sau Inregistrare

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Noua harta a Romaniei - 8 Judete in loc de 41 Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 09 June 2011 - 08:45 AM

Citeaza

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Guvernului să analizeze reorganizarea administrativă a ţării prin înlocuirea celor 41 judeţe cu 8 judeţe mari sau 7 judeţe şi municipiul Bucureşti, arătând că actualul sistem, menţinut din 1968, generează ineficienţă în utilizarea banilor UE şi corupţie.

Mai este un motiv pentru care trebuiesc desfiinţate cele 41 de judeţe şi împărţită România în 8 judeţe, sau în 7 judeţe şi Municipiul Bucureşti, cu zona metropolitană şi Ilfov. Trebuie să lucrăm pe zone mari, astfel nu vom fi eficienţi şi nu vom lucra în favoarea cetăţeanului. Înţeleg supărarea partidelor plitice pentru că dacă eşti şeful Consiliului Judeţean stăpâneşti judeţul. A venit momentul să ne ridicăm deasupra intereselor de partid.

Imagine amplasata

Sursa

Ce parere aveti?
0

#2 Utilizator offline   S.R. 

• Steaua Nordului
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-August 08

Scris 09 June 2011 - 08:56 AM

Ca sunt de acord. As fi de acord ca Romania sa devina republica federala, deci, chiar mai mult decat ce idei are Basescu. Motivele date de el nu ma intereseaza. Motivul pentru care eu sunt de acord cu asta - se comaseaza autoritatile, plus ca fiecare regiune va putea evolua fara a mai depinde de Bucuresti. Iar daca ar fi state, ar fi si mai bine: RF Romania, capitala Bucuresti, cu cateva legi generale care se aplica tuturor, cu Politia federala (actuala Politie de la ordine publica), and so on - vezi sistemul SUA. Asta ar aduce crestere (se observa impartirea regiunilor - fiecare regiune are cel putin unul dintre judetele clasice care este potent economic si va trage dupa el si judetele mai slabe) si competitivitate.
0

#3 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 09 June 2011 - 09:01 AM

Sunt de parere ca orice modificare care afecteaza viata comunitatii situatie in care intra si reorganizarea administrativa a Romaniei nu se poate face decit dupa o dezbatere larga a argumentelor pro si contra si doar prin votul cetatenilor( in cazul de fata referendum).
Nu guvernul si nici Traian Basescu hotarasc ceea ce este bine si ce este rau pentru cetateni .Existenta lor efemera in pozitiile actuale nu-i imputerniceste sa ia hotarari de o asemenea anvergura.
1

#4 Utilizator offline   Marinel 

• 103683
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 05

Scris 09 June 2011 - 09:01 AM

Vezi postareanightwish, la 09 June 2011 - 08:45 AM, a spus:

Ce parere aveti?

Deocamdată nu s-a spus nimic despre celelalte nivele administrative. Dacă nu se reduce şi birocraţia substanţial, această construcţie nu poate sta în picioare. Acum, pentru orice aprobare, trebuie să mergi la centrul de judeţ, şi să pierzi o jumătate de zi pe drum. Eu înţeleg că acum va trebui să pierzi o zi întreagă, cel puţin.
0

#5 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 09 June 2011 - 09:05 AM

Vezi postareaMarinel, la 09 June 2011 - 09:01 AM, a spus:

Deocamdată nu s-a spus nimic despre celelalte nivele administrative. Dacă nu se reduce şi birocraţia substanţial, această construcţie nu poate sta în picioare. Acum, pentru orice aprobare, trebuie să mergi la centrul de judeţ, şi să pierzi o jumătate de zi pe drum. Eu înţeleg că acum va trebui să pierzi o zi întreagă, cel puţin.

Corect. Unde va fii centrul administrativ al regiunii , undeva in mijlocul ei .? Daca de exemplu regiunea Centru va avea centrul administrativ la Brasov(cel mai mare oras din regiune ) vor veni cei din muntii Apuseni pina aici ?
0

#6 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 09 June 2011 - 09:23 AM

Masura este corecta si sunt de acord 100%.Nu exista nici un motiv pentru care sa pastram o faramitare a organizarii administrativ teritoriale in 41 de judete.Avem consiliile locale si primariile pentru gestionarea curenta a administratiei.
0

#7 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 09 June 2011 - 09:26 AM

presedintele se va alege prin vot direct?
0

#8 Utilizator offline   Isailă Brătfălean 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 05-June 08

Scris 09 June 2011 - 09:28 AM

Vezi postareaVEMANS, la 09 June 2011 - 09:01 AM, a spus:

Sunt de parere ca orice modificare care afecteaza viata comunitatii situatie in care intra si reorganizarea administrativa a Romaniei nu se poate face decit dupa o dezbatere larga a argumentelor pro si contra si doar prin votul cetatenilor( in cazul de fata referendum).

Eu cred că mai bine de 10 ani de dezbateri sunt arhisuficienți (de exemplu: http://www.provincia.ro/index.html).
Referendumul este inutil (vezi soarta celui cu reducerea numărului de parlamentari).
Din simț practic eu cred că trebuie acceptată doleanța UDMR cu „Țara Secuilor”, un județ de recuperare a înapoierii ar fi și Moldova de Jos.
Cama așa ceva:
Fisier atasat  Judetele Mari.jpg (101.52K)
Number of downloads: 87

Aceasta postare a fost editata de Isailă Brătfălean: 09 June 2011 - 09:30 AM

0

#9 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 09 June 2011 - 09:29 AM

Vezi postareaScorpionul_Rosu, la 09 June 2011 - 08:56 AM, a spus:

Ca sunt de acord. As fi de acord ca Romania sa devina republica federala, deci, chiar mai mult decat ce idei are Basescu. Motivele date de el nu ma intereseaza. Motivul pentru care eu sunt de acord cu asta - se comaseaza autoritatile, plus ca fiecare regiune va putea evolua fara a mai depinde de Bucuresti. Iar daca ar fi state, ar fi si mai bine: RF Romania, capitala Bucuresti, cu cateva legi generale care se aplica tuturor, cu Politia federala (actuala Politie de la ordine publica), and so on - vezi sistemul SUA. Asta ar aduce crestere (se observa impartirea regiunilor - fiecare regiune are cel putin unul dintre judetele clasice care este potent economic si va trage dupa el si judetele mai slabe) si competitivitate.

Sa nu exageram.Romania nu este nici SUA nici Germania.Organizarea federala este eficienta in cazul unor tari cu suprafata mare,nr mare de locuitori si economie puternica ,dezvoltata echilibrat.Nu este cazul Romaniei.Modelul federal nu se potriveste Romaniei din punct de vedere administrativ teritorial ,economic ,dar nici traditional.Romanii sunt atasati ideii de stat national si vad un pericol in federalizare.
Modelul propus este perfect.
0

#10 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 09 June 2011 - 09:29 AM

Vezi postareaIsailă Brătfălean, la 09 June 2011 - 09:28 AM, a spus:

Din simț practic eu cred că trebuie acceptată doleanța UDMR cu „Țara Secuilor”, un județ de recuperare a înapoierii ar fi și Moldova de Jos.
Cama așa ceva:
Atasament Judetele Mari.jpg

ia tradu, ca nu prea pricep ce vrei sa zici!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 30 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi PROGRAMUL ULTIMA SPAGA Calu Balan  8 2.662
Hot Topic (New) E normal ca o tara sa vanda "Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice"?
E normal sa vanda statul monopolul sau?
Hydro314  62 5.123
Hot Topic (New) Atasamente Solutii ? Aveti propuneri ? Majoritarul  201 32.925
Replici noi Vanghelie a pierdut conducerea organizaţiei din Capitală nightwish  7 1.391
Replici noi Primarii PDL nu renunţă la nici un bănuţ
Sunt hotărâţi să dea statul în judecată, dacă
Danfodor  15 2.258