sau Inregistrare

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cat mai rezista UE si in ce forma ? Viitorul uniunii europene Evaluare topic: - - - - -

#31 Utilizator offline   Stressmanforeverr 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-December 11

Scris 07 February 2012 - 02:03 AM

Vezi postareaThe Unknown, la 01 February 2012 - 09:47 PM, a spus:

O sa reziste ca si comunismul a rezistat destul si in ce conditii mizerabile s-a trait!!!
Este o mare favoare ca se poate calatori liber, munci si invata unde vrei in Europa :good:
Daca nemtii si-ar inghite orgoliul personal un pic, ar fi alta viata in toata europa insa ei tot se cred in forta ca pe vremuri si cauta sa puna francezii jos oricate sanse au.
Indiferent cat se mentin pe topul industrializarii, cand cineva se gandeste la EUropa, are Paris in gand nu Germania :crazy: :yahoo: ca loc de vizitat, Germania poate nici nu este in planul calatoriei. Deci o sa reziste UE ca se aduce la numitor comun cand e vorba de veniturile statelor membre si Franta produce venituri substantiale!!!

:stars: Inveti unde vrei ??? Hai zi zau !!!! Chiar asa ???? Amice , in 1991, un individ ce terminase liceul cu 2 ani in urma mea ,adica in 1990 , la o clasa mediocra , a plecat la studii in USA ! Pana aici , ai avea mare dreptate , dar , DAR , trebuie sa-ti spun ca tatal acestui individ mediocru , era singurul doctor anestezist din oras , care te jumelea in stil barbar cand ajungeai la mana lui !
Erau multi alti elevi la acel liceu cu mult peste acest inndivid , care erau mult mai capabili decat acesta si ar fi facut o figura mult mai buna in invatamantul din USA ! Ei nu au vrut sa invete in USA ??? Hai sa nu vorbim prostii , nu inveti unde vrei, ci numai unde ai posibilitatea , daca pe vremea impuscatului daca erai olimpic si f bun puteai prinde ceva pe afara , acum nu ai nici cea mai mica snsa decat daca ai BANI !

Vezi postareaThe Unknown, la 02 February 2012 - 10:14 AM, a spus:

La acest capitol gresesti teribil, precum in comunism nu se educa in scoli despre religia catolica in particular, forta care conduce Planeta.

Religia catolica conduce Planeta ??? :stars: Ioooiiiii !!!! Si evrei ce fac ? Joaca table ????
Hai sa-ti spun un mic, mic secret ! Religia crestina e doar inventia evreilor pt a distruge imperiul roman si a conduce lumea !!!!

Aceasta postare a fost editata de Stressmanforeverr: 07 February 2012 - 02:04 AM

0

#32 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 10 February 2012 - 01:56 PM

Vezi postareahans, la 01 February 2012 - 11:41 PM, a spus:

Asa ca, UE va rezista cat va rezista Terra asta.

Hai sa nu exageram :P foarte probabil nici macar specia umana in ansamblu nu va rezista cat va rezista Terra.

Uniunea Europeana e o constructie politica, asa ca va rezista cel mult egal cu orice alta constructie politica, daca e bine facuta: in jur de 1.000 - 1.200 de ani e varsta atinsa pana in prezent de diverse state si imperii, fie ele actuale sau disparute. Daca e prost facuta, se poate prabusi mult mai devreme, dar Uniunea Europeana e destul de bine facuta incat sa nu se prabuseasca in timpul vietii noastre :tease:

Unii romani au tendinta de a minimaliza existenta Uniunii in sine, pentru ca a intrat in viata lor relativ recent. Dar regulile de baza ale Uniunii sunt mult mai vechi, iar cele mai bune exemple sunt Norvegia si Elvetia: nu fac parte din Uniune, dar de fapt aplica aceleasi reguli. Si asta de zeci de ani, nu ca Romania, care a aderat de 5 ani si tot nu respecta regulile.

Aceasta postare a fost editata de harald: 10 February 2012 - 01:57 PM

0

#33 Utilizator offline   Stressmanforeverr 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 11 February 2012 - 09:30 PM

Vezi postareaharald, la 10 February 2012 - 01:56 PM, a spus:

Hai sa nu exageram :P foarte probabil nici macar specia umana in ansamblu nu va rezista cat va rezista Terra.

Uniunea Europeana e o constructie politica, asa ca va rezista cel mult egal cu orice alta constructie politica, daca e bine facuta: in jur de 1.000 - 1.200 de ani e varsta atinsa pana in prezent de diverse state si imperii, fie ele actuale sau disparute. Daca e prost facuta, se poate prabusi mult mai devreme, dar Uniunea Europeana e destul de bine facuta incat sa nu se prabuseasca in timpul vietii noastre :tease:

Unii romani au tendinta de a minimaliza existenta Uniunii in sine, pentru ca a intrat in viata lor relativ recent. Dar regulile de baza ale Uniunii sunt mult mai vechi, iar cele mai bune exemple sunt Norvegia si Elvetia: nu fac parte din Uniune, dar de fapt aplica aceleasi reguli. Si asta de zeci de ani, nu ca Romania, care a aderat de 5 ani si tot nu respecta regulile.

Nu prea cred eu sa reziste UE 1000 de ani ,......hai sa zicem dublul URSS-ului, deci in jur de 120 de ani , asta e varianta optimista ,caci daca pica GRECIA, si urmeaza IRLANDA,ITALIA, PORTUGALIA,,.......se reduce drastic perioada .....
0

#34 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 February 2012 - 12:39 AM

Vezi postareaStressmanforeverr, la 11 February 2012 - 09:30 PM, a spus:

daca pica GRECIA

"daca" asta e mare porc de caine, spunea cineva pe vremuri :P

Nu pica nici o Grecie, Germania stie deja ca va plati toata factura, whatever it takes. Acum incearca doar sa obtina conditii cat mai avantajoase, de aceea tot preseaza Grecia :P

Nu prea cred eu sa reziste UE 1000 de ani

Tu nu prea crezi, dar obiectiv vorbind, UE nu da semne de decadenta. Dimpotriva, da semne de evolutie, iar peste vreo 30 de ani ar putea incepe sa integreze si tarile mai rezonabile din nordul Africii, la fel ca pe vremea Imperiului Roman. Va deveni probabil Uniunea Mediteraneana, dar va evolua, nu se va scinda. Germania si Franta au nevoie de aceasta extindere, asa ca ea se va produce.

hai sa zicem dublul URSS-ului,

Nu incape comparatie, URSS-ul a fost creat si impus prin forta militara, la fel ca si Yugoslavia, de altfel (un URSS in miniatura). Uniunea Europeana se bazeaza pe aspecte mult mai "soft" decat forta militara. Olanda sau Danemarca nu incearca sa se elibereze de sub dominatie germana si nici Ungaria de sub dominatie austriaca. Asta a distrus URSS-ul si Yugoslavia, iar asa ceva nu exista in Uniunea Europeana.

Rolul conducator al rusilor (ca etnie) in URSS sau rolul conducator al natiunii sarbe (in fosta Yugoslavie) nu au echivalent in actuala UE. Tu, ca roman, nu te poti simti oprimat de un comisar bulgar si nici cetateanul bulgar nu se simte oprimat de comisarul roman Dacian Ciolos, de exemplu.

Aceasta postare a fost editata de harald: 12 February 2012 - 12:45 AM

1

#35 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 12 February 2012 - 12:57 AM

Vezi postareaStressmanforeverr, la 07 February 2012 - 02:03 AM, a spus:

:stars: Amice ... Hai sa nu vorbim prostii , daca pe vremea impuscatului daca erai olimpic si f bun puteai prinde ceva pe afara , acum nu ai nici cea mai mica snsa decat daca ai BANI !

Si tu ce soarta ti-ai ales??? comfortul romanesc traditional de unde-mi propovaduiesti durerea poporului si a natiei saracite sa-mi fie mila de tine si altii ca n-au din ce sa se educe in State ca eu vorbesc prostii. Amice eu am terminat liceul in 1972 si in '76 eram deja inafara granitei romanesti fara 1 ban in buzunar ca mi-au confiscat si batistele
voiau sa ma impuste, etc., paraseam cu acte in mana locul si tu-mi spui mie de sansele de a te realiza acolo sau in alta parte??? mie-mi povestesti de bani :yahoo: afara ...
Mda, nu toti s-au nascut cu acel vino-ncoa si se pot descurca si pe suprafata ghetarului.
0

#36 Utilizator offline   Stressmanforeverr 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 12 February 2012 - 03:12 AM

Vezi postareaharald, la 12 February 2012 - 12:39 AM, a spus:

"daca" asta e mare porc de caine, spunea cineva pe vremuri :P

Nu pica nici o Grecie, Germania stie deja ca va plati toata factura, whatever it takes. Acum incearca doar sa obtina conditii cat mai avantajoase, de aceea tot preseaza Grecia :P

Tu nu prea crezi, dar obiectiv vorbind, UE nu da semne de decadenta. Dimpotriva, da semne de evolutie, iar peste vreo 30 de ani ar putea incepe sa integreze si tarile mai rezonabile din nordul Africii, la fel ca pe vremea Imperiului Roman. Va deveni probabil Uniunea Mediteraneana, dar va evolua, nu se va scinda. Germania si Franta au nevoie de aceasta extindere, asa ca ea se va produce.

Nu incape comparatie, URSS-ul a fost creat si impus prin forta militara, la fel ca si Yugoslavia, de altfel (un URSS in miniatura). Uniunea Europeana se bazeaza pe aspecte mult mai "soft" decat forta militara. Olanda sau Danemarca nu incearca sa se elibereze de sub dominatie germana si nici Ungaria de sub dominatie austriaca. Asta a distrus URSS-ul si Yugoslavia, iar asa ceva nu exista in Uniunea Europeana.

Rolul conducator al rusilor (ca etnie) in URSS sau rolul conducator al natiunii sarbe (in fosta Yugoslavie) nu au echivalent in actuala UE. Tu, ca roman, nu te poti simti oprimat de un comisar bulgar si nici cetateanul bulgar nu se simte oprimat de comisarul roman Dacian Ciolos, de exemplu.

Vad ca esti foarte sigur si foarte incantat de UE, nu sunt expert in geopolitica , ca multi altii de pe aici , :o: , doar imi dau si eu cu parerea , stii cum e la fotbal - toti suntem antrenori , pot spune doar ca am tot incercat sa pun mana pe cartea lui Bukovski, - UE, o alta URSS - si nu am reusit .
In privinta faptului ca UE, nu e creata prin forta , nu cred ca razboaiele se mai duc cu armele la aceasta ora , totul este economic, Romania a pierdut razboiul asta ,acum totul depinde de MI5,MOSAD,CIA,SRI, etc,........deci de cat de bine sunt puse la punct si performante sunt aceste organizatii,
.
Iar UE, este in mana celor ce detin tiparnita de euroi,cine sunt aceia ??? Pot doar sa banuiesc ! Poate o sa traim si o sa vedem........mi se pare obiectiv si articolul de mai jos ,,,...

http://www.ziaristio...ristian-negrea/

Vezi postareaThe Unknown, la 12 February 2012 - 12:57 AM, a spus:

Si tu ce soarta ti-ai ales??? comfortul romanesc traditional de unde-mi propovaduiesti durerea poporului si a natiei saracite sa-mi fie mila de tine si altii ca n-au din ce sa se educe in State ca eu vorbesc prostii. Amice eu am terminat liceul in 1972 si in '76 eram deja inafara granitei romanesti fara 1 ban in buzunar ca mi-au confiscat si batistele
voiau sa ma impuste, etc., paraseam cu acte in mana locul si tu-mi spui mie de sansele de a te realiza acolo sau in alta parte??? mie-mi povestesti de bani :yahoo: afara ...
Mda, nu toti s-au nascut cu acel vino-ncoa si se pot descurca si pe suprafata ghetarului.

Alooo, nu incurca lucrurile, spuneam strict de a prinde un loc in invatamantul de afara !
Nu imi pune vorbe ce nu le-am scris !!! Nu era nici un moment vorba de a te realiza afara sau in tara !!! :cheer:
Si nu propovaduiesc eu durerea poporului , nu te hazarda !
0

#37 Utilizator offline   nu vreau 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-September 11

Scris 12 February 2012 - 09:31 AM

Politica este un domeniu la care nu ma pricep deloc. Nu am opinii si sincer nici nu ma intereseaza sa am. Din pura curiozitate l-am ascultat pe acest Vladimir Bukovski pe YouTube. In continuare nu am opinii. Citesc insa cu un oarecare interes ce scrieti pe topicul asta.

Daca doriti, Link
0

#38 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 February 2012 - 12:12 PM

Vezi postareanu vreau, la 12 February 2012 - 09:31 AM, a spus:

Din pura curiozitate l-am ascultat pe acest Vladimir Bukovski pe YouTube.

Daca nu poti sesiza mistificarile din asertiunile lui Bukowski, o sa trebuiasca sa-i dau dreptate lui Undying: dupa 40 de ani nu mai esti capabil sa deosebesti adevarul de minciuna :D . De ce nu faci singur o paralela intre libertatea de circulatie din URSS, unde le trebuia pasaport unional si ca sa mearga dintr-o republica in alta si libertatea de circulatie din UE si spatiul Schengen? De ce nu faci singur o paralela intre controlul asupra economiei din fosta URSS, cu statul ca unic patron acceptat legal si liberalizarea economica din UE, cu serviciile de posta, telecomunicatii si televiziune aflate in competitie si in proprietate privata?

UE nu are nevoie de o democratie de fatada, are una reala. Comisarii europeni nu sunt alesi de prostime si nici nu trebuie sa fie. Chiar crezi ca asta ar fi o democratie reala, sa te duci la vot ca sa-ti alegi ministrul de finante care-ti place? :stars: Ar fi o anarhie totala si poti sa ghicesti singur ce masuri ar lua un ministru de finante ales prin vot direct de catre prostime.

Vezi postareaStressmanforeverr, la 12 February 2012 - 03:12 AM, a spus:

Iar UE, este in mana celor ce detin tiparnita de euroi

Eu as zice sa te trezesti :D . "Tiparnita de euroi" e folosita in cel mai responsabil mod cu putinta. Cand o sa coste 10 euro o paine, atunci ai sa ai dreptate sa dai vina pe "tiparnita de euroi". Dar nici macar nepotii tai n-or sa ajunga sa plateasca 10 euro pentru o paine.

Aceasta postare a fost editata de harald: 12 February 2012 - 12:15 PM

0

#39 Utilizator offline   nu vreau 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-September 11

Scris 12 February 2012 - 12:12 PM

Nu pricepi ca nu am opinii. Vrei cu rosu si cu bold? Am pus un link. Si in rest, citesc. Stai linistit, tu esti cel mai minunat in continuare, nu iti ia nimeni coroana de pe cap! :hi:
0

#40 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 February 2012 - 12:20 PM

Vezi postareanu vreau, la 12 February 2012 - 12:12 PM, a spus:

Nu pricepi ca nu am opinii.

Daca nu ai opinii, pune si link-uri despre modul cum functioneaza in realitate mecanismele de decizie in Uniunea Europeana. E plina lumea de manipulatori de doi lei care "nu au opinii", dar iti prezinta doar opiniile critice nefondate ale altora, care AU opinii, gen Bukowski.

Aceasta postare a fost editata de harald: 12 February 2012 - 12:21 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »