Moartea este pedeapsa(nu blestem cum spunea lupini) de la Dumnezeu pentru incalcarea interdictiei de a manca din pomul cunoasteri.Pe cale de consecinta ceea ce aduce moarte ( boli , accidente, crime , etc) vine tot de la Dumnezeu. Exemplul cu Iov dat de hans este nereprezentativ atita timp cit Dumnezeu ii pusese Satanei interdictia de a nu se atinge de viata lui .Insusi Biblia recunoaste ca boala este de la divinitate : "Iar după toate acestea l-a lovit Domnul la măruntaiele lui şi cu o boală fără vindecare."(e vorba de Ioran in cartea a doua a cronicilor).
"Eu sunt Domnul Dumnezeul tău Care te vindecă" se spune in Iesirea.Daca boala este de la Dumnezeu si tot el te vindeca de ce sa apelezi la doctori si la medicamente ? Doar ca sa-ti prelungesti viata in aceasta lume lasata pe mana Satanei? E vointa Lui sa te imbolnavesti asteapta si roga-te sa te vindece tot El. Nu conteaza cauzele fizice ale imbolnavirilor invocate de Finian , daca esti in "oastea Lui" ar trebui ca El sa te fereasca de rele iar tu sa te bizui doar pe credinta.
Si Isus cand vindeca femeia ce se atinsese de El afirma : "Fiică,
credinţa ta te-a mântuit, mergi în pace şi fii sănătoasă de boala ta!" .E normal ca Mantuitorul sa vindece doar era Fiul divinitatii , prin El tot Dumnezeu se manifesta. E aproximativ normal ca si Apostolii "sa faca minuni de vindecare" altfel cine i-ar mai fii crezut ca sunt atinsi de Duhul Sfant si ca aduc "Vestea Buna"

...
Am fost sfatuit sa citesc Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirach (Ecclesiasticul).Am facut-o mai de mult si am recitit-o acum . Este o carte apocrifa inclusa in Biblie dar care nu este inclusa in Tanach , adevaratul Vechi Testament.Intradevar acolo se afirma:"Cinsteşte pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, că şi pe el l-a făcut Domnul." Dar cu citeva versete mai incolo gasim :Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci
te roagă Domnului şi El te va tămădui. Talmes-balmesul clasic din Biblie...
Consider ca
stricto senso tratamentul medical se impotriveste vointei Creatorului sau macar incalca spiritul Bibliei. Sa nu se inteleaga de aici ca ii condamn pe credinciosii crestini care se trateaza medical , ca indemn la sinucidere sau ca socotesc refuzul Martorilor de a face transfuzii ca "o graba" spre intilnirea cu divinitatea .
Dupa cum spunea cineva instinctul de supravietuire ne guverneaza pe toti ;credinciosii spun ca el este de la Creator , eu ca ateu cred ca este rezultatul evolutiei.
Singurii care sunt , dupa mine, credinciosi adevarati sunt pusticii (nu calugarii!). Ei se lasa intradevar doar in grija Dumnezeului lor.
Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 16 August 2011 - 09:45 AM