sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Strategia politicienilor pentru viitor! Cum vor castiga alegerile! Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 25-May 07

Scris 18 June 2011 - 09:52 PM

Strategia politicienilor pentru castigarea viitoarelor alegeri este in desfasurare.
Politicienii au reusit sa prosteasca lumea in ultimii 20 de ani, dar cu actualele fete sunt constienti ca nu mai reusesc si ca orice aparitie noua pe scena politica ii spulbera. Oamenii PDL au lansat ideea de partid "Alba ca Zapada" sa testeze reactia electoratului. Si-au dat seama ca multi ar vota un partid fara legatura cu actuala clasa politica. Votul negativ a functionat in toata perioada postdecembrista si se merge pe exploatarea lui, pe utilizarea urii cum utilizeaza judoka forta adversarului.

Am indicii ca se pregateste cel putin un nou partid, PDL-ul cu siguranta si cred ca si PSD-ul lucreaza la asta.

Dancu la Cluj are o finantare pentru un trust media, care evident ca se va ocupa de politica.
Cu siguranta ca nu vor face politica de dragul politicii, o sa faca politica de dragul puterii.
Finantatorii vor fi anonimi pentru ca sa nu stie lumea pentru cine fac propaganda sa poata poza in trust de presa independent si deci credibil.

Pe de alta parte Baconski si Udrea pregatesc in diaspora, probabil cu aportul SIE, un partid de oameni integrii, "profesionisti", neimplicati in viata politica si probabil voturile prin corespondenta fraudate masiv, se vor duce spre un asemenea partid politic.
Nu va fi nci o surpriza ca diaspora va vota masiv cu un partid cu reprezentanti din occident si nici ca numarul voturilor va fi mult mai mare decat in anii precedenti. Vor justifica faptul ca votul prin corespondenta si faptul ca partidul este al diasporei a contribuit la o "mobilizare exemplara". In realitate se vor "baga" voturi in numele celor din occident, cum s-au "turnat" in urnele mobile in numele decedatilor in anii '90.
Românii care fug de politică şi se ascund de democraţie din occident, nu sunt interesati de politca de acolo de unde traiesc si unde platesc taxe si impozite, cu atat mai putin de politica din tara care nu-i afecteaza la buget.
Cifrele din Spania privind aprticiparea romanilor la vot sunt edificatoare

Citeaza

Este dezarmant să auzi un primar spaniol care se declară nedumerit că la ultimele alegeri erau înscrişi în registrul electoral 3000 de români dintre cei 10.000, stabiliti intr-un oras cu 40 de mii de locuitori, si să vadă că au votat 100. “Am făcut şi afişe în limba română”, “Am organizat şi Ziua României”, “Românii nu participă şi e păcat”. Acestea erau vorbele primarului din Arganda del Rey, un orăşel industrial din sud-estul Madridului.
..
În Alcala de Henares, oras cu 20.000 de români şi cu 2700 înscrisi la vot, şi-au exprimat optiunea doar câteva sute.

Aici a depistat Baconski "bazinul electoral" care nu-si exercita dreptul la vot si unde se poate frauda masiv.

Surpriza o sa fie cand vor constata ca reprezentantii din occident se aliaza cu PDL-ul, cu UNPR-ul sau cu un partid al crestin-democrat al lui Baconski. Ca sa nu socheze se face propaganda cum ca diaspora este anti PSD si ca este un electorat pro Basescu.
Se pare ca au demarat actiunea inca din decembrie pentru realizarea retelei in diaspora. Asa cum in anii '90 se vorbea despre "oameni de bine", acum se vorbeste despre oameni, actiuni sau texte cu "valoare adaugata".

Intrebat intr-un inteviu la Rtv daca nu-si face un partid, Patriciu a declarat ca ar fi salutar un partid format din oameni ce au studiat la facultati din occident, sau care au lucrat in occident. Nu stiu daca declaratia lui Patriciu are legatura cu actiunea lui Baconski, dar nu-i exclus. Nistorescu il acuza pe Dinu Patriciu ca a intrat in tabara lui Basescu si ca este "agent de Cotroceni."
Politicenii isi iau masuri de precautie, daca va apare si chiar daca nu va apare, un partid nou, ei vor scoate cel putin doua formatiuni politice care sa colecteze electoratul dezamagit si in care sa "toarne" voturile fraudate prin votul prin corespondenta. Faza urmatoare o sa fie votul electronic cu care isi vor asigura "cronicizarea" la putere.

