sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Īntrebare legata de cipuri Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Alones 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-April 08

Scris 31 August 2011 - 03:28 PM

Am o mică nelămurire. Am căutat pe Google, dar din păcate ce am găsit era total diferit de ce doresc să aflu.
Considerānd nivelul tehnologic la care am ajuns īn zilele noastre, se poate crea sau există un cip/dispozitiv care să poată citi bătăile inimii şi activitatea cerebrală a unei persoane fără a avea o legătură fizică cu ea (de ex: cabluri, un cip pe/sub piele etc. care sa transmită informaţia)?
0

#2 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 01 September 2011 - 06:43 PM

Vezi postareaAlones, la 31 August 2011 - 03:28 PM, a spus:

există un cip/dispozitiv care să poată citi bătăile inimii şi activitatea cerebrală a unei persoane fără a avea o legătură fizică cu ea (de ex: cabluri, un cip pe/sub piele etc. care sa transmită informaţia)?

Depinde ce īnţelegi prin legătură fizică. Există dispozitive ce pot monitoriza aceste activităţi fără contact direct, dar din imediata apropiere (ecografie, RMN) prin īnregistrarea unor cāmpuri sau a modului de propagare a unor unde.
Oricum mi se pare ciudat să poţi "citi bătăile inimii" fără a avea un suport de transmitere a informaţiilor.
0

#3 Utilizator offline   Alones 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 27-April 08

Scris 03 September 2011 - 08:48 PM

Vezi postareaMarinel, la 01 September 2011 - 06:43 PM, a spus:

Depinde ce īnţelegi prin legătură fizică. Există dispozitive ce pot monitoriza aceste activităţi fără contact direct, dar din imediata apropiere (ecografie, RMN) prin īnregistrarea unor cāmpuri sau a modului de propagare a unor unde.
Oricum mi se pare ciudat să poţi "citi bătăile inimii" fără a avea un suport de transmitere a informaţiilor.

Am īnţeles. Eram doar curios dacă există un asemenea lucru. Am auzit că acum ceva timp compania Apple a brevetat o tehnologie care prin intermediul telefonului mobil iţi poate citi pulsului inimii şi eram curios dacă ai nevoie de un suport fizic..
Oricum mulţumesc pentru răspuns.
0

#4 Utilizator offline   FUSCUS 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 03-September 08

Scris 09 September 2011 - 07:45 AM

Vezi postareaMarinel, la 01 September 2011 - 06:43 PM, a spus:

De ce ti se pare ciudat? Nu ai auzit de wireless si 3G? In plus cipurile pot avea integrata memorie nonvolatila care poate fi citita ulterior de un alt dispozitiv conectat la PC.
0

#5 Utilizator offline   Paul Brahtl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-July 07

Scris 09 September 2011 - 08:09 AM

Vezi postareaAlones, la 03 September 2011 - 08:48 PM, a spus:

Am auzit că acum ceva timp compania Apple a brevetat o tehnologie care prin intermediul telefonului mobil iţi poate citi pulsului inimii şi eram curios dacă ai nevoie de un suport fizic..

Exista si acum o aplicatie pentru orice telefon cu Android si camera foto cu care iti poti masura pulsul.
0

#6 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 09 September 2011 - 08:39 AM

Vezi postareaFUSCUS, la 09 September 2011 - 07:45 AM, a spus:

De ce ti se pare ciudat? Nu ai auzit de wireless si 3G?

Si in aceste cazuri exista un suport fizic - o unda electromagnetica

Vezi postareaPaul Brahtl, la 09 September 2011 - 08:09 AM, a spus:

Exista si acum o aplicatie pentru orice telefon cu Android si camera foto cu care iti poti masura pulsul.

Dar acolo, cel putin deocamdata, e nevoie de contact direct intre deget si camera foto. E dragut, amuzant, dar asa poti si singur sa-ti iei pulsul, cu degetul pe incheietura si un cronometru.
0

#7 Utilizator offline   Paul Brahtl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-July 07

Scris 09 September 2011 - 10:49 AM

Vezi postareaMarinel, la 09 September 2011 - 08:39 AM, a spus:

Dar acolo, cel putin deocamdata, e nevoie de contact direct intre deget si camera foto. E dragut, amuzant, dar asa poti si singur sa-ti iei pulsul, cu degetul pe incheietura si un cronometru.

Poti, dar trebuie sa stii sa numeri pana la 60 (cel putin).
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) FORMULE
CUM SE INVENTEAZA FORMULELE?!
«Nsl»  20 7.806
Replici noi limbaj de programare iso
iso
goanga218  2 3.776
Replici noi Supersonicul romānesc IAR-111 Excelsior Pacomi  12 2.998
Replici noi Proiectul ELI - mai tare decat CERN?
Extreme Light Infrastructure
gigica001  7 2.428
Replici noi Principiul echivalentei
stiinta
Foton01  3 2.164