sau Inregistrare

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De ce se trateaza medical crestinii? Evaluare topic: * * * * *

#11 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 12 August 2011 - 05:04 PM

Vezi postareaVEMANS, la 12 August 2011 - 02:57 PM, a spus:

E cam tot ce mi-a mai ramas :crazy:

Esti prea smerit! Ca un crestin practicant tipic :lol:
Uite ce frumos ti-a explicat Hans ce si cum...........desi.....am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu viata de apoi care acum nu e .....si trebuie uploadata
0

#12 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 12 August 2011 - 05:24 PM

Vezi postareajoannahart, la 12 August 2011 - 05:04 PM, a spus:

desi.....am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu viata de apoi care acum nu e .....si trebuie uploadata

Jo, daca viata e "de apoi", inseamna ca nu e "de acum", nu-i asa? Asa ca, eu cred ca credinciosii crestini[unii ce-i drept, nu toti; ca unii o iau inainte :lol: ] asteapta viata care "va sa vina" cum zic si ortodocsii. :D

Vezi postareaVEMANS, la 12 August 2011 - 05:02 PM, a spus:

Boala este de la Dumnezeu sau nu?

Citeste Iov, si vezi de la cine e boala.
Daca tot Il bagi pe Dumnezeu in ecuatie, atunci El e acela care tine piciorul pe frana.Cand lasa frana, omul pateste ca Iov.

Esenta intrebarii mele initiale asta era : este lupta impotriva bolii o lupta impotriva vointei divine?

Depinde de modul in care lupti...

Aceasta postare a fost editata de hans: 12 August 2011 - 05:21 PM

0

#13 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 12 August 2011 - 05:32 PM

Pai de ce ar face asta? Ar mai invata omul ceva daca toate actiunile lui ar fi lipsite de consecinte? Unde ar mai fi liberul arbitru, in cunostinta de cauza?
Daca pun mana pe aragaz si ma frig, e vina mea. La fel si daca inot in apa foarte rece si fac bronsita. Cine m-a pus? De ce sa nu platesc pentru greseala pe care am facut-o si sa invat din asta pana sa apuc sa fac ceva cu posibile consecinte mult mai grave?

Am mai intalnit persoane care isi puneau intrebarea ''dar de ce nu vrea Dumnezeu sa rezolve tot, sa indrepte greselile tuturor, sa vindece pe toata lumea etc''? Nu inteleg cum se impaca asta cu ideea de libertate, de neprevazut, de a acumula experianta si intelepciune, daca de fiecare data cineva face curat in urma ta. Practic ar insemna ca omul e liber sa fie un iresponsabil, sa nu stie nimic despre nimic, ca orice face nu il poate afecta. La ce bun o asemenea viata?
0

#14 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 12 August 2011 - 05:40 PM

O intrebare similara ar fi: De ce plang credinciosii cand cineva drag moare ? Ar trebui sa se bucure ca a ajuns intr-un loc mai bun.
1

#15 Utilizator offline   Ruaraidh 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 09

Scris 12 August 2011 - 05:43 PM

Pentru propria lor singuratate si pentru faptul ca nu il vor mai vedea destul de multa vreme. Cand ai trait alaturi de cineva ani buni si esti obisnuit cu acea persoana ca si cu oxigenul, iti va lipsi extrem de mult. Este si mai rau daca acea moarte este la o varsta nefireasca (un om moare de tanar, un parinte isi ingroapa copilul samd).
1

#16 Utilizator offline   RTFM 

• Desert Rose
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-April 11

Scris 12 August 2011 - 05:49 PM

Vorbiti de Dumnezeu, de parca ar fi un fel de presedinte al Universului, care sta cu o telecomanda in mana si un laptop in brate, neavand alta treaba decat sa butoneze plictisit destinul unuia sau altuia.
Chiar asta sa fie impresia lumii despre Dumnezeu? :think:
In general se vorbeste de Dumnezeu ca despre o persoana fizica, sau chiar enitate sau cum mai vreti voi sa-L numiti.
Cine / ce / cum e Dumnezeu? In ce fel percepeti termenul de Dumnezeu?

Aceasta postare a fost editata de Rose`s: 12 August 2011 - 05:50 PM

1

#17 Utilizator offline   humea 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-December 10

Scris 12 August 2011 - 05:52 PM

Vezi postareaVEMANS, la 12 August 2011 - 01:43 PM, a spus:

Orice credincios crestin lupta impotriva bolilor de care sufera prin tratamente medicamentoase , operatii , etc. In mod logic ei n-ar trebui sa se impotriveasca sortii , ba dimpotriva , ar trebui sa fie mai mult decit multumiti de faptul ca ar putea ajunge mai repede in Imparatia Cerurilor.

Se mai spune ca viata e un dar de la Dumnezeu si ca merita traita tocmai pentru a avea sansa descoperirii adevarului absolut.

Biblia accepta medicii. Chiar si Iisus a tratat bolnavi.

Aceasta postare a fost editata de humea: 12 August 2011 - 05:54 PM

1

#18 Utilizator offline   unstoppable 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 17-May 11

Scris 12 August 2011 - 05:58 PM

Esenta intrebarii mele initiale asta era : este lupta impotriva bolii o lupta impotriva vointei divine?

ok, te intreb altceva:

medicii lupta impotriva Puterei Divine?

Vezi postareaAbc2009ro, la 12 August 2011 - 05:40 PM, a spus:

O intrebare similara ar fi: De ce plang credinciosii cand cineva drag moare ? Ar trebui sa se bucure ca a ajuns intr-un loc mai bun.

Aaa, asta-i alta treaba, nimeni nu-ti garanteaza unde ajungi. :D
2

#19 Utilizator offline   i0an 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-April 10

Scris 12 August 2011 - 08:23 PM

Orice credincios crestin lupta impotriva bolilor de care sufera prin tratamente medicamentoase , operatii , etc. In mod logic ei n-ar trebui sa se impotriveasca sortii , ba dimpotriva , ar trebui sa fie mai mult decit multumiti de faptul ca ar putea ajunge mai repede in Imparatia Cerurilor. Ca ii vor putea intalni mai repede pe Creator si pe Fiul acestuia , ca se vor putea bucura de toate binefacerile Raiului , ca vor beneficia de viata vesnica.
Si totusi in loc sa se bucure de "oportunitate" orice crestin lupta din toate puterile pentru a o amana .
Stiu de refuzul de a face transfuziide sange a Martorilor lui Iehova. Dar cred ca si in cazul lor lupta impotriva mortii se rezuma la atat.
Sa fie o aplicare a zicalei nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard ? Sau un indiciu indirect al dubiilor chiar si in cazul celor mai infocati credinciosi asupra existentei "vietii de apoi "?

Pe undeva cam asa e cum zici
Ceea ce insa cauti tu nu vei gasi decat la un procent infim din crestini, deoarece numai un inalt nivel spiritual (sau fanatismul, ceea ce e alta situatie) poate sa aduca omul in starea de credinta, in incredintarea de fapt, ca nu comite o gresala (pacat) prin neingrijirea de latura sa zis fizica (templu al duhului sfant).
0

#20 Utilizator offline   Anna Condor 

• Fiica Împaratului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-March 06

Scris 12 August 2011 - 10:51 PM

Orice credincios crestin lupta impotriva bolilor de care sufera prin tratamente medicamentoase , operatii , etc. In mod logic ei n-ar trebui sa se impotriveasca sortii , ba dimpotriva , ar trebui sa fie mai mult decit multumiti de faptul ca ar putea ajunge mai repede in Imparatia Cerurilor.

In Noul Testament îndemnul lui Dumnezeu pentru oameni este : cine este bolnav, sa cheme presbiterii bisericii sa îşi pună mâinile peste ei.
Deci Dumnezeu nu vrea ca omul să moară de la o angină pultacee. De aia sunt medici, medicamente. Ca să te foloseşti de ele.
Iar dacă Dumnezeu vrea să te ia la El, în felul ăsta, e o altă poveste.

Citeaza

Ca ii vor putea intalni mai repede pe Creator si pe Fiul acestuia , ca se vor putea bucura de toate binefacerile Raiului , ca vor beneficia de viata vesnica.

Cum? Prin sinucidere? :crazy:

Citeaza

Stiu de refuzul de a face transfuziide sange a Martorilor lui Iehova. Dar cred ca si in cazul lor lupta impotriva mortii se rezuma la atat.

Cred că nu cunişti motivaţia din spatele acestui refuz. Eu sunt sigură că nu e acela de a se întâlni mai repede cu "Creatorul". :doh:

Citeaza

Sa fie o aplicare a zicalei nu da vrabia din mana pe cioara de pe gard ? Sau un indiciu indirect al dubiilor chiar si in cazul celor mai infocati credinciosi asupra existentei "vietii de apoi "?

Nici una nici alta.
E pur şi simplu acelaşi lucru pe care îl face orice om pe pământ. Ăşi trăieşte viaţa pe pământ, atâtea zile câte i-au fost date.
În fond, o singură viaţă ai.Şi aia e scurtă. Iar dup-aia, ai o veşnicie de stat în prezenţa Creatorului. Ai tot timpul să ajungi acolo. :P

Boala este de la Dumnezeu sau nu?

DEpinde. Unele boli sunt din cauza păcatului. Altele sunt îngăduite ca să se arate slava Lui Dumnezeu.

Ind

Citeaza

iferent de actiunile omului Dumnezeu , daca ar vrea , fiind Atotputernic ar putea face ca indiferent de ce fac credinciosii sa nu se inbolnaveasca.

Şi să trăiască credincioşii binemersi, ca banu' în ladă, nu?

Citeaza

Nu.
Până la urmă, dacă Dumnezeu are în plan ca tu să mori de o boală, face în aşa fel încât treatamentul să nu dea rod. Dar datoria oricărui om, este să încerce să caute rezolvare pentru boala lui, întâi la Dumnezeu, apoi la oameni.

Cred însă că a depinde de anumite aparate,care să te ţină în viaţă, este oarecum, o luptă a omului de a trăi, împotriva voinţei divine. Cel puţin când vorbim de lipsa activităţii cerebrale, când omul nu îşi mai poate reveni la normal, să ţii în viaţă un trup, este o... cruzime.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) De ce vopsim ouale? Lirio  47 2.466
Hot Topic (New) De unde stim daca o revelatie este divina sau satanica HareKrishna  61 5.459
Hot Topic (New) Consiliul de la Niceea
Minunea de la Niceea din 325 en - topic combinat
Soimos  182 33.040
Hot Topic (New) Atasamente Care este scopul vietii?...
topic combinat
adynastase  151 12.404
Hot Topic (New) Atasamente Care a fost pacatul Evei?
Branham a spus ca a fost sexul.
ionatan  246 16.160