sau Inregistrare

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De ce se trateaza medical crestinii? Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 13 August 2011 - 09:20 AM

Vezi postareaAnna Condor, la 12 August 2011 - 10:51 PM, a spus:

Cred însă că a depinde de anumite aparate,care să te ţină în viaţă, este oarecum, o luptă a omului de a trăi, împotriva voinţei divine.

Totuşi, au existat cazuri când voinţa divină a înfăptuit miracole şi vieţi au fost salvate. Dar, au fost miracole ale voinţei divine sau miracole ale ştiinţei medicale? Ori a fost miracolul pe care îl reprezintă corpul uman şi capacitatea sa de refacere? Mai mult, cum ai concluzionat că lupta omului de a se bucura de viaţă este contrară vrerii Domnului? Dacă Acesta îl doreşte pe om lângă El, nu poate totuşi să mai aştepte până îşi trăieşte şi el viaţa?

Scuză-mă dacă te-am asaltat cu întrebări, însă încerc să înţeleg mecanismul acesta universal de gândire ce are la bază un soi de alcoolism scripturistic primitiv.

@Vemans
Vezi cartea lui Isus Sirah capitolul 38.

Vezi postareaAbc2009ro, la 12 August 2011 - 05:40 PM, a spus:

O intrebare similara ar fi: De ce plang credinciosii cand cineva drag moare ? Ar trebui sa se bucure ca a ajuns intr-un loc mai bun.

De fapt, "sfinţii" părinţi ai Bisericii, în scrierile lor, chiar îi îndeamnă pe credincioşi să nu deplângă moartea unui apropiat, ci să se veselească pentru sufletul lui şi să se roage pentru ca întâlnirea sa cu Domnul să fie de bun augur.

Vezi postareaFinnian, la 12 August 2011 - 05:43 PM, a spus:

Pentru propria lor singuratate si pentru faptul ca nu il vor mai vedea destul de multa vreme.

Şi, aş mai adăuga eu, pentru că cei mai mulţi dintre creştini sunt doar nişte farisei lipsiţi de cel mai mic sâmbure de credinţă.

Aceasta postare a fost editata de Tom Bishop: 13 August 2011 - 09:18 AM

1

#22 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 13 August 2011 - 12:54 PM

Vezi postareahans, la 12 August 2011 - 05:24 PM, a spus:

Jo, daca viata e "de apoi", inseamna ca nu e "de acum", nu-i asa? Asa ca, eu cred ca credinciosii crestini[unii ce-i drept, nu toti; ca unii o iau inainte :lol: ] asteapta viata care "va sa vina" cum zic si ortodocsii. :D

Pai e "de apoi" adica de dupa moarte......
Si....ce face sufletul pana la inviere?Sau....nu face nimic pentru ca nu exista?
Asadar mergem spre ideea ca in lipsa unui corp carnal care sa il imbrace.....there is no life for a spirit? :cry:
1

#23 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 13 August 2011 - 02:05 PM

Vezi postareaVEMANS, la 12 August 2011 - 01:43 PM, a spus:

Orice credincios crestin lupta impotriva bolilor de care sufera prin tratamente medicamentoase , operatii , etc. In mod logic ei n-ar trebui sa se impotriveasca sortii , ba dimpotriva , ar trebui sa fie mai mult decit multumiti de faptul ca ar putea ajunge mai repede in Imparatia Cerurilor.

Moartea nu e o binecuvântare a lui Dumnezeu, ci un blestem cauzat de călcarea poruncii lui de către primii oameni. Deci, natural nu e să ne dorim un blestem (moartea), ci o binecuvântare (viaţa).

Faptul că omul, în mod logic şi natural, nu-şi doreşte moartea (blestemul), ci viaţa (binecuvântarea), a fost arătat şi de Isus în rugăciunea din grădina Gheţimani, în noaptea în care a fost dus la judecată. El a zis atunci aşa: "depărtează de la mine paharul acesta...dar nu cum doresc eu să fie, ci cum doreşti tu Tată !" Prin îndepăratea paharului, dorea depărtarea crucificării. Asta arată că spiritul omului caută binecuvântarea (viaţa), nu blestemul (moartea).
2

#24 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 13 August 2011 - 11:11 PM

Vezi postareaTom Bishop, la 13 August 2011 - 09:20 AM, a spus:

Totuşi, au existat cazuri când voinţa divină a înfăptuit miracole şi vieţi au fost salvate. Dar, au fost miracole ale voinţei divine sau miracole ale ştiinţei medicale? Ori a fost miracolul pe care îl reprezintă corpul uman şi capacitatea sa de refacere?

