Matei 7:12
Scris 08 September 2011 - 02:04 PM
Pentru mine este important sa gasesc o cale prin care sa reusesc sa combat tendinta pe care o am de a lua lucrurile nemestecate.
Incerc sa-mi pun intrebari si sa descopar mai multe despre mine despre ce cred, despre cum functionez.
Apreciez persoanele care imi provoaca anumite perceptii mai ales daca aceste perceptii sunt eronate.
Dar daca respect porunca de mai sus si incerc sa atrag eu atentia asupra unor aspecte, am observat ca ajung sa cauzez uneori destul de mult disconfort.
Cum as putea sa abordez mai bine situatiile de genul acesta? Ce alternative am? Este disconfortul acesta inevitabil?
Scris 08 September 2011 - 02:45 PM
Tu incerci sa o transferi pe planul confruntatilor de idei.Si nu tine.
Scris 08 September 2011 - 02:51 PM
ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Scris 08 September 2011 - 03:06 PM
Leonking, la 08 September 2011 - 02:51 PM, a spus:
ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
desigur... dar ramane dilema transferului de valori.
Daca mie imi place analiza... si analizez o zona in care analiza este pentru cealalta persoana ceva sensibil, nu-i de ajuns ca-mi place mie.
VEMANS, la 08 September 2011 - 02:45 PM, a spus:
Hmmm... interesanta perspectiva.
Pentru mine, cele doua sunt in domenii diferite.
Scris 08 September 2011 - 04:07 PM
CavalerulJedi, la 08 September 2011 - 02:04 PM, a spus:
Pentru mine este important sa gasesc o cale prin care sa reusesc sa combat tendinta pe care o am de a lua lucrurile nemestecate.
Incerc sa-mi pun intrebari si sa descopar mai multe despre mine despre ce cred, despre cum functionez.
Apreciez persoanele care imi provoaca anumite perceptii mai ales daca aceste perceptii sunt eronate.
Dar daca respect porunca de mai sus si incerc sa atrag eu atentia asupra unor aspecte, am observat ca ajung sa cauzez uneori destul de mult disconfort.
Cum as putea sa abordez mai bine situatiile de genul acesta? Ce alternative am? Este disconfortul acesta inevitabil?
Poate ca ar fii fost mai indicat sa spuna"Nu face-ti altora ce voua va place,pentru ca s-ar putea sa nu le placa"
Asa ar capata un sens.
Scris 08 September 2011 - 04:27 PM
CavalerulJedi, la 08 September 2011 - 02:04 PM, a spus:
Pentru o discutie mai la obiect trebuie precizat ce intelege fiecare din acest verset.Eu il "traduc" astfel: ce tie nu-ti place altuia nu-i face .Sau: fa altora doar ce vrei ca ei sa-ti faca tie.
Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 08 September 2011 - 04:28 PM
Scris 10 September 2011 - 11:54 AM
Joss, la 08 September 2011 - 04:07 PM, a spus:
E mai bine, dar e prea limitativ. In acest fel ajungi sa nu mai interacţionezi cu semenii, de teama ca ii vei deranja.
VEMANS, la 08 September 2011 - 04:27 PM, a spus:
Asta se spune in Matei, dar nicio lege nu se aplica ad-literam, ci in spiritul ei.
De fapt nu actiunea este importanta, ci efectele ei. Deci ar trebui spus: Faceti altora ceea ce le face lor bine, pentru ca si ei sa va faca ceea ce va face voua bine..
Pentru asta trebuie intai sa faci efortul de a-i cunoaste pe cei din jurul tau, de a sti ce e bine si ce e rau pentru ei, pe termen scurt sau lung. E greu, poti gresi, dar trebuie sa inveti din greseli, sa ii ierti la randul tau pe ceilalti daca te-au suparat fara sa vrea.
Scris 26 September 2011 - 07:03 PM
Scris 03 November 2011 - 12:56 PM
Sesizati care este diferenta dintre cele doua.
Proverbul ne sugereaza ideea de a nu face rau,pe cand Biblia in Matei 7:12 ne indeamna la ACTIUNE,adica sa facem ceva,adica binele.
EX:Il vad pe vecinul meu ca vine spre casa abia ,abia,lovit, probabil a cazut sau a fost batut.Eu nu i-am facut rau,dar Biblia ma indeamna sa fac binele,deci nu stau indiferenta la situatia vecinului.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Versete interesante
Cine ma ajuta ? :) |
Obsoletus | 19 | 3.752 |
|
Raspandirea omului pe pamant din punct de vedere biblic
Biblia vorbeste doar de anumite civilizatii. |
williamwallace | 11 | 1.867 |