Bărbaţii se confruntă cu o scădere a concentraţiei de testosteron după ce devin tătici, potrivit unui studiu publicat, ale cărui concluzii sugerează că bărbaţii ar fi astfel programaţi biologic pentru a avea grijă de copiii lor.
Fenomenul poate fi observat şi în cazul multor alte specii de animale, ale căror masculi ajută la creşterea urmaşilor lor, a declarat Christopher Kuzawa, profesor de antropologie la Northwestern University, din statul american Illinois, unul dintre autorii studiului.
Testosteronul stimulează virilitatea şi îi stimulează pe masculii aflaţi în competiţie pentru a se împerechea. După naşterea puilor, organismul masculilor reduce secreţia acestui hormon - şi deci a nevoilor sexuale - pentru a permite masculilor să îşi asume partea lui de responsabilităţi legate de urmaşi, fără a mai fi acaparat de acea luptă pentru împerechere, a declarat Christopher Kuzawa
...
daca stiam de acest studiu faceam copiii pe la 70-80 de ani
Intrebarea e ... de unde stie c...reierul meu ca acel copil e al meu si nu al altcuiva (doar nu eu il nasc) si incepe sa produca mai putin testosteron.
Oare acelasi lucru se intampla si la parintii adoptivi ?
Contact
Facebook
Twitter
RSS