Corpul uman nu poate să se refacă de la sine, ci capacitatea asta este pusă tot de Dumnezeu, de la început, când a conceput fiinţa umană.
Şi ştiinţa nu ar fi avansat daca Dumnezeu nu dădea înţelepciune omului să o înţeleagă.
Asta e părerea mea cu privire la ştiinţă. Nu este nevoie să fii de acord cu mine, dar m-ai întrebat.:)

Citeaza

Mai mult, cum ai concluzionat că lupta omului de a se bucura de viaţă este contrară vrerii Domnului? Dacă Acesta îl doreşte pe om lângă El, nu poate totuşi să mai aştepte până îşi trăieşte şi el viaţa?

Dacă ai fi citit cu atenţie ai fi văzut că m-am referit la o anumită categorie de oameni. Aceia care stau ataşaţi de nişte cabluri care le ţin trupul în viaţă. Şi în special când nu este activitate cerebrală(oamenii de ştiinţă consideră că creierul uman fără activitate este un creier mort şi acest "fenomen" este ireversibil).Iar în aceste cazuri, chiar se deconectează cablurile pentru că nu se mai aşteaptă nici o revenire.
Eu personal nu mi-aş dori o viaţă dependentă de aparate...Nici nu mori, nici nu trăieşti. Prefer să se folosească cineva de organele sănătoase şi eu să merg la Tata. :crazy:

Citeaza

Scuză-mă dacă te-am asaltat cu întrebări, însă încerc să înţeleg mecanismul acesta universal de gândire ce are la bază un soi de alcoolism scripturistic primitiv.

Alcoolism scripturistic primitiv. Mişto expresie. :good:
Dacă aşa crezi tu că se numeşte credinţa în Dumnezeu, e ok. Mă consider vinovată :doh:
Eu consider totuşi că e mai greu să nu crezi în nimic decât să crezi în ceva. Aşa că din partea mea, deşi nu sunt de acord cu modul lor de gândire, admir curajul acelora care aleg să creadă că sunt singuri în Univers, fără Stăpân şi fără Creator.

Aceasta postare a fost editata de Anna Condor: 13 August 2011 - 11:13 PM

0

#25 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 16 August 2011 - 09:44 AM

Moartea este pedeapsa(nu blestem cum spunea lupini) de la Dumnezeu pentru incalcarea interdictiei de a manca din pomul cunoasteri.Pe cale de consecinta ceea ce aduce moarte ( boli , accidente, crime , etc) vine tot de la Dumnezeu. Exemplul cu Iov dat de hans este nereprezentativ atita timp cit Dumnezeu ii pusese Satanei interdictia de a nu se atinge de viata lui .Insusi Biblia recunoaste ca boala este de la divinitate : "Iar după toate acestea l-a lovit Domnul la măruntaiele lui şi cu o boală fără vindecare."(e vorba de Ioran in cartea a doua a cronicilor).
"Eu sunt Domnul Dumnezeul tău Care te vindecă" se spune in Iesirea.Daca boala este de la Dumnezeu si tot el te vindeca de ce sa apelezi la doctori si la medicamente ? Doar ca sa-ti prelungesti viata in aceasta lume lasata pe mana Satanei? E vointa Lui sa te imbolnavesti asteapta si roga-te sa te vindece tot El. Nu conteaza cauzele fizice ale imbolnavirilor invocate de Finian , daca esti in "oastea Lui" ar trebui ca El sa te fereasca de rele iar tu sa te bizui doar pe credinta.
Si Isus cand vindeca femeia ce se atinsese de El afirma : "Fiică, credinţa ta te-a mântuit, mergi în pace şi fii sănătoasă de boala ta!" .E normal ca Mantuitorul sa vindece doar era Fiul divinitatii , prin El tot Dumnezeu se manifesta. E aproximativ normal ca si Apostolii "sa faca minuni de vindecare" altfel cine i-ar mai fii crezut ca sunt atinsi de Duhul Sfant si ca aduc "Vestea Buna" :crazy: ...
Am fost sfatuit sa citesc Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirach (Ecclesiasticul).Am facut-o mai de mult si am recitit-o acum . Este o carte apocrifa inclusa in Biblie dar care nu este inclusa in Tanach , adevaratul Vechi Testament.Intradevar acolo se afirma:"Cinsteşte pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, că şi pe el l-a făcut Domnul." Dar cu citeva versete mai incolo gasim :Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci te roagă Domnului şi El te va tămădui. Talmes-balmesul clasic din Biblie...
Consider ca stricto senso tratamentul medical se impotriveste vointei Creatorului sau macar incalca spiritul Bibliei. Sa nu se inteleaga de aici ca ii condamn pe credinciosii crestini care se trateaza medical , ca indemn la sinucidere sau ca socotesc refuzul Martorilor de a face transfuzii ca "o graba" spre intilnirea cu divinitatea .
Dupa cum spunea cineva instinctul de supravietuire ne guverneaza pe toti ;credinciosii spun ca el este de la Creator , eu ca ateu cred ca este rezultatul evolutiei.
Singurii care sunt , dupa mine, credinciosi adevarati sunt pusticii (nu calugarii!). Ei se lasa intradevar doar in grija Dumnezeului lor.

