sa vorbim despre marin preda
Scris 11 July 2011 - 09:40 PM
*Mitzu*, la 11 July 2011 - 09:37 PM, a spus:
Da, ma incadrez in categorie, numai ca l-am citit acum multi ani. Si toata lumea stie de Preda. Hai ceva mai la moda, gen Llosa.
l.e. acum am observat ca asta e titlul topicului, no bine, Preda.
Aceasta postare a fost editata de Hypathia: 11 July 2011 - 09:41 PM
Scris 11 July 2011 - 09:43 PM
hai Hesse, Bulgakov sau macar Marquez.
Dar sa ne hotaram odata.
Scris 11 July 2011 - 09:51 PM
Este ultimul avertisment. Te rog.
Scris 11 July 2011 - 09:53 PM
A, hai ca iti zic eu una tare: In Cel mai iubit dintre pamanteni, Preda face referire la un mare filosof care a fost destituit din functia de director al bibliotecii. Despre cine e vorba????
FARA GOOGLE!
Scris 12 July 2011 - 10:42 PM
Cel mai iubit dintre pamanteni nu mi se pare la inaltimea celorlalte.
Scris 21 July 2011 - 09:28 PM
Personajul sau, Victor Petrini, profesor de filosofie, m-a fascinat prin felul cum privea viata si dragostea, intrigand pe cei din jur si persoana iubita.
Plasez locul doi lui Niculae Moromete, mai ales in volumul doi din Morometii si continuarea in Marele Singuratic, unde isi duce existenta ca gradinar dupa ce este exclus din partid. Cele doua personaje impartasesc decaderea din pricina unui sistem tampit, atat prin teorie cat si prin practica.
Aceasta postare a fost editata de Lucast: 21 July 2011 - 09:31 PM
Scris 21 July 2011 - 10:54 PM
Hypathia, la 11 July 2011 - 09:53 PM, a spus:
A, hai ca iti zic eu una tare: In Cel mai iubit dintre pamanteni, Preda face referire la un mare filosof care a fost destituit din functia de director al bibliotecii. Despre cine e vorba????
FARA GOOGLE!
Parca Blaga, nu?
Lucast, la 21 July 2011 - 09:28 PM, a spus:
Personajul sau, Victor Petrini, profesor de filosofie, m-a fascinat prin felul cum privea viata si dragostea, intrigand pe cei din jur si persoana iubita.
Plasez locul doi lui Niculae Moromete, mai ales in volumul doi din Morometii si continuarea in Marele Singuratic, unde isi duce existenta ca gradinar dupa ce este exclus din partid. Cele doua personaje impartasesc decaderea din pricina unui sistem tampit, atat prin teorie cat si prin practica.
Si Delirul nu ti-a placut?
Mie volumul 2 din Morometii, ca si Marele singuratic nu mi-au placut fiindca erau prea pline de comunisti.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Mihail Sebastian
scriitorul uitat |
Demiurgul | 15 | 7.398 |
|
Anne Rice
Ce parere aveti? |
Darkyn | 1 | 1.643 |