În cartea lui Isaia scrie:
Isaia 28:2. Iată că vine de la Domnul, un om tare şi puternic, ca o furtună de piatră, ca o vijelie nimicitoare, ca o rupere de nori cu mari şuvoaie de ape, care o doboară cu putere la pământ.
Și tot în acea carte scrie:
Isaia 46:11. Eu chem de la răsărit o pasăre de pradă, dintr-o ţară depărtată, un om ca să împlinească planurile Mele: da, Eu am spus, şi Eu voi împlini; Eu am plănuit şi Eu voi înfăptui.
Aștept păreri dacă este vorba despre aceiași persoană și cine este omul.
Pagina 1 din 1
Omul din Isaia
Scris 04 November 2011 - 12:10 PM
Isaia 28:2.
Efraimul, cel mai important trib dintre cele zece triburi din nord, reprezintă aici întregul regat al lui Israel. Aflată „pe culmea văii mănoase“, Samaria, capitala sa, se bucură de un cadru încântător şi de o poziţie impunătoare. Conducătorii lui Efraim se mândresc cu ‘cununa lor îngâmfată’: independenţa faţă de regatul davidic din Ierusalim. Dar ei sunt ‘beţivi’, în stare de ebrietate spirituală, ca urmare a alianţei lor cu Siria împotriva lui Iuda. Tot ce preţuiesc ei urmează să fie călcat în picioare de invadatori.
Efraimul nu-şi dă seama că se află într-o situaţie periculoasă. Efraimul va cădea în mâinile Asiriei.
Ziua socotelilor pentru Samaria vine în 740 î.e.n., când asirieni devasteaza tara.
Deci "omul tare si puternic" care va dobora efraimul este Asiria.
Isaia 46:11
Fiind „Cel care spune de la început finalul“, Iehova Dumnezeu va influenţa evenimentele ce vor apărea pe scena lumii pentru a face să se realizeze sfatul său. El îl va chema pe Cirus „de la răsărit“. Asemenea unei ‘păsări de pradă’, Cirus se va năpusti dintr-o dată asupra Babilonului.Lucru care la si facut cucerind Babilonul.
"omul din isaia 46:11 este cirus
Efraimul, cel mai important trib dintre cele zece triburi din nord, reprezintă aici întregul regat al lui Israel. Aflată „pe culmea văii mănoase“, Samaria, capitala sa, se bucură de un cadru încântător şi de o poziţie impunătoare. Conducătorii lui Efraim se mândresc cu ‘cununa lor îngâmfată’: independenţa faţă de regatul davidic din Ierusalim. Dar ei sunt ‘beţivi’, în stare de ebrietate spirituală, ca urmare a alianţei lor cu Siria împotriva lui Iuda. Tot ce preţuiesc ei urmează să fie călcat în picioare de invadatori.
Efraimul nu-şi dă seama că se află într-o situaţie periculoasă. Efraimul va cădea în mâinile Asiriei.
Ziua socotelilor pentru Samaria vine în 740 î.e.n., când asirieni devasteaza tara.
Deci "omul tare si puternic" care va dobora efraimul este Asiria.
Isaia 46:11
Fiind „Cel care spune de la început finalul“, Iehova Dumnezeu va influenţa evenimentele ce vor apărea pe scena lumii pentru a face să se realizeze sfatul său. El îl va chema pe Cirus „de la răsărit“. Asemenea unei ‘păsări de pradă’, Cirus se va năpusti dintr-o dată asupra Babilonului.Lucru care la si facut cucerind Babilonul.
"omul din isaia 46:11 este cirus
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cine sunt? Mica 5:5 | dulgherul | 4 | 519 |
|
Dumnezeu este totul intru toate si intru nimeni, nimic
Din viata Parintelui Cleopa |
sfantul_calinic | 15 | 3.886 |