sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Cod IBAN! Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 03-July 04

Scris 06 September 2004 - 03:06 PM

Atentie!
sa-a introdus de la 1.09.2004 si in Romania codul IBAN - acronim de la International Banca Account Number - trebuie sa va interesati la banca voastra care este acesta, altfel aveti surpriza ca nu va intra banii in cont !! 8)

pentru alte detalii:
http://www.evenimentul.ro/local/article/91...aseArticle.html
0

#2 Utilizator offline   dandor 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 31-August 04

Scris 09 September 2004 - 07:25 AM

oare e vreun client de banca serioasa sa nu fi primit instiintarea aceasta....?...dar oricum ideea de a pune intrebarea si aici e bine venita !!! :razz:
0

#3 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 09 September 2004 - 01:37 PM

bine spus, dandor, client de "banca serioasa"... 8)

Adevarul este ca eu, de exemplu am card si nu primesc lunar acasa extrasul de cont, ci am ales optiunea de a mi-la ridica personal de la ghiseul bancii. In acest caz, nu am primit nici o instiintare. Ma gandesc ca poate au mai fost si altii in aceeasi situatie.

Si inca ceva, unele banci au pe site modalitatea de transformare a contului in cod iban, asa ca puteti incerca sa il vizualizati acolo. Bineinteles, tot despre site-urile "bancilor serioase" e vorba! 8)
0

#4 Utilizator offline   dorinand 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-November 03

Scris 22 September 2004 - 11:11 PM

cand esti interesat de ce se intampla cu contul tau vizitezi banca macar o data la doua saptamani, doar sa vezi ce noutati mai sunt. :) :) :)
0

#5 Utilizator offline   malitzia 

• Atena
  • PipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 21-September 04

Scris 25 September 2004 - 08:50 AM

Conform directorului BNR, introducerea codului IBAN va aduce o eficienta sporita in procesarea platilor, reducand costurile de procesare si crescand in acelasi timp viteza acesteia.

Introducerea codului IBAN in Romania a reprezentat o necesitate din doua puncte de vedere. In primul rand a fost conditionata de introducerea sistemului electronic de plati iar in al doilea rand a existat necesitatea indeplinirii angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana. In opinia lui Petre Tulin, o perioada de sase luni a fost suficienta pentru implementarea acestui cod, mai ales ca decizia a fost cunoscuta chiar inainte de publicarea in luna februarie a Regulamentului 2 al BNR.

In Romania codul IBAN va avea 24 de caractere, din care 16 caractere fac referire la identitatea unitatii teritoriale a bancii si la client. Codul IBAN se aplica pe teritoriul Romaniei la platile nationale si pentru platile transfrontaliere ale spatiului economic european.

"Bancile comerciale au posibilitatea sa compuna sau sa recompuna din contul vechi codul IBAN al fiecarui client. Oricum numerele de cont care exista in acest moment nu vor disparea", a declarat directorul BNR.

In cel mai rau caz daca in cazul unei plati din afara Romaniei nu se cunoaste codul IBAN banca va putea refuza tranzactia. Cu toate acestea Petre Tulin considera ca se vor putea accepta platile chiar si in cazul necunoasterii codului IBAN.

Codul IBAN a fost elaborat de tarile europene in perioada 1996-1997. Cu toate acestea, nu toate tarile spatiului economic european folosesc aceasta codificare. /ROMPRES/ /
Sau:
http://stiri.rol.ro/...4/08/149342.htm
0

#6 Utilizator offline   simplu 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 27-September 04

Scris 27 September 2004 - 12:37 PM

exista si servicii on line! (e-bancaing) :dee si nu mai trebuie "sa vizitezi " banca!! :dee dar atunci e adevarat ca nu mai faci miscare!!
0

#7 Utilizator offline   Black CAT 

• eu
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 September 2004 - 08:20 PM

Despre e-bancaing- este adevarat, simplu, ca exista aceasta posibilitate, dar la banca tot trebuie sa ajunga documentele in original referitoare la tranzactiile respective - adica: ordine de plata, dispozitii de plata valutara externa etc., depinde de la caz la caz. Ele sunt utile mai ales pentru plati ultrarapide si pentru firmele care au sediile mai departe de banca.
Si sa nu uitam, implementarea e-bancaing-ului intr-o firma presupune si niste costuri suplimentare.

totusi, este o facilitate interesanta. Ai lucrat cu un asemenea sistem?
0

#8 Utilizator offline   dorinand 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-November 03

Scris 28 September 2004 - 12:25 PM

Citeaza

... In Romania codul IBAN va avea 24 de caractere, din care 16 caractere ...

IBAN inseamna International Banca Account Number. 24 de caractere are in toata lumea nu numai in romania.

... pentru plati externe (in afara granitelor romanie) se vor face in continuare plati fara cod-ul IBAN al beneficiarului. Acest lucru este posibil deoarece unele tari din europa inca nu sa-au aliniat acestui sistem.
0

#9 Utilizator offline   dotro 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 07-October 04

Scris 07 October 2004 - 10:27 PM

Nu am gasit comentarii referitoare la verificare corectitudinii oricarui cod IBAN. Structura codului permite evitarea erorilor accidentale la transcriere / copiere. Pe baza algoritmului de verificare am publicat un instrument de validare primara pentru codurile IBAN.

http://www.valute.ro...re-cod-IBAN.php

Introduceti un cod IBAN valid, verificati-la, dupa care incercati sa modificati oricare din caractere. Veti obtine un cod gresit. Verificarea voloseste algoritmul MOD 97-10.

Pentru unele banci generarea codului IBAN (conversia de la cod nou la cod IBAN) poate fi facuta on-line. Tot pe linca-ul de mai sus gasiti cateva banci care au astfel de facilitati pe site.

Spor !
0

#10 Utilizator offline   simplu 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 27-September 04

Scris 07 October 2004 - 10:30 PM

Citeaza

Despre e-bancaing- este adevarat, simplu, ca exista aceasta posibilitate, dar la banca tot trebuie sa ajunga documentele in original referitoare la tranzactiile respective - adica: ordine de plata, dispozitii de plata valutara externa etc., depinde de la caz la caz. Ele sunt utile mai ales pentru plati ultrarapide si pentru firmele care au sediile mai departe de banca.
Si sa nu uitam, implementarea e-bancaing-ului intr-o firma presupune si niste costuri suplimentare.

totusi, este o facilitate interesanta. Ai lucrat cu un asemenea sistem?

e-bancaing nu inseamna neaparat costuri suplimentare, asta in cazul in care in firma sau acasa ai un amarat de computer cu care sa te conectezi la internet. Comisioanele ar trebui sa fie mai mici (la unele banci sunt!).
Cred ca sunt utile pentru toti. Odata cu introducerea sistemului electronic de plati in Romania va dispare onorata hartie.. si probabil si originalele. Mai putin pentru platile in valuta care mai trebuie inca justificate (rezident - nerezident only!).
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse