sau Inregistrare

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Negativism Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 09 June 2011 - 09:24 AM

Daca nu am deschis topicul la sectiunea corespunzatoare, va rog mutati.
...deeeeci, ce sa fac ca sa nu mai vad doar latura rea a celor din jur? :cry:
0

#2 Utilizator online   Al Micu' 

• Enciclopedist
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-January 10

Scris 09 June 2011 - 09:30 AM

sa-ti elimini gandurile negative :P
0

#3 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 09 June 2011 - 10:19 AM

Incearca urmatorul exercitiu: daca nu-ti place ceva la un om, cauta sa vezi daca regasesti in persoana ta acelasi comportament sau aceeasi atitudine. Mergi la sursa, cum s-ar spune.
0

#4 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 09 June 2011 - 10:25 AM

Vezi postareanightwish, la 09 June 2011 - 10:19 AM, a spus:

Incearca urmatorul exercitiu: daca nu-ti place ceva la un om, cauta sa vezi daca regasesti in persoana ta acelasi comportament sau aceeasi atitudine. Mergi la sursa, cum s-ar spune.

Stiu teoria asta, tot imi bat capul de ceva vreme sa-mi amintesc cum se numea cartea respectiva. Ideea e ca ne plac la altii calitatile pe care am dori noi sa le avem si ne displac defectele care ne displac la noi insine ?
Nu, nu e cazul in situatia asta. Nu percep ca parte rea defecte pe care le am si eu.
Cel mai deranjant in situatia asta devine faptul ca nu pot percepe omul ca intreg. Orice om are si parti bune si parti rele. Pe oricine , in afara de cateva persoane pe care le cunosc de multa vreme , caut sa-l "anulez" prin defectele sale. Adevarul e ca unele si sunt intolerabile, din punctul meu de vedere, insa altele nu sunt chiar un capat de tara. De multe ori mi se intampla chiar sa caut sa provoc latura negativa a oamenilor cu care intru in contact. De la o vreme incoace, devine obositor...

Aceasta postare a fost editata de Sheeva: 09 June 2011 - 10:29 AM

0

#5 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 09 June 2011 - 10:32 AM

Vezi postareaSheeva, la 09 June 2011 - 10:25 AM, a spus:

Ideea e ca ne plac la altii calitatile pe care am dori noi sa le avem si ne displac defectele care ne displac la noi insine ?

Da. :)

Nu, nu e cazul in situatia asta. Nu percep ca parte rea defecte pe care le am si eu.

Dar?

Pe oricine , in afara de cateva persoane pe care le cunosc de multa vreme , caut sa-l "anulez" prin defectele sale. Adevarul e ca unele si sunt intolerabile, din punctul meu de vedere, insa altele nu sunt chiar un capat de tara.

Poti sa dai un exemplu concret?
0

#6 Utilizator offline   Hypathia 

• unimpressionable
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-July 10

Scris 09 June 2011 - 10:52 AM

Vezi postareaSheeva, la 09 June 2011 - 09:24 AM, a spus:

constientizand ca vezi numai partea rea a celor din jur arata ca stii ca exista si o parte buna. S-ar putea sa si vezi partea asta buna, dar cea negativa sa aiba un impact mai mare.
O posibila explicatie ar fi existenta unor scheme cognitive negative timpurii.

De multe ori mi se intampla chiar sa caut sa provoc latura negativa a oamenilor cu care intru in contact. De la o vreme incoace, devine obositor...

de ce crezi ca faci asta?
1

#7 Utilizator online   Athmy 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 11-December 10

Scris 09 June 2011 - 10:54 AM

Si eu fac la fel.

Cred ca vezi asa pentru ca oamenii nu se schimba, si mai bine sa fii surprins placut decat neplacut.
0

#8 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 09 June 2011 - 11:09 AM

Pana la urma latura asta urata mereu iese la suprafata la orice om. Cred ca acesta este motivul. Destul de rar mi s-a intamplat sa fiu suprinsa placut dupa ce mi-am format o parere proasta despre o persoana. In schimb in marea majoritate a cazurilor a fost pusa in fata laturii proaste mai devreme sau mai tarziu.
Acuma tine mult si de asteptarile pe care le ai. Recomandabil sa fie cat mai putine.
Experienta mea personala.
:hi:
1

#9 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 09 June 2011 - 12:03 PM

Vezi postareanightwish, la 09 June 2011 - 10:32 AM, a spus:

Vezi postareaHypathia, la 09 June 2011 - 10:52 AM, a spus:

de ce crezi ca faci asta?

O sa va dau amandurora acelasi raspuns.
Adica stiu cel putin doua explicatii pentru faptul ca procedez asa. Una dintre ele , care este ceva mai complexa, nu o sa o expun aici, pentru ca, stiti si voi, nu putem selecta cine ne citeste si cine ne raspunde pe forum (nu am batut niciun apropo referitor la persoanele care mi-au raspuns pana acum). Cea de-a doua explicatie ar fi aceea ca este o mdalitate de defensa ( folosesc si eu un termen mai interesant pe care l-am auzit la amica mea psihiatru :crazy:). Pana la vreo 18 ani, cand am plecat de-acasa, sufeream de naivitate morbida - nu stiu cat din vina mea si cat din vina paritilor care erau prea protectivi din unele puncte de vedere. Acum am picat in extremitatea cealalta.
Procedez astfel vis-a-vis de persoanele pe care le cunosc sau le-am cunoscut relativ recent in viata mea. Legat de persoanele care s-au pastrat in viata mea din alte timpuri ( cea mai recenta prietena, adica...prietena cred ca mi-am facut-o acum 9 ani) reusesc sa vad si partea buna si sa accept in relationarea cu ele ca na, nimeni nu e perfect. :crazy:
Deci motivele pentru care fac asta imi sunt cunoscute. Nu stiu insa cum sa combat fenomenul.

Aceasta postare a fost editata de Sheeva: 09 June 2011 - 12:03 PM

1

#10 Utilizator offline   Hypathia 

• unimpressionable
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-July 10

Scris 09 June 2011 - 01:03 PM

Vezi postareaSheeva, la 09 June 2011 - 12:03 PM, a spus:

Nu stiu insa cum sa combat fenomenul.

cu ce te deranjeaza fenomenul in viata de zi cu zi?

Crezi ca selectivitatea asta e daunatoare pentru relatiile cu cei din jur, simti ca nu ii poti privi in ansamblu, ci doar partile lor rele?

Citeaza

Acum am picat in extremitatea cealalta.

cred ca e important acest moment. Momentul in care ai facut tranzitia de la naivitate la neincredere. Daca a fost o tranzitie brusca, se poate sa te fi afectat in vreun fel.
Poate aici e cauza fenomenului. Si odata stiuta cauza, mai e un pas pana la intelegere si rezolvare.
Cred ca inainte de "combatere" trebuie mai intai inteles fenomenul.
3

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Casatoria la tarani S.R.  40 2.394
Replici noi memoria imi joaca feste... ALX  2 2.052
Replici noi incurajarea cuiva inainte de examen lorelai1907  10 4.399
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Logoterapia * * * * * Hypathia  439 15.209
Hot Topic (New) Psihologie Pozitiva
Formare de Mastermind
CavalerulJedi  30 5.296