sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

O-ntrebare mica am... De ce? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   January 

• The Righteous Death Of Love
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-April 07

Scris 30 June 2011 - 11:24 PM

De ce in filme cel mai des scenele mai sangeroase se intampla noaptea, pe furtuna, (deseori) la far?
0

#2 Utilizator offline   Black Elk 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-February 11

Scris 01 July 2011 - 01:40 AM

HMMM...eu am o alta intrebare ce mereu ma obsedeaza: de ce in filme trebuie mereu sa ploua la o inmormantare???E ca un facut!!! De ce nu e soare si frumos???
La fel e si cu crimele...mereu se arata in filme noaptea in diverse locuri caci e mai cu suspense si intunericul fiind o chestie psihologica in mintea omului inca de mic copil(teama de intuneric)creaza o forta si o tensiune si mai mare decat daca ar fi ziua facute.In acelasi timp,ziua se petrec mai rar crimele fiindca poti fi vazut si chiar si in mintea criminalului este o treaba psihologica sa se simta ascuns de intuneric sa-si infaptuiasca crima.In mintea lui,ii da sanse mai mari de a scapa nevazut si deci sa nu fie prins ori identificat de martori.
In privinta furtunilor..e cam la fel cu ploaia la inmormantari...creaza un efect mai dramatic situatiei si la fel o senzatie de mister si rece,precum e si crima.
Am studiat mult film si psihologia filmului si cinematografie pt. ca mi-a folosit mult la arta mea de storyboards in a crea imagini pt. regizor cat mai dramatice din unghiuri diverse pt. a da o angoasa spectatorului.Ar fi banal sa pui 2 persoane vorbind la masa dintr-un straight shot indiferent ca vorbesc de mancare:)dar daca-i pui intr-un unghi de sus vazuti sau de jos in perspectiva ,deja ai creat o stare!! va spune ceva spectatorului si la fel va iesi din monotonie si plictis.Un film trebuie sa aiba actiune in imagini si chiar daca nu este scris inj scenariu ca e actiune.Il faci mai interesant si tine atentia captiva.Desigur ca vei "arunca" si cateva imagini "calme" si banale,tocmai pt. a crea o balanta intre actiune si calm,dar si asta este precum ..linistea de dinaintea furtunii:)

Asa ii tii pe spectatori cu ochii lipiti de ecran.Nu-i vorba doar de filme de actiune,dar poti folosi astfel de psihologie si unghiuri si la filme mai poetice si romantice ori drame.Deci gandeste-te ca,contrastele de lumina/intuneric joaca un rol f important in orice imagine.Si daca arunci o noapte furtunoasa si un far departe creaza o si mai mare tensiune.Totul e psihologic.Hitchcock,marele geniu al suspensului spunea ca poti lua un pahar cu lapte obisnuit si daca-l filmezi stand pe o masa intr-un anume unghi si lumina dramatica,deja creezi in mintea spectatorului idea ca ceva nu e in regula cu ..laptele ala!!!
daca e cumva..otravit?? Cred ca te-am lamurit cumva:)
0

#3 Utilizator offline   Black Elk 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 09-February 11

Scris 01 July 2011 - 03:17 AM

Uite,am gasit cateva fragmente de storyboards ce am ilustrat mai acum cativa ani pt. un serial de crima din USA numit"Criminal minds" nu stiu daca esti familiara cu el sau daca e la TV in RO...e de multi ani insa in USA si e de succes.Dupa felul in care am creat fiecare imagine=shot in the movie,observi ce ti-am scris mai sus.Totul sta in cta mai mult dinamism chiar si cand e ceva static.Daca studiezi cu atentie fiecare imagine,vei vedea ca e plina de actiuna,deci nu e monotonie si plictis.Inca ceva= imaginile nu trebuie sa aiba detalii in ele .Ceea ce e important conteaza.La fel,sunt sute si sute de desene care faci la un film.Uneori mii.Dar regizorul va folosi imaginile tale pt a filma.E pacat ca noi artistii de storyboards nu capatam mare credit pe chestia asta...suntem trecuti ultimii pe la coada dupa ce filmul s-a terminat si e lista aia ca lumea pleaca din sala deja:):)Deh...o rotita mica in marele ansamblu.

Peace

Fisier atasat  Picture 1.jpg (154.04K)
Number of downloads: 19
Fisier atasat  Picture 2.jpg (140.84K)
Number of downloads: 17
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic