sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Moralitatea Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Hasaetio 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 13-July 11

Scris 13 July 2011 - 12:37 AM

As dori sa aflu parerea mai multora despre moralitate si importanta ei. Am mai vazut pe acest forum un topic care abordeaza acest subiect, dar mi s-a parut ca nu abordeaza complet subiectul, prin urmare sper ca acest topic sa ne ajute pe toti sa intelegem ce este defapt moralitatea.

1. Ce credeti ca inseamna moralitatea?
2. Credeti ca moralitatea este doar filozofie sau ca este construita pe baza eticului care incearca sa regleze oscilatia noastra intre bine si rau?
3. Credeti ca urmarea principiilor morale este un lucru pozitiv sau negative?
4. Credeti ca urmarea principiilor morale ne-ar putea face niste persoane mai bune sau ca ne-ar limita libertatea la gandire?
5. Mai exista in ziua de azi moralitate sau a existat vre-odata?
0

#2 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 13 July 2011 - 01:34 AM

Moama, ce de intrebari. :crazy:

Moralitatea, este scara de valori a fiecaruia in raport cu ceilalti.
Drept urmare, fiecare persoana este morala si isi urmeaza instinctul de conservare.

In rest,privitor la celelalte intrebari, da si tu o definitie. :roll:
1

#3 Utilizator offline   Magic_White_Wolf 

• Boboc
  • Pip
  • Vezi blog
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 11-July 11

Scris 13 July 2011 - 02:28 AM

De cele mai multe ori... moralitatea e o "masca" a ipocriziei/ignorantei/prejudecatilor/etc. ...
Ptr. mine conteaza principiile mele... nu ceea ce cred altii ca ar fi moral/nu...
1

#4 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 13 July 2011 - 02:49 AM

Vezi postareaMagic_White_Wolf, la 13 July 2011 - 02:28 AM, a spus:

De cele mai multe ori... moralitatea e o "masca" a ipocriziei/ignorantei/prejudecatilor/etc. ...
Ptr. mine conteaza principiile mele... nu ceea ce cred altii ca ar fi moral/nu...

Pai valorile morale sunt universale si obiectictive.

Cand "moralitatea" devine strict subiectiva, se transforma intr-o "masca".
2

#5 Utilizator offline   Lirio 

• Let 'em go, my child...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-December 10

Scris 13 July 2011 - 09:30 AM

Vezi postareaHasaetio, la 13 July 2011 - 12:37 AM, a spus:

Una dintre calitatile care ne apropie de Dumnezeu.

Citeaza

2. Credeti ca moralitatea este doar filozofie sau ca este construita pe baza eticului care incearca sa regleze oscilatia noastra intre bine si rau?

A doua varianta.

Citeaza

Pozitiv, desigur. :yes:

Citeaza

4. Credeti ca urmarea principiilor morale ne-ar putea face niste persoane mai bune sau ca ne-ar limita libertatea la gandire?

Prima varianta.

Citeaza

A existat si inca exista. :jester:

Aceasta postare a fost editata de Ana 1996: 13 July 2011 - 09:30 AM

2

#6 Utilizator offline   unstoppable 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 17-May 11

Scris 13 July 2011 - 05:33 PM

...5. Mai exista in ziua de azi moralitate sau a existat vre-odata?

Tu ce zici?
Daca n-ar fi existat vreodata, ti-ai mai fi pus intrebarea? :crazy:
2

#7 Utilizator offline   sorin5 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-August 08

Scris 18 July 2011 - 04:50 PM

As dori sa aflu parerea mai multora despre moralitate si importanta ei. Am mai vazut pe acest forum un topic care abordeaza acest subiect, dar mi s-a parut ca nu abordeaza complet subiectul, prin urmare sper ca acest topic sa ne ajute pe toti sa intelegem ce este defapt moralitatea.

-Undeva,morala era asimilată binelui practic(spre deosebire de etică,care era bine teoretic)dar evoluţia lumii a făcut ca ea să fie trecută doar pe cīteva rīnduri ale unei cărţi ,care era bună şi frumoasă acum 2000 de ani
-Este o aplicare a eticii,fără ca prin asta să īţi piardă īnsuşirile proprii(are metodă,scop şi legi,proprii)
-Urmarea principiilor morale stabilite de cine? Morala ta nu e obligatoriu şi morala mea!
-Cum să vorbeşti de libertate de gīndire īntr'o morală?
-Posibil să fi existat,dar dacă vorbim despre morala de acum 2000 de ani,nici babele de la ţară nu ştiu despre ea
0

#8 Utilizator offline   humea 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-December 10

Scris 27 July 2011 - 08:31 PM

Moralitatea raportata la societate sau la persoana proprie?? Este dificil de definit acest concept. Dar, cum traim in comunitati, tindem sa ne creem o moralitate colectiva care, aparent, este cea "corecta". Este adevarat ca experientele, convingerile, trairile umanitatii au creat acest concept pentru a convietui intr-un mediu cat mai pasnic, mai echitabil. Dar, la fel de adevarat este si faptul ca prin aceasta ferestra oamenii sunt cel mai usor de influentat, de aceea e necesar sa fim foarte atenti atunci cand categorisim ca fiind moral sau imoral o fapta, un obiect etc.
Mai cred ca urmarea unor principii morale agreate de societate ne pot limita libertatea de gandire..
0

#9 Utilizator offline   i0an 

• .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-April 10

Scris 31 July 2011 - 05:52 AM

1 Moralitatea este o facatura umana.
2 Este in primul rand o tema filozofica dar si o posibila scara de valori, un indreptar de viata.
3 Depinde ce includ acele principii.
4 Daca si numai daca principiile morale se subordoneaza unei abordari "open mind" a celor ce le concep si aplica, principiile morale ne/ar putea face mai "buni", orice alta abordare, duce la oprimare, fanatism, ...
5 Exista desigur, intr/un larg spectru de interpretare.
Problema este unde hotaram ca este limita moralei, unde ne oprim?
Iata un exemplu al faptului ca morala este ceea ce hotaram noi ca e moral si are limita pe care trebuie sa ne/o impunem din motive cat se poate de obiective.
Morala marului
Cat e de moral sa rup un mar din pom?
La/m ucis?
Musc din mar si un Big Bang de substanta invadeaza cavitatea mea bucala datorita disteugerilor celulare, e oripilant, miliarde de fiinte celule sunt distruse in infernalul carnagiu.
Mai continui?
Ucid un miel....sau "Moartea caprioarei"
Iata deci ca principiile morale pot merge foarte foarte departe, atat de departe incat am putea sa ne impunem chiar autodistrugerea ca sa nu ucidem.
Principiile morale sunt doar o restrictionare, un "cod penal", depinde de cat de destepti sau tampiti suntem noi.
0

#10 Utilizator offline   Renaissance'91 

• Sarpe si Zombie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 05-July 07

Scris 05 August 2011 - 11:19 PM

Vezi postarealibertatea, la 31 July 2011 - 05:52 AM, a spus:

1 Moralitatea este o facatura umana.
2 Este in primul rand o tema filozofica dar si o posibila scara de valori, un indreptar de viata.
3 Depinde ce includ acele principii.
4 Daca si numai daca principiile morale se subordoneaza unei abordari "open mind" a celor ce le concep si aplica, principiile morale ne/ar putea face mai "buni", orice alta abordare, duce la oprimare, fanatism, ...
5 Exista desigur, intr/un larg spectru de interpretare.
Problema este unde hotaram ca este limita moralei, unde ne oprim?
Iata un exemplu al faptului ca morala este ceea ce hotaram noi ca e moral si are limita pe care trebuie sa ne/o impunem din motive cat se poate de obiective.
Morala marului
Cat e de moral sa rup un mar din pom?
La/m ucis?
Musc din mar si un Big Bang de substanta invadeaza cavitatea mea bucala datorita disteugerilor celulare, e oripilant, miliarde de fiinte celule sunt distruse in infernalul carnagiu.
Mai continui?
Ucid un miel....sau "Moartea caprioarei"
Iata deci ca principiile morale pot merge foarte foarte departe, atat de departe incat am putea sa ne impunem chiar autodistrugerea ca sa nu ucidem.
Principiile morale sunt doar o restrictionare, un "cod penal", depinde de cat de destepti sau tampiti suntem noi.

Bune exemple.Nietzche spunea ca morala e ceva arbitrar,si eu sunt de-acord.E o inventie cu care masele raman suficient de maleabile pentru a putea fi pastorite :)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    Altruism
Exista sau nu ?
Phoenix_1st_one  21 4.516
Hot Topic (New) Ce inseamna pentru voi "a fi moral"