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 16 August 2011 - 09:45 AM

1

#26 Utilizator offline   humea 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-December 10

Scris 16 August 2011 - 02:27 PM

Vezi postareaVEMANS, la 16 August 2011 - 09:44 AM, a spus:

Moartea este pedeapsa(nu blestem cum spunea lupini) de la Dumnezeu pentru incalcarea interdictiei de a manca din pomul cunoasteri.
...

Spui ca esti ateu, dar totusi de ghidezi dupa anumite etaloane din carti. Scuze, poate am inteles eu gresit.

Mai spui ca moartea e pedeapsa. Din ce perspectiva?
Eu cred ca moartea spirituala e adevarata pedeapsa.

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 23 November 2011 - 08:46 PM
Motiv editare: editat citat

0

#27 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 17 August 2011 - 12:26 PM

Vezi postareahumea, la 16 August 2011 - 02:27 PM, a spus:

Spui ca esti ateu, dar totusi de ghidezi dupa anumite etaloane din carti. Scuze, poate am inteles eu gresit.

Mai spui ca moartea e pedeapsa. Din ce perspectiva?
Eu cred ca moartea spirituala e adevarata pedeapsa.

1.Orice ateu care se respecta trebuie sa cunoasca Biblia . Nu ma ghidez dupa "etaloanele" ei , arat doar ca ea , Biblia, este un melanj de versete contradictorii.
2.Din perspectiva biblica . Din perspectiva mea este un final firesc .
3.Asa cum exista o singura nastere asa exista o singura moarte . Aparem si disparem ; restul este spaima unei fiinte care gandeste ca dupa moarte nu mai ramane nimic din ea.
0

#28 Utilizator offline   humea 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 17 August 2011 - 02:16 PM

Vezi postareaVEMANS, la 17 August 2011 - 12:26 PM, a spus:

Asa cum exista o singura nastere asa exista o singura moarte . Aparem si disparem ; restul este spaima unei fiinte care gandeste ca dupa moarte nu mai ramane nimic din ea.

Eu cred ca dupa moartea fizica ramane trupul spiritual, energetic. De exemplu, un om fara o mâna simte acea mâna energetic si, chiar reuseste sa atinga obiecte.
0

#29 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 17 August 2011 - 02:29 PM

Vezi postareahumea, la 17 August 2011 - 02:16 PM, a spus:

Eu cred ca dupa moartea fizica ramane trupul spiritual, energetic.

Eu am o altă concepţie: energia face parte din lumea materiei, prin urmare, spiritul nu poate fi energie, adică materie. În schimb, poate fi informaţie, pentru că aceasta e o abstracţie imaterială, care totuşi există. Tot ce e viu e informaţie. De fapt, tot Cosmosul e o informaţie pe care conştiinţa omului o percepe şi o interpretează ca fiind ceva palpabil. La fel cum omul scrie pe tastatură nişte litere, cifre şi semne de punctuaţie, care de fapt sunt nişte microcurenţi care circulă prin tranzistorii procesorului, procesor care îi interpretează ca fiind...forumul Roportal, Y!Messenger, Facebook, Google şi aşa mai departe.
0

#30 Utilizator offline   humea 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 17 August 2011 - 02:44 PM

Vezi postarealupini, la 17 August 2011 - 02:29 PM, a spus:

Eu am o altă concepţie: energia face parte din lumea materiei, prin urmare, spiritul nu poate fi energie, adică materie. În schimb, poate fi informaţie, pentru că aceasta e o asbtracţie imaterială, care totuşi există. Tot ce e viu e informaţie. De fapt, tot Cosmosul e o informaţie pe care conştiinţa omului o percepe şi o interpretează ca fiind ceva palpabil. La fel cum omul scrie pe tastatură nişte litere, cifre şi semne de punctuaţie, care de fapt sunt nişte microcurenţi care circulă prin tranzistorii procesorului, procesor care îi interpretează ca fiind...forumul Roportal, Y!Messenger, Facebook, Google şi aşa mai departe.

I-am atribuit spiritului energie, pentru ca de multe ori dupa moartea fizica spiritul se materializeaza in energie. Fantomele pot atinge obiecte. Asa cred.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Noile buletine Antihrist 666 maria 2009  69 8.789
Hot Topic (New) Botezul la fetite si baieti
baiatul si fata,egali sau nu?
ingerash_vesel  153 17.727
Hot Topic (New) Atasamente Divortul din perspectiva biblica * * * - -
Teme combinate
zexelica  398 28.160
Hot Topic (New) Atasamente Religia in scoli, pro sau contra?
teme combinate
neuron  1.934 53.445
Hot Topic (New) Atasamente Comportament "model" de credincios * * * * - Andrei Vlinder  456 8.983