sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

problema fizica Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   FUSCUS 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-September 08

Scris 14 October 2011 - 10:06 AM

Omul vrea sa tineti cont de forta de frecare. Deci nu pot fi neglijate (cel putin) geometria glontului si a ghinturilor.
0

#22 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 05-July 07

Scris 14 October 2011 - 10:30 AM

Daca nu a dat destule date poate el sa vrea sa tii cont si de pozitia fata de centrul galaxiei, sau de principiul incertitudinii :lol: Trebuia sa fi dat o lege ceva, care sa exprime depedenta intre viteza glontului si forta de frecare, sau intre forta si geometrie (aici poti aplica legea lui Stokes, pentru forta de frecare in regim turbulent, dar si asta e pentru modele ideale). Si oricum, aia era doar o problema de fizica de manual, teoretica. Nu cred ca planuia sa-l asasineze pe presedinte de la 100 de kilometri si nu stia parametrii necesari :lol:
Problema ori era un truc, cum spunea si Marinel ( si intind sa cred) ori pur si simplu e incompleta sau formulata gresit.

Aceasta postare a fost editata de Typhon: 14 October 2011 - 10:32 AM

0

#23 Utilizator offline   FUSCUS 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-September 08

Scris 14 October 2011 - 10:51 AM

Lasa centrul galaxiei, pentru calculul fortei de frecare este necesara geometria ghinturilor, clar, intrucat glontul are o miscare in jurul axei. Daca omul a vrut doar sa fie o problema de liceu (adica sa nu tina cont de existenta ghinturilor), atunci trebuia sa dea macar geometria glontului ca sa putem calcula frecarea (in cazul in care se trage oblic sau vertical, ca daca se trage pe orizontala raspunsul este "zero").
Formularea simpla a problemei: Un corp este aruncat pe orizontala cu viteza V de la inaltimea H. De la ce distanta incepe corpul sa cada? R:0.
0

#24 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 21 October 2011 - 08:40 AM

Vezi postareaFUSCUS, la 14 October 2011 - 10:51 AM, a spus:

Formularea simpla a problemei: Un corp este aruncat pe orizontala cu viteza V de la inaltimea H. De la ce distanta incepe corpul sa cada? R:0.

Formularea asta e prea simpla, si nu se potriveste unei probleme de fizica distractivă. De obicei se pun date care nu contează, doar pentru ca să-l "ducă" pe cititor, şi apoi să-şi tragă o binemeritată palmă peste frunte, cānd descoperă ce simplă era. Un singur lucru mă frămāntā: Oare de ce Florian Lungu prefera trenul de noapte? Imagine amplasata
1

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Studiul aselenizarii tahionic  59 23.296