Aceasta postare a fost editata de Gregory1992: 18 June 2011 - 09:58 PM
Calatoria in trecut
Scris 18 June 2011 - 09:47 PM
Scris 18 June 2011 - 10:12 PM
Scris 18 June 2011 - 11:36 PM
Dreamer girl, la 18 June 2011 - 10:12 PM, a spus:
Pentru tine ar fi schimbata. Dar eu m-am referit la faptu ca daca faci una ca asta (adica schimbi ceva din trecut) nu o sa te mai intorci in universul din care ai plecat ci o sa te "intorci" intr-un univers paralel, creat in asa fel incat sa satisfaca schimbarea pe care ai facut-o. Si practic cei cu care te-ai intalni acolo nu ar mai fi aceasi ca in lumea noastra, ci dubliuri ale lor din acel univers.
Dreamer girl, la 18 June 2011 - 10:12 PM, a spus:
Si practic noi ceilalti practic nu am simti repercursiunile schimbarii sau schimbarilor pe care le-ai facut tu.
Scris 18 June 2011 - 11:45 PM
Gregory1992, la 18 June 2011 - 09:47 PM, a spus:
Buna, dragutule!
Ai ajuns la o concluzie gresita, dupa parerea mea. Nu poti schimba universul in care traiesti, indiferent de lumea imaginara/spirituala, pardon - pe care o parcurgi.
Dar tu esti mai "umblat" ca mine, asa ca nu te contrazic total.
Detaliaza.
Scris 18 June 2011 - 11:50 PM
Prin anul 1998, am aflat o teorie expusă de fizicianul Michio Kaku, în privinţa călătoriilor în trecut. El spunea atunci (şi din câte am auzit recent, mai spune şi acum), că o călătorie în timp e posibilă fără o alterare a prezentului din partea călătorului temporal. Această nealterare, spune Michio Kaku, e posibilă deoarece trecutul e independent faţă de prezent şi viitor, ca şi când ar fi un univers paralel.
În 2003, apare o nouă teorie despre lume, concepută de către filosoful şi matematicianul suedez de la Oxford, Nick Bostrom - al cărei adept sunt şi eu - numită simulism. Conform acestei ipoteze, lumea în care trăim, este o simulare fie a civilizaţiei noastre din viitor, care a ajuns la o putere de calcul uriaşă, care îi dă posibilitatea să simuleze conştiinţe şi implicit civilizaţii întregi, fie e o simulare a unei alte civilizaţii care ne-a creat din diferite motive (entertainment, studiu social sau pur şi simplu turism.)
Pentru a mă face mai bine înţeles, e nevoie de o analogie. Să zicem că am avea capabilitatea tehnologică să punem o cameră de filmat care să funcţioneze fără oprire zeci de ani, o cameră care să ne înregistreze fiecare mişcare. Şi fiecare an filmat să îl punem într-un fişier pe hardul unui calculator, fişiere cărora să le ataşăm ca nume, un an, de exemplu 1986.avi, 1987.avi, 1988.avi, 1989.avi şi aşa mai departe. Dacă cineva doreşte să editeze ceva în fişierul 1987.avi de exemplu, doar acel fişier va fi editat, fără a avea efecte asupra restului fişierelor. Practic, acele fişiere reprezintă un fel de universuri temporale paralele, independente unele de altele.
Conform teoriei simulismului, tot Universul e o simulare, iar la baza acestuia se află un program. Codurile acestui program se încearcă să fie descoperite de mai mulţi savanţi. Cel mai renumit în acest domeniu e matematicianul Stephen Wolfram. Citeşte ce am scris aici şi aici.
Scris 18 June 2011 - 11:52 PM
Gregory1992, la 18 June 2011 - 11:36 PM, a spus:
Si practic noi ceilalti practic nu am simti repercursiunile schimbarii sau schimbarilor pe care le-ai facut tu.
E complicata treaba
Si de ce ceilalti sa nu simta repercursiunile schimbarii? Eu as zice ca si ceilalti din jur si-ar schimba viata( de cei apropiati zic). Sa ma gandesc sa dau un exemplu...
Daca sa zicem ca ma intorc in trecut sa schimb faptul ca am mers la o anumita scoala...asa...schimb cu alta scoala.... Nu numai eu as fi afectata de asta, ci si parintii mei, in plus as avea alti colegi etc.
Scris 18 June 2011 - 11:54 PM
Andruta*, la 18 June 2011 - 11:45 PM, a spus:
Ai ajuns la o concluzie gresita, dupa parerea mea. Nu poti schimba universul in care traiesti, indiferent de lumea imaginara/spirituala, pardon - pe care o parcurgi.
Dar tu esti mai "umblat" ca mine, asa ca nu te contrazic total.
Detaliaza.
De exemplu, tu, luni, data de 20 iunie 2011 te duci in trecut acum 2 ani sa-l omori pe Obama sa zicem da? Noi, restul lumii, nu o sa simtim asta. In universul nostru Obama nu ar fi murit acum doi ani. Dar daca vi in prezent, pe data de 20 iunie 2011, aluneci intr-o lume paralela cu a noastra in care Obama a murit acum 2 ani din cauza ta. Deci practic trecutul e schimbat numai pt tine, nu si pt noi restul din lumea asta.
Scris 18 June 2011 - 11:58 PM
Gregory1992, la 18 June 2011 - 11:54 PM, a spus:
Am inteles. Si vrei sa spui ca o sa traiesc tot restul vietii cu realitatea acelei lumi paralele? Mie mi se pare destul de ciudat. Si in universul acela in care intru, de ce il pot omori pe Obama si aici nu? Sunt niste chestii de logica pe care nu le inteleg. In acel univers nu sunt reguli, eu sunt cea mai puternica, nu exista legi , etc?
Scris 19 June 2011 - 12:08 AM
Andruta*, la 18 June 2011 - 11:58 PM, a spus:
Pai asta-i faza cu continuumul spatio-temporal. In lumea noastra nu s-ar fi intamplat asa cv, si tu dispari (dar poti sa re-apari daca se formeaza o fisura intre cele 2 lumi si te intorci aici unde Obama inca traieste). Si nu, nu esti cea mai puternica. Lumea in dimensiunea aia sa-i zic asa se schimba doar ca sa se adapteze cu ce ai facut tu. Dar acolo esti la fel de normala ca aici.
Scris 19 June 2011 - 12:12 AM
Gregory1992, la 19 June 2011 - 12:08 AM, a spus:
Pai tot nu pricep. Si nu mi-ai raspuns : de ce sa ma duc intr-un alt univers daca pot sa ma duc in US si sa-l omor pe Obama daca vreau si sa traiesc linistita fara alte complicatii psihologice? Doar de dragul calatoriei imaginare? Ma gandesc ca si calatoriile astea in timp ajung la un moment dat sa-ti afecteze bibilica, poate chiar cand te-ai astepta mai putin. Nu stiu, zic si eu.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
AzulaFirePrincess | 58 | 9.398 |
|
Femeie vazuta utilizand telefonul mobil in 1928 (?) | bydy | 58 | 5.914 |
|
Teme combinate |
byt3y0u | 1.210 | 87.386 |