sau Inregistrare

• 172 Pagini +
  • « Prima
  • 170
  • 171
  • 172
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Sarcina - este sau nu este - Evaluare topic: - - - - -

#1711 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 13 January 2012 - 09:27 PM

Din cate stiu eu la testele de sarcina exista posibilitatea de rezutate numite fals-negativ, adica sa arate ca nu esti insarcinata dar totusi sa fii. Asta se intampla din cauza ca nivelul de hormon HCG care indica sarcina nu este destul de ridicat incat sa fie detectat de test. Dar de viceversa nu prea am auzit. Exista dar sunt foatre rare. De obicei cand un test da rezultat pozitiv, esti insarcinata.
Cazuri in care un test arata ca esti insarcinata, dar la scurt timp dupa aceea soseste mentruatia, sunt cazuri de sarcina chimica. Studiile arata ca 50% din sarcini sunt astfel de sarcini chimice care se sfarsesc in pierderea lor, adica in stadiul initial de pana la 8 saptamani. Precum femeile in general nu fac teste de sarcina lunare, nici nu-si dau seama ca de multe ori a existat sarcina care s-a sfarsit prin venirea mentruatiei.
Alta cauza responsabila de rezultat fals-pozitiv, sunt tratamentele de infertilitate (pastile sau/si injectii) a caror reactie chimica afecteaza hormonul HCG. Cele care iau astfel de tratamente trebuie sa astepte pana metabolismul lor le-a procesat si eliminat medicamentul, inainte de a face un test de sarcina.

Daca ai inceput sa sangerezi iar testul ti-a aratat ca esti insarcinata, inseamna ca ai avut sarcina chimica si ai pierdut-o. Exact la fel mi sa intamplat mie anul trecut.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 13 January 2012 - 09:38 PM

0

#1712 Utilizator offline   Black Passion 

• TROUBLE STARTER
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-April 10

Scris 13 January 2012 - 09:37 PM

Pot aparea sangerari in timpul sarcinii, doar fara dureri ca la menstruatie si nu atat de abundente.
0

#1713 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 13 January 2012 - 09:40 PM

Sau poate sa fie ceea ce zice Passion, dar de obicei alea sunt patari de culoare mai maronie, nu chiar sangerari. In orice caz, mai fa un test dupa ce termini sangerarea si vezi ce rezultat da sau cel mai bine mergi la o clinica si fa test sanguin.
0

#1714 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 14 January 2012 - 10:08 AM

Si eu am avut pete rosii-maronii dupa prima luna de sarcina si evident nu stiam ca sunt gravida si credeam ca e menstruatie, pana la urma a fost sarcina ... Eu cred ca cel mai probabil este sarcina. Dar cel mai sigur e un eco, niste analize de sange.
0

#1715 Utilizator offline   MariaIoanaIvan 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 14-January 12

Scris 14 January 2012 - 10:08 PM

Buna,sunt noua aici si nu stiu daca intrebarea mea e in locul potrivit .
Avand un ciclu regulat de 28 de zile , ultimul fiind in 9 decembrie , in perioada fertila sper ca am ramas insarcinata.Mi'a intarziat 9 zile.Acu vreo 3 zile am facut un test care a iesit negativ. Precizez ca anul trecut am fost ramas insarcinata si tot asa , la test s'a vazut destul de greu , dupa calculele mele , la 4-5 saptamani de sarcina.Din pacate , am pierdut la 9 saptamani.
Acum,inainte de a ne apuca de "proiect" am fost la doctor pt analize,ecografii,etc si mi s;a spus ca sunt "curata ", pot sa raman insarcinata fara probleme.
Simptome nu pot sa zic ca am...defapt urinez des, am cateodata acid ingrozitor la stomac...si , parca in 2 dimineti m'am trezit cu greturi .
Ma intreb daca se poate sa fiu insarcinata , iar testul sa nu'mi arate , sau sa'l fi facut prea devreme.Si , daca e asa , cand sa il repet ? Stau cam prost la capitolul rabdare :D
0

#1716 Utilizator offline   Naeema 

• Dionaea
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 January 2012 - 10:39 PM

Vezi postareaMariaIoanaIvan, la 14 January 2012 - 10:08 PM, a spus:

Buna,sunt noua aici si nu stiu daca intrebarea mea e in locul potrivit .
Avand un ciclu regulat de 28 de zile , ultimul fiind in 9 decembrie , in perioada fertila sper ca am ramas insarcinata.Mi'a intarziat 9 zile.Acu vreo 3 zile am facut un test care a iesit negativ. Precizez ca anul trecut am fost ramas insarcinata si tot asa , la test s'a vazut destul de greu , dupa calculele mele , la 4-5 saptamani de sarcina.Din pacate , am pierdut la 9 saptamani.
Acum,inainte de a ne apuca de "proiect" am fost la doctor pt analize,ecografii,etc si mi s;a spus ca sunt "curata ", pot sa raman insarcinata fara probleme.
Simptome nu pot sa zic ca am...defapt urinez des, am cateodata acid ingrozitor la stomac...si , parca in 2 dimineti m'am trezit cu greturi .
Ma intreb daca se poate sa fiu insarcinata , iar testul sa nu'mi arate , sau sa'l fi facut prea devreme.Si , daca e asa , cand sa il repet ? Stau cam prost la capitolul rabdare :D

Daca zici ca ciclul tau este regular de 28 de zile, ar fi trebuit ca mentruatia sa-ti vina luna asta pe 6 nu ? Perioada fertila din Decembrie 2011, ar fi fost intre 20 Decembrie si 25 Decembrie, conform calculelor bazate pe prima zi de ciclu din Decembrie si periada de timp dintre mentruatii (28 de zile). Deci presupunand ca ai fi ramas gravida din data de 20, asta insemna sa ai deja 26 de zile de sarcina. Daca ai fi ramas intre 20 si 25 Decembrie, ai avea minimum 21 de zile de sarcina, pana in prezent.

Ai facut testul corect ? Daca da, si totusi ti-a iesit negativ e posibil sa nu fii insarcinata si sa-ti intarzie mentruatia sau e posibil sa fii dar ca hormonul care indica sarcina sa nu fie inca secretat in cantitatea necesara incat sa fie detectat de test. De obicei cam prin perioada asta se poate incepe cu testele de sarcina pe baza de urina. Asteapta putin pana treci de 4 saptamani si mai fa unul. Daca si acela iese negativ si este facut corect, atunci ai mentruatie intarziata.
Mie mi-a lipsit total anul trecut toata luna lui Octombrie. La inceput ma gandeam si eu la fel, ca am ramas insarcinata si am facut un test care tot negativ a iesit dar ciclu tot nu mi-a venit decat in Noiembrie. Dar chestia e ca eu nu am avut absolut nici o simptoma de orice fel, pe tot parcursul lui Octombrie. Tu insa ai.

Chestia cu urinatul nu e neraparat indiciu de sarcina. Si inainte de mentruatie urinezi des, ai sanii umflati si senzitivi, etc.

0

#1717 Utilizator offline   Cristinick 

• Aistringas
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 21-April 08

Scris 24 January 2012 - 03:17 PM

Combinat sunt insarcinata sau nu? si Test de sarcina eronat? la tema existenta.
0

#1718 Utilizator offline   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 24 January 2012 - 05:40 PM

Hm posibil si nu sa fi graviduta. Fa un test de sange si o sa fii sigura.
0

#1719 Utilizator offline   AnaMariaPop 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 10-April 12

Scris 10 April 2012 - 02:49 PM

Buna!sunt noua pe acest forum si am si eu o problema urgenta la care ast o parere.Sapt trecuta am luat antibioticul augmentin pana pe data de 4 aprilie.In acelasi timp am fost si pe stop.vineri,6 apilie,am inceput o noua folie de diane 35 ,a 8a zi dupa menstruatie.Ieri,9 aprilie am avut contact neprotejat(adica nu am folosit alte masuri in afara de pastile deoarece am uitat complet ca am luat antibiotic sapt trecuta).As vrea sa stiu care este riscul de a ramane insarcinata...ast rasp urgent,va rog.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 172 Pagini +
  • « Prima
  • 170
  • 171
  • 172
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari