"Devin paranoici, schizofrenici, incep sa auda voci, sa aibe viziuni, sa spuna ca sunt Noe dar si-au pierdut arca."
Hypatia spune de o persoana care simula ca e retardata, probabil ca sa ia amaratul ala de ajutor social pentru persoane handicapate. Am auzit cazuri. Din cauza saraciei.
Persoanele psihopate care pretind ca sunt nebuni (aud voci, personalitate multipla, etc) sunt de regula criminalii care nu mai au ce pierde facand asta (adica se tem de condamnare la moarte, avantaje nu mai pot lua de pe naivi) asa ca simuleaza nebunia pentru ca stiu ca astfel evita condamnarea la moarte.
Totusi, in rest nu am prea auzit de psihopati care sa simuleze nebunia. De ce ar face-o? Ce ar avea de castigat? Cata vreme ei au avantaje jucandu-se liber in jocul vietii, simularea nebuniei ar duce la pierderea acestor avantaje.
Te referi la niste cazuri concrete? Daca da, spune-le!
Aseneth, la 12 August 2011 - 08:47 PM, a spus:
Tulburare factica? Cam ca in cazul mamei lui Eminem ( Marshall Mathers) care il indopa cu medicamente cand era copil si se folosea de orice reactie a lui pentru a-l convinge ca e bolnav , totul numai pentru a incasa ajutorul social? Sau e vorba de altceva?
Nu, asta e sindromul Munchausen. Mama se foloseste de "boala" copilului ca sa capete atentie.
Tulb factica e atunci cand omul inventeaza simptome pentru a fi tratat ca un bolnav el insusi.
Aceasta postare a fost editata de downtempo: 12 August 2011 - 08:53 PM