S.R., la 13 July 2011 - 04:33 PM, a spus:
Nu te simti naspa, e o boala nationala asta cu burtica.
Nu prea am înţeles eu ce vroiai să spui. Să ştii că dacă merg pe teren şi fac vreo 20 de km printre dealuri, iar apoi ajung obosit în vale şi beau o bere, mă simt mai bine decât dacă aş fi stat toată ziua în parlament şi apoi aş fi băut şampanie.
Citeaza
Pe partea cealalta... chiar nu sunt necesari numai absolventi cu studii superioare, chiar sunt necesari si meseriasii. Pe vremea mea...(acu' vreo 12 ani) nu facea toata lumea liceul si nu erau toate "licee". Asta ca toti studiaza la licee e bullshit ! Ce rost are sa pui un om care are chemare catre mecanica sau electrica sa faca Politehnica daca lui nu ii trebuie Politehnica pentru a-mi repara mie motocicleta ?
Sunt impotriva la a invinovati elevii, eu invinovatesc sistemul. La ce imi serveste un prost cu diploma ? Nu mai bine un meserias fara diploma, dar cu calificare si cunostinte in domeniul in care se pricepe el ?
Electricienii chiar au nevoie de studii superioare ? Dar mecanicii auto ? Dar tinichigii ? Dar prelucratorii prin aschiere ? Sunt multe-multe meserii foarte practice si utile acestei tari care nu au legatura cu studiile superioare
Sunt impotriva la a invinovati elevii, eu invinovatesc sistemul. La ce imi serveste un prost cu diploma ? Nu mai bine un meserias fara diploma, dar cu calificare si cunostinte in domeniul in care se pricepe el ?
Electricienii chiar au nevoie de studii superioare ? Dar mecanicii auto ? Dar tinichigii ? Dar prelucratorii prin aschiere ? Sunt multe-multe meserii foarte practice si utile acestei tari care nu au legatura cu studiile superioare
Ai dreptate, dar oare care este cauza? Nimeni nu doreşte să înveţe, dar toţi doresc diplome. De ce? Pentru că majoritatea celor care intră la facultate sunt conştienţi că probabil vor lucra în alt domeniu, fără legătură cu facultatea.
Aproape toţi doresc bani sau putere, extrem de puţini doresc cunoaştere.
După părerea mea, unul dintre motive este frustrarea părinţilor, care nu au putut să urmeze o facultate înainte de '89 pentru că locurile erau prea puţine.
Apoi, nu mi se pare o idee bună renunţarea la examenul de admitere în facultate. Selecţia trebuie făcută acolo, la intrarea în sistem.
În schimb, nu sunt de acord cu revenirea la şcolile profesionale. Ai dreptate, pentru meseriile pe care le-ai enumerat, şi fireşte şi pentru altele, nu e nevoie de studii universitare. Însă este nevoie de anumite cunoştinţe despre lume, oferite de liceu (sau care ar trebui oferite de liceu, pentru că realitatea este diferită). Pentru că meseriaşul lucrează 40 de ore pe săptămână. Ce face în restul timpului? Acest lucru nu este deloc important pentru guvernanţi. Ei ar dori într-adevăr ca oamenii să fie nişte sclavi, nişte roboţi, fără conştiinţă, fără idei. Să plece acasă, să mănânce trei mici, să bea o bere şi să asculte manele. Eventual, duminica să meargă la biserică, să asculte rugăciunile preoţilor pentru sănătatea preşedintelui României şi să fie fericiţi cu viaţa asta.
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis