Din cauza unor circumstante nefericite, impart acoperisul cu maica-mea. Situatia financiara e proasta, eu trebuie sa lucrez intruna si nu pricepe ca am nevoie de liniste. De asta in loc sa lucrez pierd atata vreme pe forum. Nu am unde altundeva sa ma duc. I-am spus de 1000 de ori, politicos sau nu, ca trebuie sa ma concentrez, ca in ritmul asta nu fac nimic. Zile in sir a stat protapita pe un scaun langa mine, vorbind intruna, facand 100 de planuri diferite pentru viitor, stresandu-ma cu faptul ca lucrurile merg prost, ca si cand m-ar ajuta cu ceva sa aud asta in fiecare minut. I-am zis ca trebuie sa ma detasez si sa am mintea limpede, ea nimic, da-i inainte. Am facut totul zilnic, curatenie, mancare, rufe, si pe deasupra incerc sa castig un ban. Dar pentru ca nu tace din gura niciodata, trebuie sa astept pana se duce la culcare si stau pana la ore stupide ca 3 dimineata, cand deja sunt obosita de peste zi, deci rezultatul este un drac baltat. Cand iese din casa si duce copilul in parc, fac intr-o ora cat as face in 5, cand e ea langa mine. Tot timpul are ceva de comentat, ceva de intrebat, din 2 in 2 minute. Ii atrag atentia, tace 5 minute si incepe iarasi.
Are impresia ca mintea mea are un buton on/off, ca atunci cand nu mai vorbeste, reiau firul gandurilor imediat si am productivitate maxima, alea 5 minute cat ma lasa in pace. I-am explicat ca nu functioneaza asa.
Tot ce aud e vocea ei, cand vorbeste cu copilul repeta fiecare propozitie macar de 4 ori si fiecare cuvant de vreo 7. Ia uite, ia uite, ia uite, ia uite. Vino aici, vino aici, vino aici. Stai, stai, stai, stai, stai. Gata, gata, gata, gata, gata. Lasa aia, lasa aia, lasa aia acolo,lasa aia odata, tu n-auzi sa lasi aia?... Ma doare capul. Beau cafea si Cola in exces si tot nu reusesc sa ma desprind de zgomotul de fundal.
A zis ca ma va ajuta cu ceva ca sa am mai mult timp de lucru. Dimpotriva, casa e vraiste si nu de putine ori am strans eu in urma ei, asta luandu-mi ore bune. Pana la urma am renuntat. Mi-a zapacit toate lucrurile, umblu dupa ele cate un sfert de ora. Eu le pun undeva, ea le muta. Are intentii bune dar mai rau face.
Nu stiu cum sa ii explic, am incercat toate metodele si toate tonurile. Ba se enerveaza, ba se victimizeaza si incepe cu ''ma duc, n-o sa va mai deranjez, no sa va mai fac nici o problema'' etc, cand tot ce vreau e mai putina galagie, daca deloc nu se poate. Normal ca nu se duce nicaieri, ca n-are unde, dar nici de tacut nu tace. Am fata de ea o obligatie atat financiara cat si morala incat va trebui sa locuim impreuna multa vreme.Nu cred ca mai pot continua in ritmul asta prea mult, ne terminam creierii una alteia.
Aceasta postare a fost editata de Finnian: 09 September 2011 - 03:46 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis