Inteligenta&realitatea obiectiva psihanaliza
Scris 16 September 2011 - 10:17 AM
Acesti indivizi se exprima fluent,dau dovada de o vasta cultura generala,isi
expun ideile,foarte convinsi fiind ca au dreptate in tot ceea ce spun ei,si
cu toate acestea,realitatea obiectiva ii contrazice in mod flagrant.
Intr-o discutie avand ca subiect un fenomen oarecare,ei nu sesizeaza esentialul,
nu realizeaza ce este important şi ce este detaliu,cine cauzează şi cine doar favorizează.
Indivizii mai sus mentionati,din dorinta de a li se da dreptate, pot aduce
la nesfarsit teorii "savante",frumos ambalate intr-un limbaj de lemn,dar gresit intelese,
sau integrate in mod eronat in conversatie,si asta pentru ca nu au capacitatea de a
sesiza analogii şi similitudini īntre fapte,situaţii si lucruri.
Cu toate ca se cred fiinte rationale si evoluate,de multe ori dau dovada de o imaturitate
emotionala copilareasca.Cand nu li se acorda dreptate sau nu li se apreciaza calitatile,
acestia renunta la calitatea de fiinta evoluata,metamorfozandu-se in niste creaturi sfidatoare,
vanitoase,fara constiinta de sine.Daca nu esti de acord cu ei si nu le impartasesti principiile,
automat esti clasificat si etichetat.Culmea ridicolului,eticheta pe care ti-o pun tie,de multe
ori se afla inscrisa pe fruntile lor,dar ei nu constientizeaza acest lucru.
As dori ca cei care se pricep la psihologie,sa psihanalizeze putin acest tip de oameni.
Scris 16 September 2011 - 10:24 AM
Cristi din prahova, la 16 September 2011 - 10:17 AM, a spus:
Intr-o discutie avand ca subiect un fenomen oarecare,ei nu sesizeaza esentialul,
nu realizeaza ce este important şi ce este detaliu,cine cauzează şi cine doar favorizează.
Aici ar trebui discutat cu exemple concrete. Mi se reproşează în mod frecvent tot ce-ai scris tu mai sus (nu doar fragmentul citat) în situaţii când şi mie mi se pare că exact aceleaşi lucruri le-aş avea de reproşat interlocutorului.
Sunt convins că Roportalul e plin de exemple concrete, alege unul ca să cădem mai întâi de-acord care era realitatea obiectivă şi apoi să vedem cum a fost ea comentată de diverşi participanţi la discuţie.
M-am trezit implicat în astfel de situaţii inclusiv în viaţa de zi cu zi, în discuţii cu funcţionari publici sau cu judecători care emiteau anumite puncte de vedere. Şi am remarcat că cei de pe nivel superior tind în mai mare măsură să-mi dea dreptate, ajungând să inverseze adesea deciziile inferiorilor. Tot aici aş mai avea de comentat că numai în România am avut astfel de experienţe, în Anglia şi Germania funcţionarii publici (cu judecători n-am intrat în contact acolo) par să vadă lucrurile la fel ca mine, astfel încât nu e nevoie să apelez la şeful lui ierarhic pentru a restabili normalitatea.
Aceasta postare a fost editata de harald: 16 September 2011 - 10:31 AM
Scris 16 September 2011 - 10:50 AM
Harald,sper ca doar ai glumit si iti dai seama ca un topic dedicat analizarii nominale a colegilor de forum, este inacceptabil.La fel si in cazul reluarii disputelor si analizarii atitudinii unuia sau altuia.
Cristi,nu stiu de unde ti-a venit ideea si cat de inspirata este de forum ,insa am speranta si in cazul tau ,ca nu vei trece la nominalizari dintre colegii de forum.
Orice demers in aceasta directie din partea oricui, va fi tratat cu o suspendare consistenta.
Scris 16 September 2011 - 11:46 AM
Cristi din prahova, la 16 September 2011 - 10:17 AM, a spus:
Indivizii mai sus mentionati,din dorinta de a li se da dreptate, pot aduce
la nesfarsit teorii "savante",frumos ambalate intr-un limbaj de lemn,dar gresit intelese,
sau integrate in mod eronat in conversatie,si asta pentru ca nu au capacitatea de a
sesiza analogii şi similitudini īntre fapte,situaţii si lucruri.
As dori ca cei care se pricep la psihologie,sa psihanalizeze putin acest tip de oameni.
Poate tu esti academician sau om de stiinta, eu personal nu cunosc pe nimeni care sa intalneasca persoane evoluate zilnic si sa discute fenomene , basca sa cunoasca teorii savante intelese sau nu. Si chiar daca tu ai norocul sa ai parte de asemenea experiente, psihanaliza s-ar baza pe concluziile si rationamentele tale, nu pe subiectii reali, pe care psihologii nu i-au intalnit.
Daca te referi la forum, cum au sugerat si cei care au postat inaintea mea, sunt multe variabile care lipsesc pentru o psihanaliza.
Nu cred ca se poate face o analiza completa si reala unor personaje virtuale intr-un mediu virtual.
Scris 16 September 2011 - 12:04 PM
Aseneth, la 16 September 2011 - 11:57 AM, a spus:
Ok,atunci schimba-ti anturajul.
Ma "deranjeaza" tonul oarecum sarcastic cu care mi te adresezi.
Cunosti sau nu cunosti asemenea persoane?
Daca da,da-te cu parerea.
Daca nu,mergi inainte.
Aceasta postare a fost editata de Cristi din prahova: 16 September 2011 - 12:05 PM
Scris 16 September 2011 - 12:14 PM
Cristi din prahova, la 16 September 2011 - 12:04 PM, a spus:
In fata unor indivizi care au doar o idee fixa, maxim doua , orice interlocutor poate parea ca se da drept evoluat, inteligent si cult si poate fi desconsiderat numai pentru ca stie ce vorbeste. Da, am intalnit oameni inteligenti si evoluati, dar niciunul care sa se manifeste asa cum spui tu.
Cristi din prahova, la 16 September 2011 - 12:04 PM, a spus:
Ma "deranjeaza" tonul oarecum sarcastic cu care mi te adresezi.
Si pe mine ma deranjeaza ca tragi concluzii despre persoana mea fara sa ma cunosti si fara legatura cu ce scriu, dar nu fac atata caz din asta.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Psi- hiatru / holog / hanalist / hoterapeut
Ce sunt ei si cu ce se ocupa aici la noi si aiurea... |
elandi | 21 | 8.150 |
|
Prozac
Un articol |
Anonymus Kline | 35 | 18.938 |