Cum pot fi depistate partidele "pui de FSN"?
1. NU vor promova descentralizarea adminstrativa
2. NU vor avea in program solutii pentru viata social-economica romaneasca si pentru combatera coruptiei.
3. NU vor avea stimulente pentru cei care depisteaza corupti, vor mentine sistemul cu salarii fixe indiferent de rezultatele profesinale, un sistem care ii plateste pe functionari sa nu faca exces de zel si pe judecatori sa fie docili.
4. Vor "bate moneda" pe notorietatea si credibiliatea persoanelor, pe o campanie de imagine, un marketing politic de promovare de lideri ca "oameni de succes", "profesionisti desavarsiti", eventual cu doctorate.
5. Cu siguranta "puii" actualelor partide vor avea spatiu in mass-media spre deosbire de eventuale partide nedorite de politiceni, care nu vor avea asemenea oferta.

Un partid sincer, care ar vrea sa aiba succes la eventuale alegeri ar trebui sa adopte o strategie care sa se sprijine pe masuri concrete, explicate concis cu argumente puternice si pe un limbaj accesibil.
Sa transmita electoratului ce criterii trebuie sa urmaresti cand dai votul unui partid politic, respectiv sa alegi functie de ce vor sa faca oamenii si nu in functie de imaginea, notorietate sau popularitatea lor mediatica.

Sa explice de ce a aparut criza si cum va fi rezolvata coruptia, cum vor putea fi facute institutile statului sa functioneze.
Ce reforme sunt necasare in justitie, in adminstratie, in servicii secrete in parcehte si DNA ca sa functioneze in interesul Romaniei nu in interesul celor de la putere.
Problem este ca mass-media este controlata de clasa politica si este dificil pentru un partid nou sa-si faca aparitia in media ostila.
1

#2 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 18 June 2011 - 10:15 PM

Dancu la Cluj are o finantare pentru un trust media

:soc:

unde ai citit/ auzit asta?
0

#3 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 18 June 2011 - 10:25 PM

L-am auzit la un post de televiziune in urma cu 2-3 saptamani.

Aceasta postare a fost editata de Moftangiu: 18 June 2011 - 10:25 PM

1

#4 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 19 June 2011 - 02:37 PM

Vezi postareaMoftangiu, la 18 June 2011 - 09:52 PM, a spus:

Un partid sincer

As vota orice partid nou de dreapta autentic care sa nu aibe nici o combinatie cu PSD sau Voiculescu.
0

#5 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 June 2011 - 04:10 PM

Vezi postareamarinaru, la 19 June 2011 - 02:37 PM, a spus:

As vota orice partid nou de dreapta autentic care sa nu aibe nici o combinatie cu PSD sau Voiculescu.

De une sti ca este "autentic" si nu este "o noua garnitura" sub o alta titulatura, cum a fost FSN-ul, "lupii tineri" ai PCR-ulu si ai securitatii, schimbati ca o linie de atac la hochei?

Trebuie sa existe criterii dupa care sa evaluezi partidele.
Pana acum alegerile s-au facut functie de simpatia pentru lideri. "Iliescu apare soarele rasare".
A fost inlocuit Iliescu cu Basescu. Primul a chemat minerii al doilea le-a pus la dispozitie garniturile de tren si le-a asigurat transportul, si acum ni se spune ca intre ei sunt diferente majore.
Unu-i alb celalat e negru si electoratul alege ca rasistii.

O alegere matura presupune sa evaluezi ofera de programe si ea sa stea la baza alegerilor.

O. Cotrus a spus:

O actiune nu poate fi justificata decat prin referinta la o tabla de valori.

La alegeri trebuie avut in vedere criterile pe baza carora se face alegerea.

