Din câte ştiu eu, dubla taxare nu este legală. La o taxă a statului nu se poate aplica o altă taxă, decât penalităţi de întârziere. Accizele nu au tva, taxa de primă înmatriculare/poluare nu are tva, taxele juridice idem ...
Ei bine, avem aici ordinul privind taxarea cogenerării de înaltă eficienţă, mai pe înţelesul celui care beleşte ochii pe factură e o taxă care se plăteşte pt curentul consumat în ograda proprie, taxare care intră în vigoare de la 1 aprilie.
http://www.legestart...MzcwMjkw%29.htm
La art. 1 se stabileşte valoarea - 0,0185 lei/kwh, iar la art. 3.3 scrie aşa "La valoarea calculată conform prevederilor alin. (1) se aplică taxa pe valoarea adăugată (TVA), conform prevederilor legale".
E corect aşa ceva? Să aplice 24% TVA la o altă taxă per kw?
!!!! Atenţie cei care belim ochii pe factură: la art. 4 scrie clar că nu se aplică pt curectul consumat anterior intrării în vigoare, adică înainte de 1 aprilie 2011. În unele cazuri, şmecherii de la Electrica n-au citit acest articol.
Pagina 1 din 1
dublă taxare?
Scris 21 June 2011 - 07:37 AM
rectific - la noi la accize se pune tva, în alte ţări am citit că nu
dar întrebarea tot rămâne - de ce se adaugă TVA la o taxă/contribuţie către stat?
dar întrebarea tot rămâne - de ce se adaugă TVA la o taxă/contribuţie către stat?
Scris 25 June 2011 - 07:38 PM
Dar ce zici de primaria unui anumit setor al Bucurestiului, care pune penalitati la TVA?
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
despagubiri cadrilater | clau_dia | 0 | 2.477 |
|
TAXE...cum sa fim la zi cu legislatia?
ultima taxa - de drum in jud. CT |
fnicolici1 | 2 | 1.069 |
|