Sexualitate si agresivitate
Scris 25 June 2011 - 02:15 PM
Rene Girard spune ca impuritatea sangelui menstrual are o legatura directa cu sexualitatea. De ce impur? Pentru ca inca din cele mai stravechi timpuri femeile care aveau ciclu trebuiau sa se izoleze, sa nu atinga obiecte (pana si in zilele noastre femeile la ciclu nu au voie sa intre in biserica). Atata vreme cat oamenii se bucurau de liniste si pace, sangele nu se vedea. Dar odata dezlantuita agresivitatea, sangele devenea vizibil. Omul primitiv asocia varsarea aceasta de sange cu violenta pentru ca orice varsare de sange care nu avea loc in cadrul unui act ritualic era considerata impura.
Deci sangele menstrual este vazut ca materializarea violentei sexuale.
Sexualitatea provoaca intr-adevar certuri, gelozii, lupte. Dar este sexualitatea intotdeauna legata de violenta (viol, deflorare, sadism, nastere)? Exista sexualitate fara agresivitate? O psiholoaga mi-a spus ca pana si in cel mai tandru act sexual exista agresivitate in insasi miscarea de penetrare.
Sunteti de acord ?
Scris 25 June 2011 - 02:36 PM
O doza de agresivitate tre....intotdeauna
Scris 25 June 2011 - 02:59 PM
Legat de agresivitatea actului sexual, da, e adevarata, si dorita de ambele parti. Femeia isi doreste sa fie impinsa in pereti, sa rupi dulapul cu ea, altfel te considera mortaciune. Cui i-ar place sexul cu un depresiv, sau o depresiva? Vigoarea masculului din timpul actului sexual e un semnal pentru femeie ca a ales pe cineva care va izbandi in scopurile care si le propune. Din pacate nu e totdeuna asa. Acestea sunt femeile naive care confunda sexul (dorinta sexuala) cu dragostea si se cred iubite cu cat sunt mai intens f...te.
....................
Legat de actul nasterii, Biblia spune ca dand nastere femeia se sfiinteste inaintea lui D-zeu (se rascumpara) iar despre persoanele care se opun spune "vai de cel care spune femeii de ce faci copii". Si cum ai putea sa spui asa ceva fara sa-ti negi dreptul la existenta? Cum e o femeie la 40-45 ani fara copii, cum se percepe ea, cum o percepe lumea?
....................
Daca stai sa te gandesti bine, intreaga existenta umana se invarte in jurul perpetuarii speciei. Continuitate cu orice pret. Dar daca oamenii ar fi constienti de tarele lor morale, 80% nu s-ar mai inmulti.
Aceasta postare a fost editata de Big Lebowski: 25 June 2011 - 03:17 PM
Scris 25 June 2011 - 03:14 PM
Hypathia, la 25 June 2011 - 03:11 PM, a spus:
Cum sa fie impur daca mai e numit si spurcaciune femeiasca? In zilele spurcaciunii ei, femeia...trebuie sa bla bla bla.
Trebuie sa fac un topic despre viziunea evreilor biblici si a evreilor moderni, creatori de spihoterapii. Caci din vremea lui David evreii au tot decazut (cu Biblia in mana), pana sa apara noile curente de gandire.
Scris 25 June 2011 - 03:19 PM
Big Lebowski, la 25 June 2011 - 02:59 PM, a spus:
Poate nu intotdeauna e dorita de ambele parti.
O frigida sigur nu isi doreste sa fie impinsa in pereti.
da mi-am amintit ceva.
Fecioara Maria a avut parinti sfinti. Deci ea nu cred ca s-a nascut din pacat.
Scris 25 June 2011 - 03:28 PM
Hypathia, la 25 June 2011 - 03:19 PM, a spus:
Fecioara Maria a avut parinti sfinti. Deci ea nu cred ca s-a nascut din pacat.
Importanta e nasterea Mantuitorului, care nu a rezultat din pofte animalice, ci din interventie miraculoasa, divina. Mai departe, spre deosebire de Mahomed, Isus nici nu s-a obosit sa scrie ceva cu mana lui. Deci vezi doi factori de superioritate? Nasterea si misiunea. Ambele prin interventie divina. Iar misiunea s-a facut prin apostolii analfabeti, dupa ce s-a coborat duhul sfant asupra lor. Atunci au devenit intelepti, apti de a savarsi minuni. Totusi nu pot sa nu observ faptul ca biblia e scrisa de patriarhi, care niciodata nu pomenesc despre influenta parintilor, totdeauna fii si nurorile sunt de vina. Fiul nebun e o rusine pentru tatal sau, spune Solomon, dar tatal e sanatos tun? Nora e de vina, soacra nu e de vina, spune alt profet, s.a.m.d. Cu asemenea perceptii fara legatura cauza efect, evreii au tot decazut, pana si-au pierdut tara. A trebuit sa treaca 2 mii de ani, pentru ca locul patriarhilor biblici sa fie luat de intelepti autentici, ma refer la autorii psihoterapiilor. Pe baza acestor invataturi functioneaza statul modern Israel. De statul biblic religios s-a ales praful, ca si la musulmani, el nu a fost viabil. Pentru ca nu era bazat pe realitate, ci pe fictiune (fantezii magice) si mai ales pe nedreptate (fariseismul). Viitorul apartine umanismului. Dar sper ca la final sa nu ne alegem cu un om - d-zeu in persoana unui nou Hitler.
Aceasta postare a fost editata de Big Lebowski: 25 June 2011 - 03:52 PM
Scris 25 June 2011 - 03:56 PM
Hypathia, la 25 June 2011 - 02:15 PM, a spus:
La lesbienele care nu apelează la strap-on, există şi sexualitate fără agresivitate
La modul serios, cred că problema ţine de istoria speciei şi de selecţia naturală, aplicată la ambele sexe. Presupun că nu e nevoie să detaliez.
Scris 25 June 2011 - 04:41 PM
Cred ca daca ar fi constienti, in primul rand ar cauta sa isi rezolve problemele si sa se dezvolte personal, apoi ar fi mai responsabili de actele lor si si-ar asuma cu adevarat rolul de parinte.
Deci nu neaparat ca nu s-ar mai inmulti.
Citeaza
Depinde de femeie si de ce intelege ea prin implinire. Eu m-as simti implinita chiar daca nu as avea copii. Sunt sigura de asta.
Dar o femeie care crede ca sensul vietii ei este sa aiba cat mai multi copii, care crede ca lumea o percepe ca inutila daca nu naste, nu stiu cat de implinita si valoroasa se poate simti prin ea insasi. Pentru ca ea se valorifica prin copii.
harald, la 25 June 2011 - 03:56 PM, a spus:
La modul serios, cred că problema ţine de istoria speciei şi de selecţia naturală, aplicată la ambele sexe. Presupun că nu e nevoie să detaliez.
bine, chiar daca nu e strap-on, o miscare asemanatoare presupun ca exista...
sper ca nu e nevoie sa detaliez.
Kilkoana, la 25 June 2011 - 04:15 PM, a spus:
ok, asa simti...
Aceasta postare a fost editata de Hypathia: 25 June 2011 - 05:29 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS