Probleme cu memoria?
Scris 07 September 2004 - 11:23 PM
- faceti asocieri intre nume si obiecte sau imagini;
- repetati numele dupa ce la-ati auzit si folositi-la in timpul conversatiei de cateva ori;
- nu faceti un lucru gandindu-va la altceva;
- incercati sa repetati actiunile intreprinse cu voce tare;
- incercati sa fiti organizati (de ex. sa puneti cheile in acelasi loc);
- folositi carnetele pentru a nota;
Voi cum faceti?
Scris 07 September 2004 - 11:42 PM
Tu zici ca nu retii numele... eu nici macar figurile nu le retin. Se intampla deseori sa merg undeva si sa ma salute pe drum vreo 5 persoane pe care sa nu le cunosc.
Iar la chefuri... cand iti sunt prezentati de la 5 oameni in sus clar nu mai tii minte cine si cum. Nu-i problema, putine persoane imi retin numele din prima oricum :dee
Scris 07 September 2004 - 11:53 PM
Citeaza
Mie mi se intampla sa vad o persoana care mi se para cunoscuta dar sa nu stiu de unde.
Mi sa-a intamplat o chestie super ciudata in Billa. M-am intalnit cu cineva care mi se parea cunoscut dar habar nu aveam de unde. El m-a recunoscut (imi stia si numele). Eu nu am stiut ce sa-la intreb, ce sa vorbesc cu el (chestii cat mai generale). Nici azi nu stiu cine a fost.
Scris 08 September 2004 - 02:20 AM
Mi sa-a intamplat de multe ori sa fac cunostinta cu cineva si dupa vreo 10 sec sa nu-i mai stiu numele.De obicei uit sa incui usa de la ap cand ies afara(noroc ca am vecini cu ochii-n 4 :dee ).
Si abia acauma v-a venit ideea cu retinutu`? chiar inainte cu 2 zile de examenul auto? offf :dee
Dat-mi idei cat mai rpd..plzzzzzzzzzz
apropo....cat costa o steluta de aia ? ca vreau si yo vreo 3. Ca vad ca voi aveti destule. :dee
Scris 08 September 2004 - 10:04 AM
Si eu uit numele si ma simt jenat sa-i intreb cum ii cheama de unde mastiu.
Scris 08 September 2004 - 03:10 PM
Scris 08 September 2004 - 04:58 PM
Citeaza
E mai nasol cand mergi pe strada si nu iti dai seama cum ai ajuns intr-un anume loc. Si daca te gandesti: intre timp ai traversat si strada de cateva ori.
Scris 08 September 2004 - 06:42 PM
Ma gandes la un anumit lucru dar in timpul ala ma urc in autobuz.
Scris 08 September 2004 - 06:58 PM
Parerea mea e ca fiecare avem un tip de memorie mai dezvoltat - vizuala, auditiva sau olfactiva. Fiecare ar trebui sa incerce sa si-o descopere si sa se bazeze in special pe cea pe care o are mai dezvoltata si sa incerce sa faca legatura intre oameni/obiecte si tipul personal de memorie: ex. poate lega o persoana de voce sau un anumit loc de un anumit miros...
Apoi mai este deosebirea intre memoria pe termen scurt si cea de durata - uneori iti va fi greu sa reproduci ceva imediat dupa ce ai citit, sau numele persoanei imediat dupa ce ai cunoscut-o, dar descoperind peste o perioada ca le stii
Oricum lecitina ajuta, dar intr-o anumita masura. Si se pare ca in cantitate mare se gaseste in semintele de dovleac, asa ca ...
Scris 08 September 2004 - 11:01 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Test: cati de F? | roportal | 33 | 12.001 |
|
petreceri cu tematica | ane | 5 | 9.819 |
|
Topul a 20 dintre cele mai incredibile coincidente | Marius-Doru | 7 | 3.434 |
|