sau Inregistrare

• 28 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Biserica: intre ipocrizie si adevar Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Flavia2010 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-January 11

Scris 28 August 2011 - 10:57 AM

Citind niste articole astazi despre evlavia de care dau dovada cate unii cand vine vorba de biserica, nu ma pot abtine a ma intreba: cat de de tampiti putem fi, pentru a crede (inca) ca biserica actioneaza ori a actionat vreodata in interesul nostru.
Gasesc ca aceasta institutie reprezinta tot ce poate fi mai ipocrit, murdar, mincinos in anul 2011.
De asemenea consider ca nu au nicio treaba cu forta divina numita D-zeu.
Ma intreb, de ce simtim nevoia de a merge si a ne inchina la chipuri cioplite doar pentru ca biserica ne spune ca acesta este chipul lui Isus ori al fecioarei Maria, de ce trebuie sa sarutam mana unui asa zis preot care se autoproclama sfant, de ce trebuie sa stam in genunchi in fata unei cladiri declarate de cineva ca fiind "casa Domnului"?
Nu vreau sa jignesc pe nimeni cu acest subiect, este doar o curiozitate de duminica dimineata :))
1

#2 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 28 August 2011 - 02:33 PM

Daca n-ar exista institutia bisericii cu toate practicile sale, cum crezi ca ar mai putea prospera popii?

De ce crezi ca a fost inventata religia, cu toate divinitatile sale? Crezi ca omul nu putea trai si fara?
0

#3 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 28 August 2011 - 03:00 PM

"Dumnezeu vrea sa-i fie construit templul din iubire dar oamenii aduc pietre" - Rabindranath Tagore

Vezi postareaFlavia2010, la 28 August 2011 - 10:57 AM, a spus:

Nu vreau sa jignesc pe nimeni cu acest subiect

Hmmm... daca nu vrei sa jignesti pe nimeni poate ai putea sa acorzi mai multa atentie la ce spui si sa te auto-corectezi cand intuitia iti spune ca e posibil sa jignesti.
Intuitia te-a avertizat... de aceea cred eu ca ai pus acest "nu vreau sa jignesc".

Intamplator, cred ca intuitia ta a fost corecta, mai ales in prezenta unor cuvinte gen: ipocrit, murdar, mincinos.

Vezi postareaBlack velvet, la 28 August 2011 - 02:33 PM, a spus:

De ce crezi ca a fost inventata religia, cu toate divinitatile sale? Crezi ca omul nu putea trai si fara?

Religia cred ca a fost inventata pentru a media intre om si Necunoscut, intre om si Mister. A facut lucrul acesta personalizand Necunoscutul (sau parti din el), aducandu-l in sfera umana.

Inca joaca rolul acesta. Problema este ca s-a industrializat... dintr-o meserie de vocatie a devenit doar o alta forma prin care sa-ti castigi existenta. La fel cum s-a intamplat si cu meseria de "invatator".
4

#4 Utilizator offline   Flavia2010 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-January 11

Scris 29 August 2011 - 07:17 PM

:))) Fraza "nu vreau sa jignesc pe nimeni" a fost pentru cei care cred prea mult ;)
In continuare, cred ca biserica este plina de indivizi care au uitat de mult de ce sunt acolo.
0

#5 Utilizator offline   humea 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-December 10

Scris 29 August 2011 - 07:29 PM

Biserica se înclină tot mai mult spre ipocrizie. Adevărul îl descoperi singur.
Cea mai eficientă metodă de manipulare este prin spiritualitate, adică prin biserică.
Din păcate, sentimentele umane sunt exploatate la maxim pentru anumite interese..
0

#6 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 30 August 2011 - 06:29 AM

Vezi postareaFlavia2010, la 28 August 2011 - 10:57 AM, a spus:

Citind niste articole astazi despre evlavia de care dau dovada cate unii cand vine vorba de biserica, nu ma pot abtine a ma intreba:...

Vad ca esti tare revoltata...despre care biserica e vorba? Sau atunci cand spui "Biserica" te referi de fapt la credinta crestina in general?
1

#7 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 30 August 2011 - 07:38 AM

Vezi postareahans, la 30 August 2011 - 06:29 AM, a spus:

Vad ca esti tare revoltata...despre care biserica e vorba?

Probabil că este vorba despre religia instituţionalizată. Este nevoie de atâţia intermediari? Ştii cum se spune: "Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinţii"
0

#8 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 30 August 2011 - 07:57 AM

Biserica este forma institutionalizata a credintei . In Biblie se spune "Imparatia lui Dumnezeu e in voi" dar biserica considera ca ea este Imparatia lui Dumnezeu pe pamant. Vorba aceea , incurca-i drace :tease:
0

#9 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 30 August 2011 - 08:23 AM

Biserica e mincinoasa pe de o parte pentru ca a mistificat realitatea si i-a facut pe oameni sa creada in ceva ce practic nu exista, dar pe de alta parte e buna pentru ca propavaduieste iubirea si pacea intre oameni. Comparativ cu black metalistii de ex. care propavaduiesc moartea si distrugerea pamantului - prefer sa fiu de partea crestinilor pentru ca ei nu fac niciun rau nimanui si sunt de partea binelui. Majoritatea oamenilor isi petrec timpul prin localuri si cluburi (mai ales tineretul) si o tin intr-o continua distractie... Decat sa-mi petrec timpul prin localuri viciate si sa duc o viata depravata - prefer sa duc o viata curata sufleteste si sa merg duminica la biserica...

P.S. Eu nu cred in viata de dupa moarte si in niciun fel de divinitate, dar vad ce e bine si ce e rau...

Aceasta postare a fost editata de Andrei Renée: 30 August 2011 - 08:25 AM

0

#10 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 30 August 2011 - 08:25 AM

Vezi postareaAndrei Renée, la 30 August 2011 - 08:23 AM, a spus:

Comparativ cu black metalistii de ex. care propovaduiesc moartea si distrugerea pamantului - prefer sa fiu de partea crestinilor pentru ca ei nu fac niciun rau nimanui si sunt de partea binelui.

Falsa dihotomie.
Poti fi de partea binelui fara sa fii nici crestin nici black metalist (care apropo, nu propovaduiesc nici o moarte si distrugere a pamantului).
1

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 28 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari