Ultima data cand am fost in Romania am observat ca acolo nu exista asa numitele "drive through" carcteristice continentului nord-american, cu exceptia
restaurantului McDonald's. Tine de stilul de viata al romanului, care nu traieste in cultura "life in the car", spre deosebire de americani sau canadieni care petrec o buna parte a fiecarei zile in masina, facand navete la si de la servici, la cumparaturi, la doctor, in oras, etc...
Ca atare, cafeaua si micul dejun se iau de multe ori in masina, dupamasa daca omul se afla pe drum serveste si pranzul in masina sub forma unui sandwich. Diverse snack-uri si bauturi racoritoare la fel, in masina cand il prinde foamea sau setea.
Deci, cand m-am intors acasa m-am gandit cat succes ar avea deschiderea unei patiserii/imbis/cafenele undeva la iesirea dintr-un oras (pentru inceput) care nu numai sa serveasca o varietate de produse de patiserie, sandwich-uri, bauturi racoritoare si tot soiul de cafele, dar care sa aiba si
drive through, un service convenient si rapid pentru cei care sunt pe drum cu masina si nu au timp sa poposeasca.
In Canada exista un franchise de genul asta numit Tim Hortons. E cel mai de succes tip de afacere din categoria in care se incadreaza cu mii de locatii deschise in toata tara. Se afla absolut peste tot. Nu exista sa conduci un kilometru fara sa vezi cel putin cate doua cafenele din astea pe marginea strazii. Deasemenea sunt deschise 24 de ore. Dimineata au meniu de micul dejun, dupamasa de pranz si 24 de ore pe zi, gogosi, pateuri, briose, covrigi, cafea, ceai, sucuri, ice-cafe, etc.
Produsele comestibile sunt preparate la fata locului, deoarece fiecare are brutarie pe proprietate. Spre deosebire de McDonalds si alte imbisuri de fast food, nu vand burgeri si cartofi prajiti, ci la categoria asta doar sandwich-uri proaspat facute cu ingrediente proaspete. Specializarea lor este insa pe produse de patiserie si cafele.
Asa ca ma intrebam daca asa ceva ar prinde in Romania. Ar fi ceva nou.
Exemplu mai jos:
timhortons1.jpg (234.45K)
Number of downloads: 4
TimHortons-AlwaysFresh-20060908-2030.jpg (15.48K)
Number of downloads: 5
1.jpg (39.13K)
Number of downloads: 3
TimHortonsMoncton.JPG (110K)
Number of downloads: 3
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 21 September 2011 - 08:47 PM