sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Caramida sau BCA? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Iolescu 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 01-September 11

Scris 02 September 2011 - 01:02 PM

Buna,
Voi ce stiti? Cu ce e mai OK sa construiesti o casa? BCA sau caramida. Am tot citit mai multe forumuri si parerile sunt impartite. Eu unul mi-as face casa din BCA insa niste cunostinte din domeniu imi zic ca nu e chiar legal.Voi ce parere aveti?
0

#2 Utilizator offline   Paul Brahtl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-July 07

Scris 02 September 2011 - 02:24 PM

Eu mi-am facut din caramida.
Nu stiu care e avantajul BCA-ului. E mai ieftin, dar din cauza ca nu e material portant, trebuie sa bagi mai mult la beton si armaturi, si in final ajungi la costuri aproximativ egale.
Ilegal nu e construiesti cu BCA, ilegal e sa construiesti fara proiect de rezistenta, sau sa ai proiect facut pentru caramida, iar la constructie sa pui BCA in loc de caramida.
Iar cea din urma varianta nu e doar ilegala, e inconstienta.
0

#3 Utilizator offline   Iolescu 

• Boboc
  • Pip

Scris 02 September 2011 - 03:12 PM

Vezi postareaPaul Brahtl, la 02 September 2011 - 02:24 PM, a spus:

Nu stiu care e avantajul BCA-ului. E mai ieftin, dar din cauza ca nu e material portant, trebuie sa bagi mai mult la beton si armaturi, si in final ajungi la costuri aproximativ egale.
Ilegal nu e construiesti cu BCA, ilegal e sa construiesti fara proiect de rezistenta, sau sa ai proiect facut pentru caramida, iar la constructie sa pui BCA in loc de caramida.

multzam de raspuns.
0

#4 Utilizator offline   euinsami 

• hybrid rose
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-May 06

Scris 05 September 2011 - 12:56 AM

Vezi postareaPaul Brahtl, la 02 September 2011 - 02:24 PM, a spus:

In afara de proiectul respectiv, tu insuti poti sa alegi la sigur, daca ceri sa-ti se dea/trimita pe net cartea tehnica a fiecarui mat.constr. in parte.
Daca esti interesat de economia de caldura, te uiti la parametrul
lambda -coeficientul conductibilitatii termice. Asa stii singur ce material/grosime/porozitate sa-ti alegi, fara bla-urile dealer-ilor
0

#5 Utilizator offline   Iolescu 

• Boboc
  • Pip

Scris 05 September 2011 - 10:19 AM

Vezi postareaeuinsami, la 05 September 2011 - 12:56 AM, a spus:

In afara de proiectul respectiv, tu insuti poti sa alegi la sigur, daca ceri sa-ti se dea/trimita pe net cartea tehnica a fiecarui mat.constr. in parte.
Daca esti interesat de economia de caldura, te uiti la parametrul
lambda -coeficientul conductibilitatii termice. Asa stii singur ce material/grosime/porozitate sa-ti alegi, fara bla-urile dealer-ilor

Coeficientul conductibilitatii termice al materialui folosit conteaza chiar atat de mult? intrucat daca folosesti bca atunci pui polistiren mai gros, daca folosesti caramida folosesti polisteren mai subtire. Insa ceea ce ma deranjeaza mai mult e ca daca vrei sa bati un cui in perete de bca trebuie sa faci nu stiu ce ranforsare de dinainte, nu?
0

#6 Utilizator offline   euinsami 

• hybrid rose
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 10-May 06

Scris 05 September 2011 - 01:20 PM

Vezi postareaIolescu, la 05 September 2011 - 10:19 AM, a spus:

Coeficientul conductibilitatii termice al materialui folosit conteaza chiar atat de mult?
intrucat daca folosesti bca atunci pui polistiren mai gros, daca folosesti caramida folosesti polisteren mai subtire.

conteaza, ca nu este pe piata un singur tip de bca, si tipuri de caramida sunt n

dar poti sa construiesti si din lemn (e mai ieftin) -strict la structura de rezistenta ma refer-, iar peretii sa fie bine izolati cu polistiren;

sau alte materiale care nu costa nimic : piatra, etc., cu conditia sa fie mult mai buna izolatia -pt.pastrarea confortului termic-,

ca piatra are ac.coef. f.mare
0

#7 Utilizator offline   Iolescu 

• Boboc
  • Pip

Scris 06 September 2011 - 12:26 PM

va invit sa vedeti aceste filmulete despre cum sa nu iti construiesti casa: ghidul ghinionistului
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Tepe in constructii
Sa popularizam escrocii, incompetentii si teparii din constructii!
stoicaviorel  20 10.022
Replici noi Modernizare bucatarie
...
BURCEA ALEXANDRU  11 3.147
Replici noi Izolatie cu polistiren expandat.
pe un perete stramb
InPing  7 963
Replici noi Atasamente acoperis
e mult
460marius  6 3.147
Replici noi Vopsea pentru sticla Abc2009ro  3 1.174