sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Viata in simplitate Evaluare topic: * * * * *

#31 Utilizator offline   BlueColor 

• .
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-March 08

Scris 30 June 2011 - 10:06 AM

Mi se pare viata cea mai frumoasa si cea mai sanatoasa. Copiii nu-mi par tristi, cati dintre noi nu iesim in poze cu o aura posomorata? Asta nu inseamna ca sunt nefericiti. Eu am copilarit la tara, ma jucam adesea cu copiii de acolo, mergeam la furat mere, pere, ne alungau batranii cu bota. Era ceva palpitant. Seara daca era vara, ieseam pe deal, ma uitam la apus, nu ma 'bruia' nimeni, iarna ne dadeam cu sania sau cu celofanul. Acum toti stau bolnaviciosi, apatici in fata televizoarelor si a monitoarelor, mai ies din cand in cand in fata blocului la un sotron. Mananca toate cacaturile de pe lume. O fi asta viata frumoasa? Sa stai in cutiile numite blocuri si sa auzi toata ziua claxoane, injuraturi si sa vezi toate dracoveniile de pe lume, in schimbul unui loc verde si linistit?

Vezi postareaKosmotro, la 20 June 2011 - 10:05 AM, a spus:

Ce pareri aveti?
Copiii acei duc lipsa de socializare cu alti copii? Imi par cam tristi.
In timp ar putea avea probleme psihologice, probleme de relationare cu oamenii (sa fie timizi, anxiosi, nestiind cum sa se comporte in orase, daca vor urma o facultate)?
Revenirea la carti imi pare un lucru bun.
A duce o viata ca in "Casuta din prerie", dar cu confortul civilizatiei (au curent electric, oale Zepter, masina de spalat, etc) poate fi un ideal de viata armonioasa?
Au renuntat la suprastimularea din viata intr-un mare oras, dar nu vor fi nevoiti sa faca fatza la lipsa de stimulare din izolarea salbaticiei (plictiseala)?

Suprastimulare = stres intens, poluare fonica, agitatie, aglomeratie?
Totusi nu e salbaticie acolo, au cu cine comunica, iar daca vor avea nevoie de facultate se vor adapta. Ca doar nu sunt maimute coborate din copac, au totusi o educatie provenind dintr-o familie culta.
Plictiseala la tara? Wow. Asta numai daca iti lipseste creativitatea si spiritul aventurier. Ceea ce e un lucru foarte rau. Dar se poate exersa

Aceasta postare a fost editata de Snowofire: 30 June 2011 - 10:10 AM

1

#32 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 30 June 2011 - 06:06 PM

Vezi postareaBlueColor, la 30 June 2011 - 10:06 AM, a spus:

Acum toti stau bolnaviciosi, apatici in fata televizoarelor si a monitoarelor, mai ies din cand in cand in fata blocului la un sotron. Mananca toate cacaturile de pe lume. O fi asta viata frumoasa? Sa stai in cutiile numite blocuri si sa auzi toata ziua claxoane, injuraturi si sa vezi toate dracoveniile de pe lume, in schimbul unui loc verde si linistit?

Ce va mai place sa exagerati. Eu am trait la bloc si copilaria mi-am petrecut-o mai mult pe afara. Spatiile dintre blocurile unde stau eu erau pline de verdeata (si acum sunt, dar mai putin). [Si sunt orase care nu ca au verdeata printre blocuri, ci au blocuri in padure. De exemplu cartierul Tatarasi din Iasi, si inca un cartier pe langa Podu' Rosu. :wub:] Langa bloc am si spatiu cu leagane, topogane, nisip, invartitori, cumpane. Iarna mergeam sa ne dam cu sania pe terasa Dunarii, mergeam la colindat la o gramada de oameni. Cel mai frumos era la cei din scara, caci ne cunosteau. Claxoane ? Poate asta in Bucuresti la marile bulevarde, dar banuiesc ca si acolo sunt spatii in spatele blocurilor unde sa se joace copiii. Iar eu am mai avut calculator si de la 8 ani, deci de destul de mic pentru vremurile acelea. Si cum am spus, nu stateam bolnavicios in fata monitorului, ci ma jucam pe afara.

Cat despre viata in simplitate... depinde cate simplitate. Eu aveam inainte impresia ca e romantic sa fii sarac. Dar cand am ajuns in Anglia, majoritatea banilor s-au dus pe chirie si mai imi ramaneau doar 300 lei/luna pt restul. Ei bine... saracia nu e deloc misto. Poate o fi frumoasa viata in simplitate cand stii ca ai bani stransi, dar traiesti in simplitate doar la nivel superficial.

Aceasta postare a fost editata de Abc2009ro: 30 June 2011 - 06:09 PM

1

#33 Utilizator offline   BlueColor 

• .
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-March 08

Scris 30 June 2011 - 06:16 PM

Vezi postareaAbc2009ro, la 30 June 2011 - 06:06 PM, a spus:

Ce va mai place sa exagerati. Eu am trait la bloc si copilaria mi-am petrecut-o mai mult pe afara. Spatiile dintre blocurile unde stau eu erau pline de verdeata (si acum sunt, dar mai putin). [Si sunt orase care nu ca au verdeata printre blocuri, ci au blocuri in padure. De exemplu cartierul Tatarasi din Iasi, si inca un cartier pe langa Podu' Rosu. :wub:] Langa bloc am si spatiu cu leagane, topogane, nisip, invartitori, cumpane. Iarna mergeam sa ne dam cu sania pe terasa Dunarii, mergeam la colindat la o gramada de oameni. Cel mai frumos era la cei din scara, caci ne cunosteau. Claxoane ? Poate asta in Bucuresti la marile bulevarde, dar banuiesc ca si acolo sunt spatii in spatele blocurilor unde sa se joace copiii. Iar eu am mai avut calculator si de la 8 ani, deci de destul de mic pentru vremurile acelea. Si cum am spus, nu stateam bolnavicios in fata monitorului, ci ma jucam pe afara.

Nu stiu. Eu am trait jumatate din copilarie la tara, alta la oras. Discrepanta a fost destul de mare. Cartierul era de golani, fara prea multa verdeata.
Cu putina organizare se poate face o viata tihnita si la tara, fara prea multi bani si facilitati. Parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de BlueColor: 30 June 2011 - 06:19 PM

1

#34 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 31 January 2012 - 10:30 AM

Probabil e mai relaxant, oarecum... dar eu as simti lipsa vietii complicate :stars:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari