sau Inregistrare

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Zeul Alexandru Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 08 September 2011 - 08:20 PM

Vezi postareaAthmy, la 08 September 2011 - 07:02 PM, a spus:

Salut prezenţa ta neaşteptată şi muritoare pe acest minunat topic, şi îţi făgăduiesc că îţi pun câte filme vrei tu dacă alegi să i te închini lui Alexandru în adevăr şi fapt. Primi-vei?

Alexandra... vei şade la dreapta mea.
1

#22 Utilizator offline   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 08 September 2011 - 09:25 PM

mda, doar nu-s intr-o ureche

dar imi place un actor, poate il visez la noapte cu un pic de noroc :), asa fac fanii cred :lol:
0

#23 Utilizator offline   Leonking 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 08 September 2011 - 09:55 PM

Vezi postareaBlack velvet, la 03 September 2011 - 05:55 PM, a spus:

De Zei in viata... n-am prea auzit

ei, n-ai auzit...

dar Zeus nu-ti spune nimic?
0

#24 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 08 September 2011 - 11:38 PM

Vezi postareaLeonking, la 08 September 2011 - 09:55 PM, a spus:

ei, n-ai auzit...

dar Zeus nu-ti spune nimic?

Mie nu-mi spune nimic, tine secret :o: sau poate ca le spune cate ceva credinciosilor sai din Olimp :P

Oricum, Tom Bishop, observ ca nu are de gand sa-l invite pe Alexandru (fantoma sa) sa-i tina de urat noaptea in timp ce se roaga cu evlavie :crazy: Pe el il intereseaza mai mult latura practica a religiei :o: adica cea cu dezmatul ritualic :o:
O religie cinstita domnle cu totul pe fata, nu ca in alte religii in care popa pozeaza in sfant si in realitate-i sfantu' dracu'. :o:
0

#25 Utilizator offline   Allexandrra 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-December 09

Scris 09 September 2011 - 08:09 AM

Vezi postareaTom Bishop, la 08 September 2011 - 06:52 PM, a spus:

Am de gând să comand şi să dezvelesc pompos o statuie (apropo, am pile la primar) a lui Alexandru cel Mare (similară celei de la Tessaloniki, dar mai mică), în cadrul unei ceremonii din care muzica lui Vangelis, libaţiile de tot soiul şi costumele specifice nu vor lipsi. La final, în puterea nopţii şi în lumina făcliilor, când participanţii îl vor fi cunoscut foarte bine pe Bachus, voi anunţa începutul orgiei în toată regula: sex, pocale cu vin şi Alexandrion, uleiuri parfumate şi trupuri feminine unduindu-se armonios, chemând către plăceri bănuite.

Mi se pare o idee foarte buna. Se tot vorbeste despre lipsa modelelor in spatiul romanesc. Dar de ce sa vorbim despre modele, cand putem vorbi despre eroii care prin curajul si obstinatia cu care au cautat mereu idealul si-au castigat locul bine-meritat printre zei. Asadar eu zic ca avem nevoie de eroi si avem nevoie sa ne lasam patrunsi de spiritul lor prometean pana in maduva oaselor. Ar trebui sa se faca cate o statuie din asta in fiecare oras din tara asta. Cate orase sunt, atatia zei sa avem, iar noi sa nu uitam niciodata faptele lor marete si sa punem la cale din cand in cand sarbatori ritualice in care sa fim cuprinsi de un elan sacru.

Bishop, e o onoare pentru mine sa stau la dreapta ta, dar de trupuri goale de barbati nu ai spus nimic. Eu ce voi admira, in timp ce tu iti vei desfata privirile?

2

#26 Utilizator offline   BlueColor 

• .
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-March 08

Scris 09 September 2011 - 12:22 PM

Vezi postareaTom Bishop, la 08 September 2011 - 08:20 PM, a spus:

Alexandra... vei şade la dreapta mea.

Asta suna godlike. Cum adica sa sada la dreapta ta?

Toti ne elogiem in imaginatia noastra. E grav daca avem pretentii si de la altii sa o faca.
0

#27 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 09 September 2011 - 12:48 PM

Şi ca să nu rămân restanţier, iată răspunsul meu legat de adorarea lui Alexandru ca zeu: ...

Frate, nu stiu ce ai luat, dar vreu si eu. Pare interesant. :lol2:
Scuze pt gluma, nu am putut sa ma abtin. :)

Acum, vorbind serios... Iti spun ce parere am despre ridicarea unui om la statutul de zeu. Chiar nu e necesara. Exista, in opinia mea, destui (nu foarte multi, dar destui) oameni cu o tarie de caracter admirabila, care pot fi o inspiratie pentru restul. Asta nu inseamna ca le trebuie statui si altare, ci ca altii sa le urmeze exemplu in viata, daca se simt influentati in bine in asemenea masura de catre ei. Omul este o fiinta cu potential extraordinar, nu un animal, cum au considerat Freud, Bernays, Kinsey, Darwin si altii. Nu mi-e rusine sa respect si sa apreciez un om, nu am nevoie sa il transform in zeu, pentru a il ridica, in mintea mea, deasupra altora.

Am de gând să comand şi să dezvelesc pompos o statuie (apropo, am pile la primar) a lui Alexandru cel Mare (similară celei de la Tessaloniki, dar mai mică), în cadrul unei ceremonii din care muzica lui Vangelis, libaţiile de tot soiul şi costumele specifice nu vor lipsi. La final, în puterea nopţii şi în lumina făcliilor, când participanţii îl vor fi cunoscut foarte bine pe Bachus, voi anunţa începutul orgiei în toată regula: sex, pocale cu vin şi Alexandrion, uleiuri parfumate şi trupuri feminine unduindu-se armonios, chemând către plăceri bănuite.

Pentru ce iti propui tu, trebuie sa ai bani, nu gluma, plus ca ce descrii incalca legea. :)
Degeaba sarbatoresti pe cineva cu betii si cu orgii si alte alea - nu ma intelege gresit, betiile imi plac, dar nu e nimic de religios in ele. Uite ce se intampla astazi de Craciun. :doh: Ideea mea este ca influenta pozitiva, unde exista, trebuie sa se reflecte in mod concret asupra vietii cuiva, lasand la o parte lucruri de gen fast, adorare in public samd. Astea nu servesc nimanui. Daca am chef sa beau, nu am nevoie de pretexte religioase. Sunt lucruri care nu trebuie amestecate - nu faci in bucatarie ce faci in baie si nici in balcon ce faci in dormitor. Nu spun sa fie careva ipocrit si sa se ascunda, dar fiecare lucru la locul si timpul lui.

O asemenea petrecere ar prinde, dar nu ar avea nici o legatura cu Alexandru Macedon. Nu cred ca i-ar pasa cuiva daca e vorba de Alexandru sau de Traian Basescu, atata timp cat e rost de bautura gratis.

Aceasta postare a fost editata de Finnian: 09 September 2011 - 12:50 PM

1

#28 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 09 September 2011 - 01:39 PM

Religia, la originea sa, a fost un mod de viata si nu un mod de adorare sau adulare.

Zeii, au fost oameni deosebiti, prin ceea ce au facut, precum Zeul Alexandru :good: Odata cu aparitia teismului, Zeilor-oameni li s-au atribuit caracteristici divine si au fost transformati in concepte fara un corespondent in realitate! Cu alte cuvinte, o divinitate nu exista in realitate, pe cand un Zeu a existat cu adevarat, in carne si oase, si ce-i mai important, nu are nevoie de inchinare si reprezentanti pe pamant, care sa stranga averi in numele sau!

Uite aici un adevarat Zeu al poeziei:

Imagine amplasata

Cui ii folosesc statuile lui? Cui ii foloseste respectul fata de acest Zeu?

Imagine amplasata

Sa speram ca un astfel de Zeu nu va fi si el transformat intr-o divinitate la care sa se inchine oamenii si sa-si umple matzele pe la nu stiu ce hramuri... :doh:

Consider ca Alexandru Macedon a fost un adevarat Zeu (om deosebit) si ca merita statui care sa le reaminteasca oamenilor de geniul si tenacitatea sa!
2

#29 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 09 September 2011 - 07:09 PM

Înainte să răspund, cinste lui Cleitos pentru că l-a salvat pe Alexandru la Granicos de satârul ticălosului Spitridate.

Vezi postareaFinnian, la 09 September 2011 - 12:48 PM, a spus:

Iti spun ce parere am despre ridicarea unui om la statutul de zeu. Chiar nu e necesara.

În opinia mea, chiar mi se pare necesară. De exemplu, de ce fiul unui tâmplar să fie adorat, iar Alexandru nu? De fapt, ce a făcut Iisus din Nazaret pentru pacea şi unitatea lumii? Fiul lui Filip a mers până la Capătul Lumii pentru ca barierele rasiale sau religioase să rămână doar o amintire, grecii au luptat sub aprigul său strigăt pentru omogenitatea şi egalitatea între popoare, şi tocmai acest lucru îl transformă pe Alexandru într-un zeu. Căci viziunea unei lumi fără graniţe este extraordinară, iar dacă pentru aceasta cineva îşi jertfeşte propriul corp şi propria viaţă fără a ezita câtuşi de puţin, neclintit, tot înainte, atunci totul devine sublim şi încununat de nivelul cel mai înalt de autenticitate.

Alexandru a fost primul a cărui imaginaţie a făurit o lume liberă, fără bariere, iar pentru acest scop ultim, nu a ezitat să se lase mistuit de focul propriului ideal, care l-a răpus într-un final. Acest om trebuie să aibe parte de admiraţie, iar demersul meu vrea să distrugă, printre altele, bariera rigidităţii şi a lipsei de pasiune ce caracterizează sistemul educaţional românesc. Da, desigur. Ardoarea, pasiunea şi dorinţa trebuie să fie prezente în procesul educaţional (dacă acestea nu există, atunci trebuie să fie stârnite), iar o istorie fără aceste lucruri, fără romantism, este o istorie moartă şi nimicitoare de spirit. Or, eu nu pot lăsa lucrurile aşa, iar dacă va fi să îi trag pe toţi după mine, o voi face fără să îmi pese de vreun aspect conveţionalist. Şi când afirmi că este ilegal, te referi la faptul că Macedonia sau Grecia mi-ar putea sări în cârcă? Apropo de asta, oare există vreun bust al lui Alexandru Macedon expus într-un loc public din România?

În altă ordine de idei, 'Alexandru cel Mare' este denumirea unei peceţi ce stă asupra trecutului meu glorios, care a fost încununat de descoperirea sensului şi autenticitate. Tot ceea ce s-a întâmplat şi se va întâmpla s-a produs şi se va produce sub egida numită 'Alexandru cel Mare', căci nu este vorba doar despre personajul istoric în sine. Este vorba despre un simbol al luptei neîntrerupte ce o port pe câmpurile de bătălie pe care şi tu le vezi în jurul tău. Fiecare avem propria bătălie şi un stindard; stindardul meu se numeşte 'Alexandru cel Mare'. Mergând mai departe, ştiu că el mă protejează; îi simt prezenţa în străfulgerarea ce o văd la orizont, ori în norii arzători când depăşesc 150 km/h. El şterge orice pată de ulei de pe carosabil pentru ca automobilul să nu iasă în decor; ştiu că şi atunci când închid ochii şi calc acceleraţia, el înlătură orice obstacol din calea mea. Tu nu ai avut momente când te-ai simţit invincibilă? Când ai simţit că orice s-ar întâmpla, nu poţi să cazi? Eu am această senzaţie de câte ori sfidez zeii şi pericolul. Iar un rit alexandrin ce va acţiona ca un reper, ar contura desăvârşit ideea pe care imaginaţia mi-a izvorât-o. Şi nu te îngrijora în privinţa costurilor. Campania electorală va începe curând, iar plebea va trebui să bea. Iar tăria şi iniţiativa nu îmi lipsesc. Şi dacă va fi să trăiesc puţin, dar intens, asemenea lui, atunci voi socoti asta o mare cinste.

O, voi zeilor care sălăşluiţi în Olimp şi încurcaţi destinele muritorilor! Nu vă puneţi cu mine, căci eu voi fi Titanul ce va pune dinamită la poalele Casei voastre şi veţi sări cu toţii în aer! O, Zeus! Te previn, ţine-ţi fulgerul Acasă!

Vezi postareaAllexandrra, la 09 September 2011 - 08:09 AM, a spus:

Bishop, e o onoare pentru mine sa stau la dreapta ta, dar de trupuri goale de barbati nu ai spus nimic. Eu ce voi admira, in timp ce tu iti vei desfata privirile?

Ne vom admira reciproc şi nu vom acorda atenţie muritorilor de rând.

Athmy, ai dreptate. Ceremonia cu pricina se adresează doar celor iniţiaţi. Ce sacrilegiu era să comit prin primirea unei muritoare de rând ca tine.
1

#30 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 09 September 2011 - 07:15 PM

Vezi postareaTom Bishop, la 09 September 2011 - 06:56 PM, a spus:

Şi când afirmi că este ilegal, te referi la faptul că Macedonia sau Grecia mi-ar putea sări în cârcă?

Nu, ma refeream la orgia din strada. :)

Vezi postareaTom Bishop, la 09 September 2011 - 06:56 PM, a spus:

Tu nu ai avut momente când te-ai simţit invincibilă? Când ai simţit că orice s-ar întâmpla, nu poţi să cazi?

Ba da. Cand luam speed. Mi-am dat seama la vreo 6 luni dupa ce n-am mai luat ca dezvoltasem o incredere in mine care uneori nu se justifica. Dar comparativ cu ce citesc pe topicul tau, cred ca eram inca in limitele realitatii.

Vezi postareaTom Bishop, la 09 September 2011 - 07:09 PM, a spus:

O, voi zeilor care sălăşluiţi în Olimp şi încurcaţi destinele muritorilor! Nu vă puneţi cu mine, căci eu voi fi Titanul ce va pune dinamită la poalele Casei voastre şi veţi sări cu toţii în aer! O, Zeus! Te previn, ţine-ţi fulgerul Acasă!

Imi vine sa te intreb daca glumesti.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 14 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou