Ne iertam reciproc; ii iubim asa cum sunt- cu calitatile si defectele lor.
Pana unde poate merge o relatie de acest gen?! pana unde putem merge in intimitatea celuilalt; de stiu ca ceva il doare si-i foarte sensibil la un anumit subiect, pot insista in cauza?! si daca imi reproseaza ca-s insensibil si inoportun am voie sa ma supar pe el si sa-i zic: "atunci cand mi-ai vorbit de aceleasi probleme te-am ascultat, imi esti un fals prieten"...
Cine greseste aici?! cel care stie ca raneste deschizand discutia, acuzandu-l ulteriior de "falsa prietenie", sau cel care reproseaza insensibilitatea si inoportunitatea celuilalt?
Spunea cineva(O.Paler) ca nu toti simtim si iubim la fel...
Ar trebui inteles intr-o relatie de prietenie ca un subiect de discutie este tabu ptr o parte, iar ptr celalta este ceva firesc?
Ne rapotam la actiunile celuilalt gandind ca; "uite, ptr x a fost in stare sa faca asta; ptr mine, desi stia ca mi-am dorit-o si am cerut-o, nu a gasit disponibilitatea necesara"
Il putem judeca? Ii putem reprosa?... ne este prieten in acest caz? ..si care ar trebui sa fie raspunsul lui daca-i punem acesta intrebare?
..Avem dreptul sa ne infuriem pe celalalt si sa ne treaca apoi?..ii refuzam ceva, insa ulterior ii oferim- ce trebuie sa faca celalalt? sa-ti reproseze refuzul initial, sau sa accepte oferta cu intelegerea momentului prin care ai trecut?
Tu simti si stii ca-i accepti iesirile mai neplacute, cauti sa le intelegi...tolerezi; iar cand tu ai procedat asa nu se accepta... cauza care sa fie?! O aparenta prietenie din partea celuilalt care ascunde cine stie ce scopuri, sau alte asteptari de la tine?
Egoismul, ne conduce aici sau trebuie sa-l depasim?
Aceasta postare a fost editata de buleala: 09 September 2011 - 10:22 AM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis