Burel001, la 02 July 2011 - 07:21 PM, a spus:
Mai repede am avea de comentat averile altora ,de zeci sau sute de milioane de euroi,alea pe care daca s-ar adopta legea de care le este frica,ar trebui sa le justifice.
Uite de aia sustin eu eliminarea prezumtiei de avere licita.
Daca-i asa de licita ,dovedeste-o si o pastrezi.Daca nu, se confisca.Foarte corect.Daca reusesc eu stat prin parchet, sa ajung sa dovedesc furaciunile,atunci nu doar iti confisc averea,te bag si la parnaie.Eu as merge pana acolo incat sa propun chiar si "intelegeri" .Recunosti ca nu poti dovedi provenienta licita a bunurilor si semnezi de buna voie pentru cedarea lor catre stat,scapi de ancheta penala si inchisoare, daca nu ai comis fapte de o gravitate extrema.
Eu as fi de acord cu solutia de mai sus, dar exista si riscuri ca masura sa fie aplicata cu rea credinta si sa produca daune mai mari decat binele pe care pretinde ca-l face.
1. Masura ar putea fi utilizata ca santaj asa cum se vede de la distanta ca sunt "tinuti in lesa" o gramada de parlamentari, care executa ordinele desi ei ar vrea altceva.
2. Marii "tunari" nu ar fi afectati
- Averile mari la vedere au acoperire in fata legii
- Averile mari ilicite sunt tinute in conduri din straintatat si prin firme off-shor
- Cei mai vulnerabili ar fi medicii, "buticarii", politistii, avocatii si capsunarii. Ultimii cum sa-si justifice averile?
Cei care au facut contracte avantajoase cu statul cu profit de 1000% sunt in legalitate.
Cei care au beneficiat de credite la bancile romanesti falite si au scapat fara sa le plateasca, credite pe care le platim noi sunt in legalitate.
De ce nu-i urmareste statul pe respectivii care au adus bancile in faliment?
Exista cadrul legal sa puna sechestru pe avere pentru daunele produse statului.
De ce nu pun amenzi de 5-10 ori valoarea daunelor?
Orice evazionist ar putea sa ramana falit.
Prevederea din Consittutie nu limiteaza sanctiunile materiale.
Toate cele de mai sus ma fac sa cred ca nu exista vointa, si atunci de ce sa dai DNA-ului puteri mai mari?
Masura confiscarii averii nejustificate poate inclina balanta clasei politice spre cei care controleaza DNA-ul si de aici pana la un regim monocolor nu mai exista decat oficailizarea.
De fapt eu si aum cred ca avem doua aripi FSN care joaca teatrul democratiei.
Numai asa se explica lipsa condamnarilor.
Lupta se da strict mediatic, adica este doar o simulare de lupta poplitica.
Vor sa abureaca occidentul si populatia.
Din pacate tot mai multi si-au dat seama, adica toti cei care nu se mai prezinta la vot si oficialii occidentali.
Occidentul asteapta sa ajungem in faliment sa ne introduca monitorizarea si vor cumpera si averile care acum sunt dobandite imoral dar legal.