate a mult mai puternicei Biserici Catolice, nu a avut nici un efect in ortodoxie. As compara-o cu o lovitura de ciocan intr-o anvelopa umflata beton. Reculul e incredibil, si se apropie de 100% din forta impactului. De ce? Pentru ca efectul de indobitocire a populatiei este unul extrem de drastic in ortodoxie.
Asta se intampla si astazi. Dupa cum bine au subliniat tot mai multi eruditi ai vremurilor noastre - vezi N. Djuvara, Sau R. Teodorescu - ortodoxia continua sa ramana o frana in calea progresului, a civilizatiei.
Ceea ce mi se pare interesant este ca, desi Ortodoxia este o concubina a Cezarului[platita din banii acestuia, si oferindu-i-se favoruri de neinteles fata de orice alta organizatie religioasa sau ong], totusi aceasta provoaca multe spasme sociale indreptate impotriva concubinului sau. Au fost cazurile cu cartile de identitate, cardurile bancare, pasapoartele biometrice, carduri de sanatate,...culminand cu atitudinea anti-UE.
Totusi e de remarcat ca la nivel inalt, in ortodoxie NU sunt sustinute astfel de atitudini antisociale. Totusi, interesant e ca sunt tolerate la nivelul contactului intre cler[popi,calugari in special] si credinciosi.
Asteptam cu nerabdare aparitia Statelor Unite ale Europei. In acel moment, concubina Cezarului va fi mai mult ca sigur pusa in locul cuvenit.Dupa parerea tot mai multora, la RecycleBin. ;)

Exemple concrete cu indobitocirea datorata ortodoxiei ai? Ca invers sunt destule...
0

#7 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 11 November 2011 - 08:50 PM

Vezi postareaMario di Bril, la 23 October 2011 - 01:39 AM, a spus:

Exemple concrete cu indobitocirea datorata ortodoxiei ai? Ca invers sunt destule...

Antrenarea "credinciosilor" la a se calca in picioare ca dobitoacele necuvantatoare pentru a...pupa niste resturi de cadavre, ti se pare suficient? :D
2

#8 Utilizator offline   basarabu 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 12 November 2011 - 03:26 PM

Imagine amplasata
0

#9 Utilizator offline   unstoppable 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-May 11

Scris 13 November 2011 - 12:28 AM

Vezi postareabasarabu, la 23 September 2011 - 09:32 AM, a spus:

După discuţiile cu prietenii din UE, am ajuns la concluzia că poate e mai bine aşa. "Fugi de dracu şi dai peste tată-său..."

ai sa vezi tu... Imagine amplasata

Aceasta postare a fost editata de Lightsome*: 13 November 2011 - 12:40 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Dinamica dintre marile religii * * * * *
Ce spun unele religii in legatura cu toate celelalte ?
Naeema  11 2.684
Hot Topic (New) Pastele...la altii
Despre cum sarbatoresc pastele diversele religii
Bagherra  22 5.610
Replici noi Religia dacilor .Politeism sau monoteism? HareKrishna  0 1.060
Hot Topic (New) Rugaciunea Sfantului Ciprian Impotriva farmecelor Dimineata  21 13.502
Poll (No New) Chestionar:    Impozitarea Bisericii - un rau necesar, blasfemie, sau normalitate?
Votati cu simt de raspundere, sa vedem ce iese...
Jugulator  94 8.939