Pot fi oferte cu o viata economica descentralizata cu reforme democratice, sau oferte de societate centralizata condusa de un "lider providential".

Aceasta postare a fost editata de Moftangiu: 19 June 2011 - 04:19 PM

1

#6 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 June 2011 - 08:02 PM

Pot decat sa sper nu am de unde sa stiu. Cred ca inca sunt destui oameni destepti si patrioti in tara asta.
0

#7 Utilizator offline   Moftangiu 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 June 2011 - 08:19 PM

Vezi postareamarinaru, la 19 June 2011 - 08:02 PM, a spus:

Pot decat sa sper nu am de unde sa stiu. Cred ca inca sunt destui oameni destepti si patrioti in tara asta.

Si actualii politicieni sunt considerati destepti si patrioti.
Problema este ca nu sunt morali, nu sunt dedicati binelui public.
Sunt ipocriti, in numele binelui adopta masuri care sunt in interesul lor.
Un exemplu de bine facut impotriva vointei celor care-l suporta.
Voinescu spunea la tv ca judetel Harghita si Covasna sunt sarace si din cauza asta nu se pot autoadminstra.
El le vrea binele sa-i amestece cu romanii din judetele bogate.
Daca ei vor sa traiasca in "saracia" lor de ce sa te opui?
1

#8 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 June 2011 - 07:34 AM

Vezi postareaMoftangiu, la 19 June 2011 - 08:19 PM, a spus:

Voinescu spunea la tv ca judetel Harghita si Covasna sunt sarace si din cauza asta nu se pot autoadminstra.

Judetele alea sunt sarace ca au fost furate. Li s-au taiat padurile si li s-au furat. Avutia lor de pret a disparut in mare parte. Nu s-a investit acolo in infrastructura mai deloc. UDMR-ul nu a facut pentru ele nimic decat a ajutat la jefuirea lor. Nici acum nu doreste sa faca ceva acel partid ceva pentru dezvoltarea lor. Doreste doar propaganda nationalista care nu ajuta deloc ca viata locuitorilor de acolo sa devina mai buna.
Cu toate astea zona are potential turistic urias dar interesul pentru a-l pune in valoare e nul.
Cam asta despre Harghita si Covasna :pardon:
1

#9 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 June 2011 - 09:41 AM

Vezi postareaMoftangiu, la 19 June 2011 - 08:19 PM, a spus:

Si actualii politicieni sunt considerati destepti si patrioti.
Problema este ca nu sunt morali, nu sunt dedicati binelui public.
Sunt ipocriti, in numele binelui adopta masuri care sunt in interesul lor.
Un exemplu de bine facut impotriva vointei celor care-l suporta.

Binele lor este in general raul nostru si invers. Ei traiesc din clientelism, contracte cu statul, spagi, aranjamente, hotii.
0

#10 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 June 2011 - 10:17 AM

Totusi dilema fundamentela cred eu ca ramane urmatoarea: politicienii vin din mijlocul unui popor care ii desconsidera profund. La ultimele alegeri parlamentare, mai mult ca oricand, au ajuns in fotolii de parlamentari persoane chiar simple, din mijlocul poporului, ca sa zic asa. Beneficiind de prezumtii reale de a incerca sa apere binele public si sa faca treaba. Si cu toate astea actualul parlament pare a fi cel mai prapastios dintre toate. Servil pana la ridicol si lipsit total de voci importante.
Care poate fi sansa ca parlamentarii nostri sa fie considerati reprezentantii poporului de catre cei ce i-au ales?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) A fi roman azi - o rusine fara margini ? * * * - -
Intre mandrie si prejudecata
^Dorin  328 22.084
Hot Topic (New) Moscova arunca in aer securitatea energetica a Europei
America este sleita si departe, Europa fragmentata iar Rusia triumfa
Rusul Singuratic  256 58.744
Replici noi Impreuna
ONG
Elena Panaite  0 1.046
Hot Topic (New) Osama bin Laden, traieste? Hebe  39 4.552
Poll (No New) Chestionar:    Doriti unirea Romaniei cu Republica Moldova? Alethia  135 45.167